nickolas Odesláno 22. listopadu 2016 Autor Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2016 Halo, halo! Je tu nekdo? Myslim, ze je cas pokracovat Nekde koncem unora 2016 se zde, na Chronomagu, objevil inzerat na Grand Seiko, SBGX103. Nadherne, quartzove Grand Seika, v limitovane edici k vyroci 100let vyroby hodinek pod znackou Seiko a 20let od vyvinuti quartzoveho GS strojku 9Fxx. Nebudu se ztrapnovat dalsim popisem, jelikoz puvodni majitel se to zhostil genialne (odkaz na jeho recenzi si s prominutim najdete lehce sami...stoji to za tu namahu!). Shodou okolnosti se mi podarilo tento skvost od nej ziskat. Grand Seiko byl muj cil, moje dream watch! A tady se podaril splnit. Byl jsem naprosto nedseny! Genialni hodinky! Seiko je moje srdcovka a GS sen. Jenze... Rika se, nikdy nechtejte, aby se vam splnily vase sny. Vlastne uz od zacatku jsem mel takovy nejaky nepatricny pocit. Hodinky skvele, ale... Porad jsem si rikal, ze to je, jako by skolnik ziskal S Classe Mercedes. Poctive ho koupil a zaplatil. Na provoz v zasade taky ma. Ale tak nejak to k nemu nejde. Tenhle pocit ve me hlodal dlouho. Rikal jsem si "i delnik ve sroubsrne muze cist Vergilia v originale", ale co s tim...ve sroubarne Vim, ze se mi po nich bude styskat. Vim, ze hezci a "lepsi" hodinky jsem nikdy nemel. Vim, ze GS SBGX103, mi zustanou naveky vryte do pameti. A vim, ze na ne nikdy neprestanu myslet. Ale jsou pryc. Rozhodnuti uzralo a GS vzal cas. Mozna jsem do teto ligy jeste nedorostl. Mozna ani nedorostu. Vim, ze neco tak dokonaleho, uz dost mozna, nikdy mit nebudu. Ale zivot je treba zit. A neni cas, se pri tom zdrzovat placem nad malichernostmi. A hodinky jiste malichernosti jsou. Byt krasnou. Proto placu jen v skrytu a s pevnym rozhodnutim. Nastal cas jit dal. Pro mnohe zcela nepochopitelnym smerem. Ale ja vim kam kracim a proc. Jako rada z nas. Snad
tano Odesláno 23. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2016 Kazdy to mame jinak a malinko jinou verzi cesty. Ty Sinn jsou paradni, ale za GS bych je teda nevymenil .Hlavni je, ze jsi spokojenej .
wizard-ov Odesláno 7. ledna 2017 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 240St gúúúúút - hlavně ta vteřinovka - ta se nadá vyfotit, ta se musí zažít
nickolas Odesláno 7. ledna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2017 Presne jak rikas! Vterinovka je skvela a nevyfotitelna!Bohuzel musely na neplanovany servis...jsem ted jak bez ruky Na Orisech jsem moc uriz gumu, takze nejdou nosit. BFS Seika jsou "zamlzene" oparem z maziva strojku a potrebujou taky servis. PS2 jsou moc male a lehke. Tak trpim se staryma dojebanyma Suuntama. Kua uz at jsou Sinny zpatky!
pjr86 Odesláno 7. února 2017 Nahlásit Odesláno 7. února 2017 Super chronologie. Mam takhle sepsany mobilni telefony a je to taky docela dobra evoluce. Advizory jsem mel tak, ale utopil je v Jadranu :-( nateklo do nich, protoze jsem s baterkou nevymenil i tesneni...
