Bob Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 ale maskuje se dobře, to je samej doutník, preso, skoro plnovous a von to baba.............konečne ho někdo odhalil...... No kozy ma, to je pravda
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 to mas tak, clovek ked si zamiena tvrde a makke "i", bohviecoeste vsetko si zamiena, potom aj tie jeho prispevky vypadaju pochybne a nedoveryhodne...mne to az tak nevadi, ale je usmevne citat prispevky od ludi, co machru vedomostami a skusenostami a neovladaju elementarnu gramatiku pozri, ja som poznal x ludi, co v skole perferknejsie ovladali gramatiku a pravopis, ako ja cudzinec a zial su to aj dodnes take skrachovane individua, ze som tomu ani nechcel verit. a poznam vela chlapcov, co sa len pretlkali v skole a nikdy neboli silny v gramatike a su to super ludia.... aj tu na fore casto aj ja ako laik vidim nejaku chybu, ale aby som s tym sa vytahoval, ze ho opravujem.... preto som napisal: ------- ved a aj o tom to je, sme na Fore, vsetci si veselo tykame, vtipkujeme, zopar zufalcov sa snazi zaujat utokmi a mudrovanim a urazkami - ale v podstate kecame, bavime sa, stazujeme si, radime si, zoznamujeme, vladne pohoda a tak nechapem, ze niekto tu bude riesit slang, narecie, ci pravopis? -----
ivan_989 Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 ale aby som s tym sa vytahoval, ze ho opravujem.... tak ja teraz neviem. Upozornit niekoho na chybu je vytahovanie ? Ale myslim ze kazdemu sadne nieco ine, niekto sa dobre citi s gramatickymi rebelmi ci ignorantmi pretoze vyjadrovanie a pisomny prejav nepoklada za dolezite. Druheho zase take typy irituju, pretoze si mysli, ze pisomny prejav nieco o cloveku vypoveda. Nastastie kazdy si moze slobodne vybrat s kym komunikuje a s kym nie. Hlavne nech nikto do nikoho neskace kvoli prkotinam a bude vsetko v pohode
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 No kozy ma, to je pravda ty musis vsetko hned vykecat?a potom sa divis, ze ta podvadzam s Tikalom,no...
JaRooN Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 a potom sa divis, ze ta podvadzam s Tikalom,no... A so mnou
Návštěvník maxigabrielg Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Odesláno 5. září 2015 A so mnou samozrejme, Jardo - ale musis sa zlepsit v pravopise a gramatike!
long Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Odesláno 5. září 2015 samozrejme, Jardo - ale musis sa zlepsit v pravopise a gramatike! Jako,že ten kdo píše blbě gramatiku i interpunkcí,tak se může ráno probudit vedle slečny Max za odměnu ?
JaRooN Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Odesláno 5. září 2015 samozrejme, Jardo - ale musis sa zlepsit v pravopise a gramatike! Ha, a čo si kocina, abo čo, Gábinko?
VS Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Odesláno 5. září 2015 Třeba za švícarské hodinky bych doživotně vylučoval z Chronomagu.
Návštěvník LukeD Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Že má někdo problém s interpunkcí, nebo s psaním velkých a malých písmen, příp. se s/z na počátku slov, to ještě celkem chápu. (Sám někdy váhám.) Takovéto hrubky ale ne - mě to fackuje, jen si to přečtu. Jednoho jsem - na jiném diskusním serveru - na tuto chybu upozornil formou zprávy, abych ho zbytečně veřejně nedehonestoval. Poděkoval mi za upozornění... a za pár dní jsem od něj opět četl o švícarském noži. Marná lásky snaha...
5etter Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Další kolega z práce, taky jazykový gigant:"Ahoj, jedeme post testy s LC ve 200hrs, dnes by sme to meli dojet, prubezne vysledky muzete vydet zde."
