Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Potkan

Ked ty ponorky tak ja tryskac… 😂

Dnes rano sme mali na firemnom parkovisku malu show…

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Like 6
  • Dát hlas 1
Odesláno

A ta historie panerai je nej.... Mnoho informací, které jsem ještě před 2 týdny vůbec netušil. A byla to dobrá volba!! Jsou úžasný.

• Dát hlas 3
Odesláno

O 5:45 som zacal piect kosti a mäso na vyvar. Ten uz v dalsom kroku "bublinkuje". Dovolim si teda par viet:
Na fore som takmer 15 rokov. 
Preskocim uvodne tapanie. Vzdy sa najde niekto, kto ovplyvnuje a smeruje vasu cestu. Ja som mal stastie na aktivnu ucast, clanky a prispevky od Seiko guru @instant Hadam plati, ze som sa dost aktivne zaradil do skupiny Seikokotov. Grand Seiko je/bola jedna velka a dlha kapitola.

Do sekcie Panerai som za cele tie roky NIKDY ani len nenazrel. Absolutna ignoracia. Strasne, brrrr....kto si uz len toto da na ruku. Sly, Arnold, Pciza?

Nie zeby sa mi nepacili ine hodinky. Moony si dam na ruku s laskou. Aj MM300, ci 40 rokov stare zelvy a dalsie...

914 fantazia. 1385 super truper. 1389 fajn, ale....

...nevyzpytatelné jsou cesty Páně. ... Panerai 372 otocili vsetko naruby, blesk z jasneho neba. Smerujem asi k OWG. Respektive TWG, kedze musim skusit Radiomir Marina Militare.

• Like 6
  • Dát hlas 7
Odesláno

@EpsteinBarr

Mne sa Panerai pacili vzdy. V roku 2019 som kupil prve (590). Prveho pol roka som ich nadsene nosil a potom nejako zacali zapadat prachom. Jednak som spravil par frustrujucivh chyb pri nakupe remenov ale hlavne som mal vtedy nejaky Rolex osial. Takmer som Pamiky predal co sa nastastie nestalo. Pred 4 rokmi som sa konecne rozhupal a vyplazol majland za nove 44 po ktorych som dlho pokukoval. Od vtedy to nejde zastavit… a myslim ze som este neskoncil 😂😂😂

Momentalne som uplne happy… prestala ma zaujimat presnost-cas nastavujem od oka, skrabance a tukance tiez riesim uz len okrajovo a resale mam uz tiez u prdele (na PAM sa da len prerobit 😂)… proste si len uzivam nosenie hodiniek ktore ma bavia.

• Like 4
  • Díky 1
  • Dát hlas 5
Odesláno

A ja se zase vrátím ke klasickým Subum, páč ty 422 mi přijdou nejaky obří 🙂 

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Mám to s Panerai stejně jako @Vortex-Tempus . Jsem tady už 11.rok a dlouho mě vlákno a vše kolem Panerai míjelo. Přestože nám rád velké hodinky, mám ve sbírce dost velkých vintážních diving hodinek 70’ let,  tak o PAMy mé oko nikdy nezavadilo. I když nejsem tak ukázněný a některé PAMy jsem poslal dál, prošlo mi zápěstím 6 kousků a nic jiného už nenosím. Líbí se mi i komunita kolem Panerai, to nadšení a sdílení emocí, lidí, kteří si na nic nehrajou. Nosím hodinky, u kterých vidím na přehledném ciferníku kolik je hodin, krásně svítí, a jsou cool. Nemusím řešit přesnost na vteřiny, ťukance mě už taky nechávají klidným. To, že jsou to tooly mají prostě v genech! 

Upraveno uživatelem Piplík
  • Dát hlas 6
Odesláno

V prosinci budu na fóru 10 let. Moje první mechanické hodinky byly tenkrát (a mám je dodnes) Seiko želvy PADI. Pak následovaly Oris Aquis 43,5 mm (moje srdcovka - mám celkem dvoje). Následovaly Omegy Planet Ocean 43,5 mm 8900 a Breitling SOH 44 chrono bicolor s mesh náramkem. A podobně jako někteří z Vás jsem nějak ignoroval Panerai... Měl jsem v minulosti na ruce Sphinxxovy Submersible i Luminory a odpověď byla vždy stejná - NE, Davide, to není pro mě 😂!

Nevím, co se stalo, ale před cca 3 roky mě PAM najednou začaly zajímat zejména pro svou velikost, historii, tradiční tvar pouzder a přehlednost číselníku. Líbí se mi hlavně řada Luminor. Zajímal mě ihned konkrétní model - 1312 s modrou vteřinovkou a kalibrem P.9010. V tu dobu (březen-duben 2025) zrovna přicházely nově modely 33**, tak jsem měl fofr 😅, ale 1312 jsou moje poslední hodinková akvizice - a beru je jako jistý vrchol mojí prozatímní "chrono cesty".

Souhlasím, zdejší komunita je přátelská, fér a upřímná. Nemám rád statusy dle značek a hraní si na něco, resp. na někoho. PANERAI mám opravdu rád a směr, kterým se nyní (W a W 2026) ubírají, kvituji. V budoucnu bych ještě rád nějaký model s manuálním strojkem (P.3000, P.6000 nebo P.5000).

