Přejít na obsah

Jaké Breitling máte dnes na ruce?

Krrtek

Doporučené příspěvky

K té přesnosti... Měl jsem (a stále mám :) ) skoro až strach to měřit. Od prvního nařízení jsem náhodou při celé z rádia kouknul a odchylka byla 0s - po téměř dvou týdnech! Od té doby jsem zatím neměřil.

Jinak foto starší, na ruce prakticky stále, nadšení trvá...

post-14317-0-31045000-1426941213_thumb.jpg

post-14317-0-11012400-1426941218_thumb.jpg

Tak to můžeš být naprosto v klidu. Co víc si přát než stabilní odchylku, která je navíc takto nízká. Budeme vidět, jak se přesnost našich strojů bude do budoucna vyvíjet. Ještě jsou pořád syrové.

Stran informací o údržbě hodinek je to složité, protože každý prodejce/hodinář říká něco jiného. Mně bylo např. řečeno, že pokud jdou hodinky dobře a uživatel si nemá důvod na cokoliv stěžovat, stačí je dát na servis klidně až po 10ti letech. To mi přijde docela dost dlouhá doba. Už si teda nepamatuju, co o tom psali v manuálu, ale u jiných hodinek se stejným strojkem jsou servisní intervaly a prohlídky stanoveny od 2 do 5 let. Sám nevím, jak se zařídím. Pokud budou hodinky sloužit, asi se mi je nebude chtít "bezdůvodně" nechat otevírat.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kamaráti moji, mám otázočku, viem že mi s tým poradíte, no bude trošku trápna si myslím... :D Ale vzhľadom na to že som nováčik, inú možnosť ani nemám a už ma to nebaví hľadať na nete.. :D Ako si odmeriam tú presnosť? :) treba to len nejak stopnúť alebo dajde mi popis prosím vás :notworthy:

Odkaz ke komentáři

že bude ja neviem 16:00, pozriem za týždeň, bude 16:02 (príklad, neviem si to predstaviť) a vydelím čo jak s čím?? :D (matika každý pol rok bola štvorka od základnej školy ôsmeho ročníka, jeden polrok som aj prepadol na strednej takže... :D )

Odkaz ke komentáři

Kamaráti moji, mám otázočku, viem že mi s tým poradíte, no bude trošku trápna si myslím... :D Ale vzhľadom na to že som nováčik, inú možnosť ani nemám a už ma to nebaví hľadať na nete.. :D Ako si odmeriam tú presnosť? :) treba to len nejak stopnúť alebo dajde mi popis prosím vás :notworthy:

http://www.hodinkee.com/blog/twixt-time-evaluate-the-accuracy-of-your-watch-right-on-your-iphone

A pokud nemas iphone, tak si najdi neco podobnyho na svuj telefon ...

Odkaz ke komentáři

Já měřím odchylku svých hodinek ještě postaru. Zapnu rádio a naladím stanici se skutečně přesným časovým znamením. To má veřejnoprávní rozhlas. Soukromé stanice si hlásí čas jak chtějí, podle toho se to nedá brát. Používám časové znamení z Radiožurnálu. Zde je velmi důležité, aby šlo o klasické analogové vysílání. Rádiové vysílání přes internet má značné časové zpoždění a navíc může být pokaždé trochu jiné. Stejně tak nemá smysl řídit si hodinky podle televize. Ta už je dnes ryze digitální a platí u ní totéž co o internetovém rádiu.  

Nevím jak na Slovensku, ale u nás se časové znamení skládá ze 4 pípnutí. To 4. označuji počátek nové minuty a vteřinová ručka by při jeho zaznění měla být přesně na 12ce. Pokud budeš hodinky nařizovat, pak bys měl právě při zaznění 4. pípnutí zamáčknout korunku. Tím jsou hodinky nastaveny přesně.

No a třeba za týden chceš vědět, jak jsou hodinky přesné. Zapneš rádio, čekáš na časové znamení a koukáš na vteřinovku. Až zazní 4 pípnutí, vidíš, kde je vteřinovka. Nejspíš už nebude přesně na té 12ce. Ale třeba na dvojce. To znamená, že se ti za týden hodinky předejdou o 10 vteřin. 

Odkaz ke komentáři

hm hm hhhmm... No už len nájsť to rádiové vysielanie. je to jednoduhší spôsob by som povedal, tá aplikácia na iPhone je spoplatnená, takže že by som mal zaplatiť 5 dolárov kôli zisteniu presnosti hodiniek mi príde zbytočné... ok ja to nejak skúsim už no aspoň približne odmerať.. majú takmer 30 rokov, dosť ma to zaujíma :)

Upraveno uživatelem petik16
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...