Přejít na obsah

Jak jste se stali fandy světa hodinek?

svobod3

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tata mel rad hodinky,cibule,pendlovky...stale neco renovoval. Ted se mi smeje, ze mam furt novy hodinky. Mam jeho Glashutte i s krabickou a uctenkou z roku 1961. Rikam mu,ze na jeho vyplatu byly pekne drahy:) Vstupem na toto sileny forum,kdyz jsem mu vybiral hodinky jsem v haji. Cim vic toho vim,tim zjistuji,ze nic nevim. Obdobi pilotek,potapek,oblekovek. Jeste digi mne nevzaly za srdce. Od taty mam doma Kesselky,ktere koupil u Vietnamcu,kteri makali ve Skodovce v Plzni a fachaji furt. To je vse,diky ze jsem se mohl vykecat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mna to zacalo tak, ze som si na dovolenke 2009 kupil fejky nejakych hublotov a nosil asi pol roka sem tam a zacalo sa mi pacit nosit hodinky. Dovtedy som pouzival len mobil a v mladosti gshocky, ktore stale este mam. Ked ma omrzeli tie hublot fejky, chcel som uz nieco lepsie a kupodivu som nepripustal nic ine, ako drahu repliku beciek super avenger s bielym cifrom. To a len to, drzalo ma to asi tyzden a preskumal som cely net kde ake maju (to su uz take lepsie v cene 400-500 USD). V jednu nedelu vecer som ich isiel objednat konecne a neviem preco sa to nepodarilo, tusim ze som si precital ze mi to na colnici zhabaju, alebo z tej stranky neshipovali na Slovensko, uz neviem presne, ale neslo to proste. Tak som sa este v ten vecer rozhodol, ze ked sa teda neda, tak si kupim teda orig. A na druhy den rano som si kupil v kamennej predajni becko super avenger a minul takmer posledne prachy. Asi nikdo z okolia vratane zeny nevedel ze to nie su fejky. Nosil som ich par mesiacov, na tahu, bling jak hovado a nikdy sa ma nikto ani v praci neopytal co su to za hodinky. Po kratkom case som ich vymenil za rolexy suby a uz to islo.... Takze to su moje stare casy...

Odkaz ke komentáři

Já sem přišel jako šťastný majitel quartzek Dolce Gabbana za šílené tři tisíce Kč. Tady jsem zjistil, že Švýcarsko je Švýcarsko a dorazily sportovní Maurice Lacroix. Pak jsem se dočetl, že automaty jsou automaty a nezbylo než koupit vintážní Omegy. Pak už ten quartz stál za prd a všechny možné Tissoty, Longiny a podobné jen tak proletěly kolem mě a teprve pak jsem objevil bondovky, které mi zajistily tři roky klidného spánku a sledování chronofora jen z povzdálí. Mno a už jsem zase tu a na ruce mám SOH 42. Tudíž jsem zatím nepřekročil psychologickou hranici 100k za hodinky, ale asi mě to nemine. Registrace na chronoforu byl poměrně drahý špás :-)

Odkaz ke komentáři

No a kvůli příběhům jako je tento, tolik lidí nesnáší Breitling :-))))

presiel som si asi desiatkou beciek a stale to pre mna ostane urcitym sposobom srdcovka (aj ked novej nedavnej kolekcii neviem prist na meno) a skor mi lezu na nervy ine, tiez zname znacky a najma fashion hodinky... proste toho hodinkoveho hnusu je az az aj bez beciek a ich replik...

Upraveno uživatelem vrcan
Odkaz ke komentáři

Já sám proti Breitlingu nic nemám, Navitimery bych dokonce chtěl, ale je fakt že zrovna u nás je ta značka hodně přeceněná a neobvykle oblíbená u povrchních lidí, tak řečených kolotočářů... Samozřejmě za to Breitling nemůže a nejvíc trpí ti, kteří hodinkám rozumí a Breitling se jim líbí. Ale uznej sám, že hodinkový vývoj: fake Hublot -> fake Breitling -> Breitling "bling jak hovado" tak trochu smrdí tou povrchností. Ale neznám tě, tak nechci soudit.

Odkaz ke komentáři

Ale uznej sám, že hodinkový vývoj: fake Hublot -> fake Breitling -> Breitling "bling jak hovado" tak trochu sm.dí tou povrchností.

uznavam :-)

Zaujimalo by ma, ci breitling celkovo ma takuto poziciu vo svete, alebo je to len nas lokalny fenomen. O ich kolotocarskej povesti som sa dozvedel az nasledne, tu na chronomagu, po tom, ako som podlahol krase beckovsky typickej lunete na rade avenger/chronomat.

Odkaz ke komentáři

I já vybliju ty svoje začátky, které vlastně pořádně ještě ani nezačly:

První hodinky jsem měl od dětství Primky. Skončily bůhví kde.

Ve třinácti jsem dostal reklamou profláklé a mnou zbožňované Casio Illuminator. V sedmnácti jsem je vyměnil za pervitin. Blbec.

Pak jsem hodinky nenosil až do cca pětadvaceti kdy jsem si koupil předražené fashion Nixon. Po cca dvou letech jsem je ztratil při geocachingu.

Místo nich jsem si koupil ohavné digitálky pseudoznačky Scream, které jsem nosil asi měsíc a pak je znechuceně odložil. Můj syn si s nima dnes občas hraje na neandrtálce s pazourkem.

