Přejít na obsah

Vám to nevadí?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 730
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

To mě zase jeden volal. Stojím mezi Hranicó a Olomócó a auto v pičo.

V Praze jsme byli na oběd a slečna se ptá. Co si dáte? On na ni z prudka: Smažené hranolke, tatarke, sér !! Až se situace opakovala po třetí, tak jsem se smiloval a objednal mu smažené pomfrity s ajdamem a majonézou.

Návštěvník Zmizík
Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 17:38, morepower napsal:

A ten novej se Švajcingrem si viděl?

Akorat Ranba.

Odesláno

Mne vadia všetky tie vejlety, vejplaty, a iné slová, kde pražáci nahrádzajú "y".

A klasicky, ledabolá bratislavčina, ktorá znie ako keby sa proste jednému nechcelo hovoriť....

F.

Odesláno

vejplata, vejlet, mejdlo, to se rika aji v brne, to je proste jen nespisovny. a jaka je bratislavcina nevim, bo jiny slovaky nez z BA neznam, takze nerozumim, jen kdyz instant dela vychodnara, tak se nechytam ni bohovi :)

Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 17:44, wave ceptor napsal:

Já vzpomínám jak jsem přijel na kolej do Prahy a říkám rožni, a spolubydlící na mne a co to jééé? tak mu říkám rozsviť světlo........

Na koleji spolubudlici neustale "tutal": tu tam, tu ten, tu ta ....

A kolega jihocech nedavno prohlasil, ze se musi "zberchat", coz nam musel pretlumocit.

Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 17:41, Zmizík napsal:

Akorat Ranba.

Hmm, to sem neviděl, dostal sem novýho faborita a jezdil kolem trambají:-)

(to sem moc nepatří, to sme byli děti)

apropo, trochu nemám rád, když někdo větší skupinu oslovuje "děcká"

Odesláno

Nestihnul jsem to projet celý,ale vzpomínám na dětství na horách....

Byl jsem mocnej vladař ,takže jsem měl šponky. No a táta ,který mne chytal pod kopcem na mne křičel.  "Nechceš pišingr"  ?  To slovo je tak nádherný,že ho  stále používám a předávám synkovi-přijde mi líto,aby upadlo v zapomnění.Roubuji ho na tatranku,brumíka,mila řezy..... 

Odesláno

ste mi něco připoměli

Ostravak sedí v autobuse na dvou sedačkách.Přijde Pražák a říká ?Posuń se kvoknu?. Ostravak nereaguje,Pražák to zopakuje a zase nic,tak se naštve a zařve ?Posuń se kvoknu ty vole? Ostravák se otočí a říká?Tak už kvokni PIČO

Odesláno

Mne nejvíc naštve, když se prodavačka u salámu zeptá: ,,Mám Vám to nakrát?"

Na vojně v Plzni mi nikdo nebyl schopný odpovědět na otázku: ,,Z kama si?"

Za mého dětství se mluvilo doma zásadně valašsky:

křidélka   - poklička na hrnec

skřidla     - střešní taška

střešně   - třešně

křivák     - kapesní nůž

kyjáček  - dřívko na rozmíchání nečeho

první týdeň - minulý týden

Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 19:08, Traveller napsal:

Mně dostal kolega na výšce, když mi řekl dovez ten kotouč. Vůbec jsem netušil, o co jde.

Jo jo, to že je kotouč kolečko, kolečka, či trakař jsem se dozvěděl, až když jsem sbalil dorostenku původem z Vysočiny. A víte přátelé, co je to LAVIČNÍK?

Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 18:16, sibirnaya napsal:

vejplata, vejlet, mejdlo, to se rika aji v brne, to je proste jen nespisovny. a jaka je bratislavcina nevim, bo jiny slovaky nez z BA neznam, takze nerozumim, jen kdyz instant dela vychodnara, tak se nechytam ni bohovi :)

Tak instant nie je ech blavák, čo sa na niečo hrá a ledabolo rozpráva, ani minimálne jeden ďalší miestny člen, teda členka, Ilonka Stallerová taký/á nie je, ale keby si stretol tých tuctových blavákov, bolo by Ti zle :-) i ako brňákovi.

Inak zaujímavé, že sa moc nehlásia slováci, že čo im vadí...napríklad čo vadí blavákom by ma zaujímalo.

F.

Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 18:29, hopa26 napsal:

Nestihnul jsem to projet celý,ale vzpomínám na dětství na horách....

Byl jsem mocnej vladař ,takže jsem měl šponky. No a táta ,který mne chytal pod kopcem na mne křičel. "Nechceš pišingr" ? To slovo je tak nádherný,že ho stále používám a předávám synkovi-přijde mi líto,aby upadlo v zapomnění.Roubuji ho na tatranku,brumíka,mila řezy.....

Pischinger byl a je slavným výrobcem píšingrů...
Odesláno
  V 26. 12. 2014 v 22:33, F.B. napsal:

Inak zaujímavé, že sa moc nehlásia slováci, že čo im vadí...napríklad čo vadí blavákom by ma zaujímalo.

F.

blavaci alebo bratislavcania ? tzv Blavaci su v skutocnosti vychodniari a dalsi pristahovalci z roznych koncin SK. Bratislavcanom vadi hlavne neokrochanost, pozerstvo, silacke reci a neschopnost kultivovaneho prejavu Blavakov - cest vynimkam!

Co vadi Blavakom netusim.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...