nickolas Odesláno 7. února 2017 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2017 Skoro bych řekl, že to nebylo tím, že jsi těsnění nevyměnil, ale vyměnil nějak blbě (no offense). Baterku jsem měnil x krát a "ze zásady" jsem odmítl koupit celý set (baterka, víčko, těsnění). A při každém dalším měnění, šla ta gumička dát zpět hůř a hůř. Ale s trochou trpělivosti, se to vždy podařilo a nikdy do nich nezateklo.Jinak sumář mobilů by taky vydal na hezkých pár řádek
dr.sphinx Odesláno 27. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2017 (upraveno) Ale s těma GS jsi to fakt nezvlád . Polehčující okolnost: dovedu si představit, že by se ten velmi dekorativní ciferník mohl časem přejíst. Upraveno 27. srpna 2017 uživatelem dr.sphinx
nickolas Odesláno 27. srpna 2017 Autor Nahlásit Odesláno 27. srpna 2017 Odpoved si musim radne rozmyslet
wizard-ov Odesláno 28. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2017 Dobré byly...původně jsem brblal, že jsou malé, ale asi bych se s tím popasoval ;o)
brekeke Odesláno 16. března 2018 Nahlásit Odesláno 16. března 2018 Dam si sem odkaz na odkladanou recenzi Sinnu... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/116088-sinn-240-st/
nickolas Odesláno 5. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2018 Bylo, nebylo... Presne pred vice nez sto lety dostal jisty pracovnik zeleznice, k zivotnimu jubileu, kapesni hodinky. Jak jinak nez s zeleznicni tematikou. Hodinky poctive nosil a diky nim jezdily vlaky v sirokem okoli presne na cas. Nez umrel, hodinky uschoval a pak je po nem zdedil jeho syn. Ten na draze nepracoval, byl to fotograf a protoze uz byla jina doba, ulozil je doma v kredenci a nosil hodinky naramkove. Fotograf mel tri deti a kdyz mel dobrou naladu, vypravoval jim o svem otci, jejich dedeckovi, a pritom jim ukazoval jeho hodinky. O par desetileti pozdeji fotograf hodinky ukazoval i svym vnoucatum. Jim uz vypravoval o jejich pradedeckovi. I fotograf nakonec umrel a tehdy se hodinky posunuly k jeho synovi. Ten je opatroval asi deset let, nez za nim prisla jeho sestra. Ta toziz ma take syna. A jeji syn si na tyto hodinky s lokomotivou pamatoval. Jako kluk sedaval na kline sveho dedecka a nechaval si vypravovat o starych casech, kdy jeho pradedecek pracoval u drahy a jednoho dne dostal krasne kapesni hodinky s lokomotivou. A presne tyhle hodinky mel kluk u vypravovani v ruce a nemohl se na ne vynadivat. Kluk vyrostl a laska k hodinkam mu vydrzela. A tak ta jeho maminka, vnucka zeleznicare, dcera fotografa a sestra aktualniho majitele hodinek, za svym bratrem zasla a dlouze si s nim povidala. Slovo dalo slovo a hodinky s lokomotivou ma v ruce ten maly kluk...teda dneska uz docela velky. Ale radost ma jak maly
Xenomorfus Odesláno 5. června 2018 Nahlásit Odesláno 5. června 2018 (upraveno) Fajne...Nemel podobne ve sve sbirce clen Freddy? Edit: Uz sem to nasel, hledal sem to v chlubicim vlakne... http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/108059-freddieho-cibulky-pro-potěchu-oka/ Upraveno 5. června 2018 uživatelem Xenomorfus
villain83 Odesláno 5. června 2018 Nahlásit Odesláno 5. června 2018 (upraveno) Nadhera, skoro mi ukapla slza. Ta masinka uz je takova hezky zasla, stejne, jako ty stary casy... Upraveno 5. června 2018 uživatelem villain83
nickolas Odesláno 5. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2018 No jo, je na nich videt ze je pradeda opravdu denne pouzival.
villain83 Odesláno 5. června 2018 Nahlásit Odesláno 5. června 2018 A to je jenom dobre, vzdyt jsou to hodinky, ktery se maj pouzivat. A pradedecek to delal evidentne velmi poctive.
nickolas Odesláno 5. června 2018 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2018 Asi mas recht A jestli me neklame pamet, tak bych mel nekde ve sklepe vysmatrat i pradedovu zeleznicarskou legitimaci...bylo by to fajn.Kazdopadne mam fakt radost, bylo to obrovske prekvapeni!
Wladimir Odesláno 19. dubna 2019 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2019 Velmi hezky a čtivě napsáno. A kousky ve vaší sbírce ještě hezčí! Plánuji také nějaký podobný chronologický chronomagorský zpovědník.
Daemonultimate Odesláno 19. října 2019 Nahlásit Odesláno 19. října 2019 (upraveno) Přes Sinn vlákno jsem se dostal až sem. Hezký čtení, ale škoda těch GS jestli Tě fakt bavily. Srovnávat hodinky s autama a sociálním postavením u lidí pro něž jsou hodinky koníčkem, jako pro jiné sport, nebo třeba modelařina nebo umění... a tam lítaj taky pěkný pecky...jak napsal Tano, každý to máme jinak. Víc by mě zajímalo, jak to vidíš teď s odstupem času. Upraveno 19. října 2019 uživatelem Daemonultimate
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se