Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

Já teď mám takové "historické" období, takže jsem konečně dorazil "Eenzam maar niet aleen" - paměti královny Wilhelminy a teď čtu paměti komorníka císaře Františka Josefa - Der alte Kaiser wie nur einer ihn sah ( na Amazonu zde). Pokud vím, vyšlo to před časem i v češtině. Moc zajímavé a i dobře napsané - od c. a k. pucfleka by se mohli učit leckteří dnešní "spisovatelé".

Při cestách v letadle a vlaku se na iPadu prokousávám Clausewitzem. Ve frontě čekají nějaké verneovky, které jsem dosud nečetl a pár drobnějších věcí od Marka Twaina.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Der Alter Kaker by mohl bejt zajímavej

Já četl Bratry Himmlerovy a velice zajímavé, stejně jako Moje německá matka od Niklase Franka, za to Můj otec od stejného autora nebylo moc dobré - hodně nadávek, ale málo informací na můj vkus.

Odkaz ke komentáři

Včera jsem si koupil Kantos Hyperionu (Dan Simmons), takže se na to za chvíli vrhnu. Je to soubor dvou knih - Hyperion a Pád Hyperionu. Už jsem je četl, ale tohle souhrnné vydání mě fakt potěšilo - pevná vazba, kvalitní překlad, 900 stránek...

Občas se říká, že to je nejlepší dílo moderní SF a asi by se s tím dalo i souhlasit.

Odkaz ke komentáři

Včera jsem si koupil Kantos Hyperionu (Dan Simmons), takže se na to za chvíli vrhnu. Je to soubor dvou knih - Hyperion a Pád Hyperionu. Už jsem je četl, ale tohle souhrnné vydání mě fakt potěšilo - pevná vazba, kvalitní překlad, 900 stránek...

Občas se říká, že to je nejlepší dílo moderní SF a asi by se s tím dalo i souhlasit.

A to te ceka jeste cely Endymion, ktery me se libil jeste vic nez hyperion ... vsechno od simmonse je mimochodem vyborne ...
Odkaz ke komentáři

Já mám teď sci-fi/fantasy období, takže P.K. **** - Ubik, Blade Runner, Minority report. Perfektní. A z novějších China Mieville - Nádraží Perdido a dvě další volný pokračování.

EDIT - Teda proč mi to nedovolí napsat jednoho z nejlepších spisovatelů S/F literatury všech dob, nechápu:)

D.I.C.K!! :D

Upraveno uživatelem Micey
Odkaz ke komentáři

Nevím zda se to tady už zmínilo, ale objevil jsem pro svůj svět audioknihy.. Vzhledem k tomu, kolik času trávím v autě je to ideální způsob jak využít nudné popojíždění v koloně po Praze :)

Odkaz ke komentáři

Nevím zda se to tady už zmínilo, ale objevil jsem pro svůj svět audioknihy.. Vzhledem k tomu, kolik času trávím v autě je to ideální způsob jak využít nudné popojíždění v koloně po Praze :)

Jezdím denně magistrálu tam a zpět a bez audioknížek už si to pár let nedovedu představit, navíc jsem konečně dal pár věcí, který jsem v papírový podobě těžko kousal (třeba starý nový zákon, toulky českou minulostí). Sranda je, když člověk dojede do garáže a zůstane chvíli sedět v autě, aby doposlouchal kapitolu.
Odkaz ke komentáři

ebookforum.cz sekce audioknihy, archiv českého rozhlasu, ulozto.cz, kralovstvimluvenehoslova.cz

nenazval bych to kupování, pokud se za to nepovažuje předplatný na stanování dat ;), ale většinu těch knížek mám doma v papírový podobě

I když stažení audiovizuálního obsahu pro vlastní potřebu je v souladu s CZ zákony, stažení od Českého rozhlasu je v pohodě i morálně :-)
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak jak jsem nikdy téměř nečet, tak mě nedávno uchvátila himalájská tématika. Začlo to knihou Peklo blízko nebe (J. Krakauer), pokračovalo Mužem z Everestu (J.R.Ullman), no a teď mám zrovna rozečtené Himalájské tygry (R. Fritz). Moc pěkné, i když chvílema kruté čtení. Když bych měl srovnat "novou dobu" (Peklo blízko nebe) a "počátky" (druhé dvě jmenované), tak jsou počátky dobývání rozhodně lepší (skromná výbava, neprobádané cesty,...).

Odkaz ke komentáři

Tak jak jsem nikdy téměř nečet, tak mě nedávno uchvátila himalájská tématika. Začlo to knihou Peklo blízko nebe (J. Krakauer), pokračovalo Mužem z Everestu (J.R.Ullman), no a teď mám zrovna rozečtené Himalájské tygry (R. Fritz). Moc pěkné, i když chvílema kruté čtení. Když bych měl srovnat "novou dobu" (Peklo blízko nebe) a "počátky" (druhé dvě jmenované), tak jsou počátky dobývání rozhodně lepší (skromná výbava, neprobádané cesty,...).

Doporučuji:Bílé peklo,Camp4,Pavouk(nevím předně ale tuším, nemůžu už jí najít, je to o prvovýstupu na Eiger,Stíny nad námi:)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...