Přejít na obsah

Outdoor spacák

Doporučené příspěvky

Bude to Prima. Nejspis ten Manaslu. Jeste resim barvu a jestli si ho nenecham usit na objednavku. 
Edit: Prime to vyhral fakt, ze jejich materialy jsou dohledatelne. Snugpak si vyviji a pouziva vlastni, vcetne izolace, a ani na jeho strankach k tomu nejsou podrobnosti, jen obecny popis. 

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 239
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 21 minutami, runner napsal:

Na phantoma jsem se taky svého času díval, akorát vzhledem k dlouhodobé investici do peří jsem zvolil rakoncaje, kvůli servisu.

Mtn hardwear už bohužel v rockpointu nemají a ani nevím, že by ho u nás nekdo prodával. 

Já vím, a je to velká škoda....parádní značka. 

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Aktualita...

Tak jsem konečně koupil nový spacák. Mám starý Prima Tulák (min. 20 let), který už je určitě za zenitem, nicméně pořád se v něm nějak spát dá. Teď jsem byl s děckama na táboře a jednu noc mi už v něm bylo lehce chladno. Nic strašného, ale zaznamenal jsem to. Trošku chladnější letní noc, stupně nevím, to jsem nezkoumal...ale asi jsem měl, chyba.

Hledání bylo dlouhé, ale nakonec vyhrála zase Prima. Přecejen jsem s ní byl dlouhá léta spokojen. Po včerejší doplňující diskusi s @Lynx12 jsem zvolil jejich nejnižší model, Annapurna. Chtěl jsem původně Manaslu, ale po nějakém bádání, jsem si vyhodnotil, že současná Annapurna by mohla odpovídat mému starému Tulákovi. Manaslu je sice nástupcem novodobého Tuláka (který se už taky nevyrábí), ale materiály jsou dnes mnohem dál, myslím. Takže jsem si řekl, že by Manaslu možná byl, na mé víceméně letní aktivity, už moc teplý. Nu, uvidíme při testování. Když bude nejhůř, budu spát ve spoďárech a triku z Merina. Navíc mám v plánu dokoupit nové spacáky i zbytku rodiny, takže kdyby to s Annapurnou bylo špatné, nakoupím místo ní Manaslu a budu si ho půjčovat, když pojedu někam sám. @Lynx12 sice říká, že se v Annapurně v létě horkem nedá spát, ale kdo viděl nějaké jeho fotky z vandrů, ví že to je starý trampský pes, který jen tak nezmrzne :D Z toho jsem si vyvodil, že by pro mě mohla Annapurna být tak akorát.

Zpracování vypadá dobře. Stuha kolem zipu funguje, takže se zip do spacáku zakusuje mnohem míň, než na mém starém Tulákovi, který stuhu nemá. Vnitřní zateplená léga kolem zipu je taky mnohem větší, takže bude fungovat lépe. I zip samotný vypadá lépe zpracovaný, včetně zakončení, kdy samovolně nevyjede (což u mnoha spacáků není samozřejmostí). Změna je vidět i u vnitřního límce, který je řešený lépe. Kompresní obal je velikostně naprosto přesný, spacák se balí pohodlně. Vypadá to na samá pozitiva a životní jistoty. 

Plnohodnotné testování by mohlo proběhnout koncem srpna, na bourání tábora. Teď leda na balkoně ve městě, ale to nebude moc směroplatný. No měl jsem si ho koupit před tím táborem, blbec, ale co už teď, že...

Konec hlášení ;) 

Edit:

Před pár měsíci jsem koupil děckám Snugpak Sleeper Extreme. Ano, to bylo po té nešťastné příhodě s vymrzlou chatou, v začátcích Covidu, jak si někteří pamatují. Podlehl jsem trošku hysterii a krapet to přehnal. Spacák je strašně velký. Píšou že má sbalený 26x30 cm. Tak to ani omylem! Neměřil jsem to, ale tipnul bych tak 28x40, minimálně. Těžký jako prase (píšou 2,1kg a to má teda určitě). A horko je v něm parádní. Tady tabulky nejspíš sedí do puntíku. Až pojedem v zimě autem bivakovat, budou dobrý, ale teď je to nepoužitelný...nedejbože to nosit v baťohu! Za zbrklost se holt platí...

