vojt Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 17:24, Traveller napsal: No nevím, jestli to najdeš ve slovníku spisovné češtiny :-)Omydlík tam je! Ale je to teda něco úplně jinýho.
Jeronimo Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 To mě zase jeden volal. Stojím mezi Hranicó a Olomócó a auto v pičo. V Praze jsme byli na oběd a slečna se ptá. Co si dáte? On na ni z prudka: Smažené hranolke, tatarke, sér !! Až se situace opakovala po třetí, tak jsem se smiloval a objednal mu smažené pomfrity s ajdamem a majonézou.
Návštěvník Zmizík Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 17:38, morepower napsal: A ten novej se Švajcingrem si viděl?Akorat Ranba.
wave ceptor Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Já vzpomínám jak jsem přijel na kolej do Prahy a říkám rožni, a spolubydlící na mne a co to jééé? tak mu říkám rozsviť světlo........
F.B. Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Mne vadia všetky tie vejlety, vejplaty, a iné slová, kde pražáci nahrádzajú "y". A klasicky, ledabolá bratislavčina, ktorá znie ako keby sa proste jednému nechcelo hovoriť.... F.
sibirnaya Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 vejplata, vejlet, mejdlo, to se rika aji v brne, to je proste jen nespisovny. a jaka je bratislavcina nevim, bo jiny slovaky nez z BA neznam, takze nerozumim, jen kdyz instant dela vychodnara, tak se nechytam ni bohovi
milhauszn Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 17:44, wave ceptor napsal: Já vzpomínám jak jsem přijel na kolej do Prahy a říkám rožni, a spolubydlící na mne a co to jééé? tak mu říkám rozsviť světlo........Na koleji spolubudlici neustale "tutal": tu tam, tu ten, tu ta .... A kolega jihocech nedavno prohlasil, ze se musi "zberchat", coz nam musel pretlumocit.
morepower Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 17:41, Zmizík napsal: Akorat Ranba. Hmm, to sem neviděl, dostal sem novýho faborita a jezdil kolem trambají:-)(to sem moc nepatří, to sme byli děti) apropo, trochu nemám rád, když někdo větší skupinu oslovuje "děcká"
Návštěvník YPO Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 uš je po vánocích ? .... že bych sem něco napsal
FrantisekH Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 ha Ypo odešel od pračky po čtyřech dnech..
wizard-ov Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Jak říkají Morčata na útěku: hanák: Máte Kolo ?McDonald beďar: Ne, pane kolo nemáme...hanák: Tak to si dám Fanto...
hopa26 Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Nestihnul jsem to projet celý,ale vzpomínám na dětství na horách....Byl jsem mocnej vladař ,takže jsem měl šponky. No a táta ,který mne chytal pod kopcem na mne křičel. "Nechceš pišingr" ? To slovo je tak nádherný,že ho stále používám a předávám synkovi-přijde mi líto,aby upadlo v zapomnění.Roubuji ho na tatranku,brumíka,mila řezy.....
Traveller Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Mně dostal kolega na výšce, když mi řekl dovez ten kotouč. Vůbec jsem netušil, o co jde.
mondeo2 Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 ste mi něco připoměli Ostravak sedí v autobuse na dvou sedačkách.Přijde Pražák a říká ?Posuń se až kvoknu?. Ostravak nereaguje,Pražák to zopakuje a zase nic,tak se naštve a zařve ?Posuń se až kvoknu ty vole? Ostravák se otočí a říká?Tak už kvokni PIČO
pavel67 Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 Mne nejvíc naštve, když se prodavačka u salámu zeptá: ,,Mám Vám to nakrát?" Na vojně v Plzni mi nikdo nebyl schopný odpovědět na otázku: ,,Z kama si?" Za mého dětství se mluvilo doma zásadně valašsky:křidélka - poklička na hrnecskřidla - střešní taškastřešně - třešněkřivák - kapesní nůžkyjáček - dřívko na rozmíchání nečehoprvní týdeň - minulý týden
Bert Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 19:08, Traveller napsal: Mně dostal kolega na výšce, když mi řekl dovez ten kotouč. Vůbec jsem netušil, o co jde. Jo jo, to že je kotouč kolečko, kolečka, či trakař jsem se dozvěděl, až když jsem sbalil dorostenku původem z Vysočiny. A víte přátelé, co je to LAVIČNÍK?
Honza.manta Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 19:08, Traveller napsal: Mně dostal kolega na výšce, když mi řekl dovez ten kotouč. Vůbec jsem netušil, o co jde. Hmmm - já měl ten dojem, že je to taky puk.
F.B. Odesláno 26. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 26. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 18:16, sibirnaya napsal: vejplata, vejlet, mejdlo, to se rika aji v brne, to je proste jen nespisovny. a jaka je bratislavcina nevim, bo jiny slovaky nez z BA neznam, takze nerozumim, jen kdyz instant dela vychodnara, tak se nechytam ni bohovi Tak instant nie je ech blavák, čo sa na niečo hrá a ledabolo rozpráva, ani minimálne jeden ďalší miestny člen, teda členka, Ilonka Stallerová taký/á nie je, ale keby si stretol tých tuctových blavákov, bolo by Ti zle :-) i ako brňákovi. Inak zaujímavé, že sa moc nehlásia slováci, že čo im vadí...napríklad čo vadí blavákom by ma zaujímalo. F.
vwtyp11 Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 18:29, hopa26 napsal: Nestihnul jsem to projet celý,ale vzpomínám na dětství na horách....Byl jsem mocnej vladař ,takže jsem měl šponky. No a táta ,který mne chytal pod kopcem na mne křičel. "Nechceš pišingr" ? To slovo je tak nádherný,že ho stále používám a předávám synkovi-přijde mi líto,aby upadlo v zapomnění.Roubuji ho na tatranku,brumíka,mila řezy.....Pischinger byl a je slavným výrobcem píšingrů...
ivan_989 Odesláno 27. prosince 2014 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2014 V 26. 12. 2014 v 22:33, F.B. napsal: Inak zaujímavé, že sa moc nehlásia slováci, že čo im vadí...napríklad čo vadí blavákom by ma zaujímalo. F.blavaci alebo bratislavcania ? tzv Blavaci su v skutocnosti vychodniari a dalsi pristahovalci z roznych koncin SK. Bratislavcanom vadi hlavne neokrochanost, pozerstvo, silacke reci a neschopnost kultivovaneho prejavu Blavakov - cest vynimkam!Co vadi Blavakom netusim.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se