Hasňa Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Ještě mohl začít i tady oblíbeným:" Chlapy ahoj,... "
spineshank Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Ještě mohl začít i tady oblíbeným:" Chlapy ahoj,... "tak víš jak...každej správnej chlap je přeci s tvrdým
Americkej Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Já zas nemůžu slyšet "jaký Seika mi poradíte" má tam bejt jaká. V mluveném projevu se i/y ztratí, ale tohle mě fakt tahá za uši. Když jsem jako malej řekl ségře "zavři ty vokna", tak jsem dostal pohlavek né za "vokna", ale za "ty vokna". Je rozdíl mluvit hovorově a prostě špatně. Když vidím některé členy, kteří se pyšní hodinkami za statisíce a nezvládají přitom projev na úrovni základní školy, přijde mi to směšné. Ale jak už poukázal Max, schopnost projevu s úspěchem v životě nesouvisí.
Tondaa73 Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Ale jak už poukázal Max, schopnost projevu s úspěchem v životě nesouvisí.....vostrýýýýý....
Tomsn Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Mně zase začíná vadit, jak se rozmáhá, že holky po pořádným sexu začínaj říkat: "Ten mě zase oJeremyoval".. Myslíš jak na BBC vyj***** s Jeremy Clarksonem? Příjde mi to oukej jako výraz po sexu.
Návštěvník Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Příjdu dýl, jakej, víď .... Kdo tohle vymyslel ?
5etter Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Já zas nemůžu slyšet "jaký Seika mi poradíte" má tam bejt jaká. V mluveném projevu se i/y ztratí, ale tohle mě fakt tahá za uši. Když jsem jako malej řekl ségře "zavři ty vokna", tak jsem dostal pohlavek né za "vokna", ale za "ty vokna". Je rozdíl mluvit hovorově a prostě špatně. Když vidím některé členy, kteří se pyšní hodinkami za statisíce a nezvládají přitom projev na úrovni základní školy, přijde mi to směšné. Ale jak už poukázal Max, schopnost projevu s úspěchem v životě nesouvisí. Tak zrovna tohle mi nepřijde jako špatně, ale jako hovorově. Sám to používám a zdá se mi to v pořádku. No, holt každej máme práh bolesti nastavenej jinak Plno věcí je v mluvené řeči v pohodě, ale když se to napíše, tak to vypadá blbě. Asi je to fenomén poslední doby, kdy už se mezi sebou skoro neumíme bavit a naopak používáme nové věci jako SMS, email, komunikátory jako ICQ nebo nevím, jak se to jmenuje dneska a taky diskuzní fóra jako tohle. Dřív když psal člověk na dopisní papír a pak ho obřadně vkládal do obálky, tak ho to trochu nutilo vyjadřovat se spisovně.Kurňa píšu jak nějakej pamětník a přitom je mi 31
ohrenstein Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Mě zas dost vadí, když lidi nerozlišují mezi gramatikou a pravopisem. A nerozlišují mezi gramatikou preskriptivní a deskriptivní.Dnes považujeme za špatně byl by jsem, ale lidi tak mluví. A co si budem povídat tak jazyk je prvně a především mluvený. A písmo je v porovnáním s mluvou v dětských plenkách. Osobně jsem se o to začal zajímat díky historii a vývoji jazyka anglického (David Crystal). Úřední dokument, odborná literatura však vyžaduje jazyk zkostnatělý, aby byl srozumitelný napříč prostorem a časem s tím souhlasím. Je to takový záchytný bod. Ale jinak ať je třeba jazyková anarchie. A miluji ty drobné jazykové rozdíly a hlavně akcenty. Chtěj, chtejí, chtějou etc.
geometr Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Já zas nemůžu slyšet "jaký Seika mi poradíte" má tam bejt jaká. V mluveném projevu se i/y ztratí, ale tohle mě fakt tahá za uši. Když jsem jako malej řekl ségře "zavři ty vokna", tak jsem dostal pohlavek né za "vokna", ale za "ty vokna". Je rozdíl mluvit hovorově a prostě špatně. Když vidím některé členy, kteří se pyšní hodinkami za statisíce a nezvládají přitom projev na úrovni základní školy, přijde mi to směšné. Ale jak už poukázal Max, schopnost projevu s úspěchem v životě nesouvisí.Na úrovni základní školy? Většina toho se učí už na základní škole. Tak kéž by byli alespoň na té úrovni.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se