V sedmadvaceti jsem si na dovolené v Thajsku koupil fake Omegy Seamaster chrono. O hodinkách jsem pořád nic nevěděl, vybíral jsem podle vzhledu, vizuálně se mi líbí pořád :-) Ještě ten večer, co jsem je koupil a hrál si s nima, jim upadla jedna z ručiček chrona :-) Z faků jsem se tudíž vyškolil velice rychle :-D Po pár dnech se zastavily a já je znechuceně odložil. Mám je pořád. Když přeskočím, tak jsem je po registraci na chronomagu otevřel a překvapeně zjistil, že jsou to automaty. Nicméně hrozné kvality, zastavujou se, i když se nosí, dělají plus mínus pět minut denně.

Poté, co jsem zase pár roků hodinky nenosil vůbec, jeem si prostě v obchodě koupil Festiny. Pět roků jsem je spokojeně nosil bez nutnosti výměny baterky, dokud jsem loni nenatrefil na Chronomag. Mám je pořád, ale syn mi s nima třísknul o zem a vteřinovka nefunguje, jsem líný je nechat opravovat, když už je stejně nosit nebudu.

Dva roky před Chronomagem jsem si koupil za necelé dva litry z Amazonu Skageny. Jako oblekovky je nosím pořád. Titanová hmotnost a skoro nulová výška je skvělá.

V létě 2014 jsem na blogu muzivcesku.cz četl článek o výběru hodinek, zaregistroval jsem se na Chronomagu a už to jelo. Z původního zhrození a nepochopení nad cenama 20000+ nyní obracím v ruce 150000+ a přemýšlím, co koupit. Zatím mám jen Steiny, které se staly mýma prvníma záměrně koupenýma mechanikama, koupil jsem je kvůli unitasu. A pak Casio - prostě se mi líbila ta maskáčová barva no ;-)

Upraveno uživatelem Mitak
Odkaz ke komentáři

uznavam :-)

Zaujimalo by ma, ci breitling celkovo ma takuto poziciu vo svete, alebo je to len nas lokalny fenomen. O ich kolotocarskej povesti som sa dozvedel az nasledne, tu na chronomagu, po tom, ako som podlahol krase beckovsky typickej lunete na rade avenger/chronomat.

Béčka jsou venku na stejné úrovni jako Rolex.

Jen můj vypozorovaný názor.

Odkaz ke komentáři

U mna to zacalo tak, ze som si na dovolenke 2009 kupil fejky nejakych hublotov a nosil asi pol roka sem tam a zacalo sa mi pacit nosit hodinky. Dovtedy som pouzival len mobil a v mladosti gshocky, ktore stale este mam. Ked ma omrzeli tie hublot fejky, chcel som uz nieco lepsie a kupodivu som nepripustal nic ine, ako drahu repliku beciek super avenger s bielym cifrom. To a len to, drzalo ma to asi tyzden a preskumal som cely net kde ake maju (to su uz take lepsie v cene 400-500 USD). V jednu nedelu vecer som ich isiel objednat konecne a neviem preco sa to nepodarilo, tusim ze som si precital ze mi to na colnici zhabaju, alebo z tej stranky neshipovali na Slovensko, uz neviem presne, ale neslo to proste. Tak som sa este v ten vecer rozhodol, ze ked sa teda neda, tak si kupim teda orig. A na druhy den rano som si kupil v kamennej predajni becko super avenger a minul takmer posledne prachy. Asi nikdo z okolia vratane zeny nevedel ze to nie su fejky. Nosil som ich par mesiacov, na tahu, bling jak hovado a nikdy sa ma nikto ani v praci neopytal co su to za hodinky. Po kratkom case som ich vymenil za rolexy suby a uz to islo.... Takze to su moje stare casy...

Velké plus za odvahu přiznat, že jsi začínal s fejky. To nepřizná každej a ten příběh mě i pobavil, zejména jak nedopadnul záměr koupit fejky na SVK, kdyby je náhodou zabavili celníci a následná návštěva AD. To je rozhodnutí :) .

Upraveno uživatelem Sphinxx
Odkaz ke komentáři

vrcan - mal si zbytocne obavy, cinan je prasivec, hodinky by ti prisli pekne vnutri PC reproduktora, na ktorom by bola nalepka "replacement part" - ako mne prisli moje fejky Alain Silberstein :D

u mna to zacalo tak ze som do prvej triedy ZS dostal od mamy novu desiatovu krabicku.. no, v mojom pripade kufrik, a od otca nove PRIMky. A odvtedy som uz mal na ruke vzdy nejake hodinky..

Odkaz ke komentáři

Vůbec netuším, kde se u mě posedlost hodinkama vzala, je prostě se mnou co pamatuju. Ještě ve školce, to mi mohlo bejt tak 5,  jsem doma prudil, že chci hodinky. Táta souhlasil, s podmínkou, že se ale musím naučit hodiny, což jsem se naučil snad během dvou dnů a tak rodičům nezbylo nic jinýho, než pořídit dětský Primky a od tý doby jsem měl vždy nějaký hodinky na ruce. Později na základce jsem děsně machroval s digi kessel s kalkulačkou, ve škole mi říkali časoměřič. Na gymplu návrat k mechanice, Prim Sport II. Pak následovalo delší období různejch pochybnejch kvarců, až jsem si někdy v roce 2001 koupil Omega Speedmaster day-date s představou, že mám hodinky na doživotí. To bych ale nesměl léta páně 2009 natrefit na chronomag...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...