Hezký zbytek víkendu všem. Ahoj. Radek

• Like 1
  • Dát hlas 4
Odesláno

Tak já už tu pokukuji nějakých 18 let a u mě PANERAI byla srdcovka na první pohled. V době mého objevení fóra tu ve velkém ještě frčeli Marina Militare alá 111 z Číny.
Myslím, že to dokonce byly moje první hodinky koupené zde na fóru
Nikdy by mne v té době nenapadlo, že je jednou budu vlastnit. Prošel jsem si mnoha značkami,modely,než jsem se k nim dopravoval. Bohužel chronobundus zaúřadoval a mé srdce zatoužilo po jiných legendách a tak šly z domu. Po nějaké době mě i ty omrzely (Omega) a já znovu začal pokukovat po PAM. Dá se říci, že hned po prodeji na mě vykoukl inzerát na 1312ky v komplet balení a ještě v záruce a bylo to tam. Automat,datum,modrá vteřinovka a nižší pouzdro ,no prostě dokonalost
Od té doby co je mám,stal se ze mě OWG a nemám pocit, že se to v blízké době změní ac509763d73a882812ece7533a93f88d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 6 hodinami, Vortex-Tempus napsal:

@EpsteinBarr

Mne sa Panerai pacili vzdy. V roku 2019 som kupil prve (590). Prveho pol roka som ich nadsene nosil a potom nejako zacali zapadat prachom. Jednak som spravil par frustrujucivh chyb pri nakupe remenov ale hlavne som mal vtedy nejaky Rolex osial. Takmer som Pamiky predal co sa nastastie nestalo. Pred 4 rokmi som sa konecne rozhupal a vyplazol majland za nove 44 po ktorych som dlho pokukoval. Od vtedy to nejde zastavit… a myslim ze som este neskoncil 😂😂😂

Momentalne som uplne happy… prestala ma zaujimat presnost-cas nastavujem od oka, skrabance a tukance tiez riesim uz len okrajovo a resale mam uz tiez u prdele (na PAM sa da len prerobit 😂)… proste si len uzivam nosenie hodiniek ktore ma bavia.

Samozřejmě souhlas a parádní fotka! Jediná výtka ty 3 prázdný místa!!!

• Haha 1
Odesláno
před 11 hodinami, EpsteinBarr napsal:

O 5:45 som zacal piect kosti a mäso na vyvar. Ten uz v dalsom kroku "bublinkuje". Dovolim si teda par viet:
Na fore som takmer 15 rokov. 
Preskocim uvodne tapanie. Vzdy sa najde niekto, kto ovplyvnuje a smeruje vasu cestu. Ja som mal stastie na aktivnu ucast, clanky a prispevky od Seiko guru @instant Hadam plati, ze som sa dost aktivne zaradil do skupiny Seikokotov. Grand Seiko je/bola jedna velka a dlha kapitola.

Do sekcie Panerai som za cele tie roky NIKDY ani len nenazrel. Absolutna ignoracia. Strasne, brrrr....kto si uz len toto da na ruku. Sly, Arnold, Pciza?

Nie zeby sa mi nepacili ine hodinky. Moony si dam na ruku s laskou. Aj MM300, ci 40 rokov stare zelvy a dalsie...

914 fantazia. 1385 super truper. 1389 fajn, ale....

...nevyzpytatelné jsou cesty Páně. ... Panerai 372 otocili vsetko naruby, blesk z jasneho neba. Smerujem asi k OWG. Respektive TWG, kedze musim skusit Radiomir Marina Militare.

Tak samozřejmě Arnold, Sly a kdo jinej než pak já 😉🤣

A samozřejmě moc hezky napsaný!

Odesláno

Jsem strašně moc rád jak to tady žije, kolik jsme sem " nalákali " nových majitelů za mně nejlepších hodinek na světě! Plně podepisuju vše co napsali kolegové nahoře!

Tak dneska nostalgicky. Moje první a jeden z prvních Habadeju ze starý tašky na nářadí kterou vyhrabal někde na půdě 😆

Delší dobu jsem tady nebyl, bohužel jsem v poslední době přišel o pár nejbližších kamarádů, ale život jde dál!

• Like 1
  • Díky 2
  • Dát hlas 2
Odesláno
před 23 minutami, pciza napsal:

Jsem strašně moc rád jak to tady žije, kolik jsme sem " nalákali " nových majitelů za mně nejlepších hodinek na světě! Plně podepisuju vše co napsali kolegové nahoře!

Tak dneska nostalgicky. Moje první a jeden z prvních Habadeju ze starý tašky na nářadí kterou vyhrabal někde na půdě 😆

Delší dobu jsem tady nebyl, bohužel jsem v poslední době přišel o pár nejbližších kamarádů, ale život jde dál!

Dva-tri roky dozadu tu bolo max par prispevkov za tyzden. Teraz tu niektore dni prekonavame Rolex aj Omega vlakno a co ma prakvapilo niekedy aj Seiko vlakno…

Jo a tie posledne tri miesta doplnim naacelniku. Uz sa na niecom pracuje… Len musim davat pozor co dokupim. Donekonecna sa neda tak to uz asi naozaj budu posledne 3 miesta… musim dat bacha aby to boli tie spravne kusy

• Díky 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 9 hodinami, Vortex-Tempus napsal:

@EpsteinBarr

Jako...mega.... pořád uvažuju založit v tonto vláknu "rodinné foto" ala PAM a tys @EpsteinBarr ho vlastně založil.

poďme, udělat vlákno: Rodinné foto PAM vč. Strapů, dyť i 1 PAMY a 2 strapy sou rodina. 💪

Odesláno

Tak ono jsme si tady za ty roky docela prožili úctyhodný vzestup značky. Od základních modelů s nezdobeným unitasem jsme prožili uvedení pouzdra 1950, inhouse strojků, HH kousků. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...