Přejít na obsah

Jake knihy prave ctete nebo co dobreho jste cetli?

Doporučené příspěvky

Minuly tyden jsem mel takovy maly rusky tyden (ne tu knihu od F.R.Cecha) - Od meho oblibence Orlando Figes jsem prelouskal jeho posledni vec "Septem" a pak od Sklovkeho "Sentimentalni cestu" - oboji pekelne....ted se prave vrham na pameti Ludvika XIV :)

Upraveno uživatelem grga_pitic
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som dočítal knihu od Eugena Cernana. Posledný muž na mesiaci. A asi som prehodnotil zoznam naj knižiek. Naozaj super čítanie. Som celý týžden ponocoval :-) A ešte odporúčam: Mano Ziegler - Messerschmitt 262 Scwalbe. A od neho ešte Me 163 Komet, túto mašinku ten pán aj lietal a naozaj klobúk dole. Potom Tomáš Pribyl: Deň keď sa nevrátila Columbia, to je o skaze raketoplánu, kopa faktov, čísel, popis.. Super! Alebo od Jiri Moravec - Najlepši z najlepších SU-27. Jedna z naj knižiek písaných od srdca o najlepšom lietadle tej doby Suchoj SU-27. Knižky od legendy Františka Fajtla. Potom kniha o Erichovi Hartmannovi.. Niečo neuveriteľné čo ten mladý chalan zažil. A ešte kopu iných kníh :-)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

J.D. Salinger: Devět povídek

...a je tam i trochu té chronomagořiny, no posuďte sami:

"Její náramkové hodinky vypadaly vojensky, spíš jako stopky navigátora. Ciferník se zdál pro její útlé zápěstí příliš velký."

--

"Dovoluji si prosím přiložit své náramkové hodinky, které si prosím ponechte ve svém vlastnictví po celé trvání válečného konfliktu. Za našeho krátkého sblížení jsem si nevšimla, zda nějaké nosíte, ale tyhle jsou velmi vodotěsné a nárazuvzdorné a mají mnoho jiných předností, mezi jinými tu, že člověk může případně sledovat, jakou rychlostí jde. Jsem si zcela jista, že Vám budou v těchto obtížných dnech k většímu užitku než kdy mně a že je přijmete jako talisman pro štěstí".

Odkaz ke komentáři

Tak já teď louskám Modlitbu za Owena Meanyho od Irvinga a zatím velice pěkná kniha. A až ji dočtu, tak se vrhnu na další počin Tany French - Na věrnosti, předchozí dvě jsem totiž přečetl prakticky v kuse a mohu je jen doporučit

Irvinga som zhltol celeho v priebehu 2 rokov a Owen Meany radim na druhe miesto za Garpom. Citaval som hlavne cestou vlakom do prace a nazad. Musel som vyzerat ako uplny pablb lebo som sa neprestajne uchechtaval a obcas to neslo ani tlmit :)
Odkaz ke komentáři

Irvinga som zhltol celeho v priebehu 2 rokov a Owen Meany radim na druhe miesto za Garpom. Citaval som hlavne cestou vlakom do prace a nazad. Musel som vyzerat ako uplny pablb lebo som sa neprestajne uchechtaval a obcas to neslo ani tlmit :)

tak to přesně znám- taky hodně čtu při cestě busem nebo vlakem a tohle se mi u Irvinga stává často

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Autor: Neil Gaiman

Originální název: Neverwhere

Výborná kniha, za 2 dny byla celá moje:smile_anim:

Pod ulicemi Londýna je svět, o kterém se většině lidí nikdy ani nesnilo. Město nestvůr a světců, vrahů a andělů, rytířů v brnění a bledých dívek v černém sametu. To je Londýn lidí, kteří propadli trhlinami.

Richard Mayhew je mladý úředník, který se s tímto jiným Londýnem seznámí víc, než je mu příjemné. Jediný dobrý skutek ho vymrští z jeho klidného a spořádaného života do světa, který je pro něj záhadně známý a zároveň naprosto bizarní. Žije v něm dívka, která si říká Dvířka, a lidé kteří ji chtějí zabít. Je tam také anděl jménem Islington, který žije v síni ozářené svícemi, a starý Bailey, který bydlí na střechách. Jsou tam inteligentní krysy a krysomluvčí, a také hrabě, jehož dvůr se schází ve ***ónu podzemní dráhy. Most noci chrání nebezpečnou cestu do čtvrti Knightsbridge, v kanálech žijí lidé, v labyrintu Bestie. Jsou tam nebezpečí a rozkoše, na jaké fantazie nestačí.

A Richarda, který netouží po ničem jiném, než se dostat domů, čeká právě pod ulicemi jeho rodného města zvláštní osud - Nikdykde

Odkaz ke komentáři

já si teď vytáh Treblinka slovo jako z dětské říkanky od Richarda Glazara a je to síla...na mě působí takovýhle knížky a la Jeden den Ivana Děnisoviče stokrát víc než nejakej srdceryvnej Špindler a jeho seznamy

Odkaz ke komentáři

já si teď vytáh Treblinka slovo jako z dětské říkanky od Richarda Glazara a je to síla...na mě působí takovýhle knížky a la Jeden den Ivana Děnisoviče stokrát víc než nejakej srdceryvnej Špindler a jeho seznamy

to jsem na doporuceni z tohoto vlakna precetl pred par mesici a dostalo me to na kolena jako zadna knizka. byl jsem z toho tak odvarenej, ze jsem ctrnact dni shanel preklad v AJ, abych to dal precist svemu kamaradovi tady u nas. nakonec jsem to sehnal na Amazonu nebo kde (vyslo to pod nazvem TRAP WITH A GREEN FENCE), za strasny prachy a zminovany kolega to taky zhltal behem tri dnu. preklad do AJ je mimochodem vybornej, ale ty finesy z cestiny to proste nedokaze.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...