Upraveno uživatelem nickolas
Odkaz ke komentáři

Já na Primu nedám dopustit, ideální poměr výkon/cena...v létě jezdím s půlkilovým Mini 500 (už se nedělá) a jako třísezoňák mám zmiňovanou kilovou Annapurnu.... a na zimu pak 30 letej péřák od soukromnice (váhu vlastně nevím, budu ho muset někde zvážit :-), už jen ze zvědavosti, ale myslím, že rozhodně nemá přes 2 kila).... 

P.S. @nickolas já Ti dám starýho psa.... 🤣🤣🤣   a fakt nejsem žádnej votužilec...

Upraveno uživatelem Lynx12
Odkaz ke komentáři

My jsme právě ten zmíněný Snugpak Extreme se synem koupili,teď na začátku léta. Na tahání v batohu to opravdu moc nebude, ale jinak paráda. Zátěžovka proběhla teď na Šumavě, kdy pršelo a bylo fakt frišno. Pociťoval jsem v něm lehký chlad na nohy, ale byl jsem v něm jen v trenkách a tričku (chtěl jsem to vyzkoušet) a k ránu bylo kolem nuly. Takže funguje perfektně. Vzhledem k tomu, že ho máme na ježdění na motocyklu a na sajdě je místa dost, tak maximální spokojenost.

Odkaz ke komentáři

před 29 minutami, Lynx12 napsal:

a na zimu pak 30 letej péřák od soukromnice (váhu vlastně nevím, budu ho muset někde zvážit :-), už jen ze zvědavosti, ale myslím, že rozhodně nemá přes 2 kila).... 

Dvojkilový páperák? Kam s ním chodievaš?

Odkaz ke komentáři

před 32 minutami, wawrik napsal:

Dvojkilový páperák? Kam s ním chodievaš?

Donutil jsi mne vlízt do skříně, do jedný ruky vzít tu Annapurnu a do druhý ten péřák...můj odhad je tak 1,7 (ale spíš to budou ty 2, mlhavě si vybavuju, že snad peří by tam mělo být 1,7, brácha si nechal přidat na 1,9)...

Tady den -9°, noc -16° (Brdy 23.-25.2.2018), měj jsem na sobě flísový komplet...a krásně jsem se vyspal....karimatka je Yate Hiker, na jaro - podzim mám Klymit V2....

IMAG0171.jpg?ver=2

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, 5etter napsal:

Lynxi, co je to za celtu?

Pod sebou mám plachti z nepromokavého šusťáku, z téhož vyrobené pončo jsem měl přehozené, protože drobně sněžilo a žďárák je US...

Odkaz ke komentáři

V 20. 8. 2020 v 22:02, Lynx12 napsal:

Donutil jsi mne vlízt do skříně, do jedný ruky vzít tu Annapurnu a do druhý ten péřák...můj odhad je tak 1,7 (ale spíš to budou ty 2, mlhavě si vybavuju, že snad peří by tam mělo být 1,7, brácha si nechal přidat na 1,9)...

Tady den -9°, noc -16° (Brdy 23.-25.2.2018), měj jsem na sobě flísový komplet...a krásně jsem se vyspal....karimatka je Yate Hiker, na jaro - podzim mám Klymit V2....

IMAG0171.jpg?ver=2

Tak jsem teď koukal na péřáky Prima.... a ten můj letitej bude mít 1,7kg celej a peří max 1kg.......

Odkaz ke komentáři

Nemôžeš to odvážiť, plíz? Trebárs na kuchynskej váhe... Nie že by na tom záležalo, ale pôvodne avizované dve kilá by boli pri SK/CZ zimných teplotách strašne veľa na akýkoľvek páperový spacák s akokoľvek starým perím... Len ma tieto veci zaujímajú, o nič nejde.

Mimo témy: Ja som teraz reklamoval ďalšiu thermarestku, tentokrát Neoair Xlite. Výrobná chyba. Za posledných pár rokov som kúpil dve thermarestky (prvá bola ProlitePlus) a obe púšťali. Reklamácie síce prebehli bez problémov, ale nejako sa to množí, nielen u mňa... A je to opruz, keď sa v mrazoch človek budí 80 km od najbližšej civilizácie takmer na zemi.

Odkaz ke komentáři

Kdybys nechodil tak daleko, mohl ses budit mnohem bliz!

Ok, konec srandy...ja koupil neco od Yate a uvidim. Do extremu se s tim nechystam. Jde mi o pohodlnost. Ale pokracuj, vsechny tve zkusenosti se pak krasne pretavuji do jinych konkretnich podminek. Diky za to!

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...