xjr1 Odesláno 4. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2017 Ještě pro srovnání Junghans Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. srpna 2017 Fotit neumím a navíc jsem strojek cvaknul jen před servisem, takže je špinavej, za což se omlouvám. Neumím ho určit, není nikde značenej, takovejch hodinek/strojků padalo tenkrát ze Švýcarska spousta Ale je to moc hezkej, dokonce bych řekl kvalitní kousek, jde dobře a výborně vypadá. Jsem vždycky rád, když takový hodinky přežijou, myslím, že spousta těchto pouzder padla v průběhu věků na zuby a podobně a strojky skončily na smetišti. Ještě, že už se zlato v zubařině nepoužívá:-)).Díky, po pravdě já hledal loni, když jsem je dostal, i něco ohledně týhle značky hodinek a našel jsem taky prd. Jen jsem se dozvěděl už shora řečené, že jde o univerzální pouzdro, který používalo povícero firem.Jinak ten stav v jakým jsem je dostal - zachovalý pouzdro s minimem známek nošení, k tomu křáplý sklo, chybějící jedna stežejka a trochu "nakopnutej" strojek opravdu napovídá tomu, že nekomu mohly spadnout po té, co se uvolnila jedna stežejka. Pak je teda zřejmě našel děda a po té ležely 50 nebo kolik let v šuplíku :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Argon Odesláno 6. srpna 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. srpna 2017 (upraveno) Už je to i ve vlastním vlákně, ale hodím pár info i sem. Na podzim se ke mě dostaly hodinky se strojkem, který jsem dlouho sháněl AS 5008 - je to automat s mikroregulací, f 28800 A/h, reservou nátahu 50 hod., day/date s rychloposuvem a budíkem. Prostě fakt bomba strojek :-). Původní stav bída, nějaký dobrák ho chtěl rozchodit, tak ho celý napustil WD nebo něčím podobným, jediné čeho dosáhnul bylo servání čepu u krokového kola, zadělání pérovníků, "naleptání" číselníků a pár dalších škod.... Ale... hodinky se povedelo dát do plně funkčního stavu :-), pouzdro dal do kupy Jeronimo, hodinář zbytek.... a výsledek je parádní :-) Upraveno 6. srpna 2017 uživatelem Delawer Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 20. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 Keď sa mi pred časom dostal kvoli nahradnym dielom do ruk konvolut elektromechanickych hodiniek, prevažne s kalibrom ESA 9154 , tiež som sa rozhodol vyskušať svoje brusičské umenie. Vybral som si niekoľko kusov s oceľovými púzdrami a začal som jednými Aviami.Hlavne preto, že stroj, sklíčko a viečko boli v uzavretom module, na ktorý sa púzdro nacvaklo pomocou tvarovaného dratu, ako luneta na Igenoch. Pretože ťukance boli pomerne hlboké, začal som zlatníckym pilníkom, ktorým som odobral potrebný materiál. Plochy som potom brúsil brúsnymi papiermi o zrnitosti 400, 800, 1500, 2500 . Leštené plochy som dokončil zelenou lapovacou pastou. Paradoxne najviac som sa vytrápil s hornou brúsenou plochou, pretože chvíľu mi trvalo, kým som našiel tú správnu zrnitosť, aby zábrus mal správnu drsnosť.Aj tak s tým ešte nie som celkom spokojný. Armované sklíčko bolo prasknuté, takže som ho musel vymeniť za iné, bohužiaľ rovnaké ploché som nezohnal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 20. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2017 Výborně, gratuluji. Jenom pro ilustraci, kolik času Ti to zabralo?Pokud bylo původní sklo opravdu sklo a ne plast, tak to se dá sehnat třeba na ebay. Nebo www.cousinsuk.com . Tam mají k dispozici i hromadu plastových sklíček, ale je třeba procházet katalogy (mají je ke stažení). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 AhojBrusenie mi zabralo asi tri hodiny , ak nepočitam experimentovanie s roznymi drsnosťami brusneho papiera, aby som dosiahol ten spravny vzhľad. Armovane skličko je normalne plastove a ako darca poslužil iny kus, čo mam na organy. Vybrusil a vyleštil som ho podľa už mnohokrat opisovanych postupov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Moc pěkná práce, že by novej jeronimo Jaký papír nakonec vyhrál na ten hrus, pokud to není tajemství? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Nakoniec som skončil pri zrnitosti 180, ale ešte musím popracovať na udržaní smeru brúsenia rovnobežne s osou púzdra. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dzos Odesláno 21. září 2017 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Na udržení směru brusu s osou by bylo nejvhodnější si vyrobit nějaký pomocný nástroj, upínák. Akorát sám nevím, jak na to Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rohatka Odesláno 21. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2017 Nejaku predstavu o upinacom pripravku uz mam, skusim zrealizovat pri dalsom pokuse. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VENDO Odesláno 29. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2017 Krásný den všem. Chtěl bych tady něco napsat o renovací mích úžasných CITIZEN BULLHEAD 8110 . Nejsem spisovatel tudíž jenom krátce . Hodinky jsem rozebral co mi jen moje síly a odvaha stačila a začla renovace pouzdra . To je zlehounka obroušeno spíš možná lépe řečeno vyleštěno páč tam byly rejpance a brázdy jak na brambory . Z pouzdra je odstraněno staré pozlacení nebo spíše to co z něho zbylo a nahrazeno novým PVD v průhledném odstínu ,takže je krásně vidět vyleštěnou mosaz . Obvodový kroužek sklíčka také prošel řadou procesu .Začalo to obroušením staré barvy ,čištění a leštění nakonec eloxování .Veškeré povrchové úpravy byli prováděný kvalifikovanou firmou .Strojek vyčistěn a promazán .Také nové těsnění atd. Demontáž a montáž moje maličkost . Výsledek dle mého skromného názoru dokonalý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
francis Odesláno 4. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2017 Tak renovace trochu jinych "hodinek". Mercedes benzn w115 us verze Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gustavbu Odesláno 17. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2017 Mam iba suche, pred a PO fotky.. PD Orfina, strojcek Lemania 5100, oprava priamo u Schifferle&Schifferle - Orfina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rodkopf Odesláno 17. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2017 Mam iba suche, pred a PO fotky.. PD Orfina, strojcek Lemania 5100, oprava priamo u Schifferle&Schifferle - Orfina Bomba kousek, tah jim slusi. Gratulace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VojtaB Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Předtím: A teď Všechny díly se nakonec povedlo sehnat původní, až na tah. Ale i tak z toho mám radost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 24. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října 2017 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasHk Odesláno 27. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2017 krásná proměna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 22. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2017 (upraveno) Pochlubím se čerstvou akvizicí, a to zrenovovanými manuály Ernest Borel.Pořízeno zde na fóru ( díky Romuláda) a kompletně zrenovováno Tondakem ( 2x díky Tondo) Stav před renovací: Stav po renovaci: Stroj FHF cal. 175 před a po opravě: Ciferník- taktéž před a po přetisku: A potom pár mých klasických ( čti rozmazaných) fotek, po příchodu pošty a nasazení řemene.Zřejmě to bude chtít něco v hnědím odstínu.. Prostě opět skvělá práce zdejšího mistra! Upraveno 22. listopadu 2017 uživatelem Radimk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 22. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. listopadu 2017 JJ, ty už jsem obdivoval na Tondově fb. Nádherný minimalismus, ať ti hezky slouží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 23. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2017 Super, ty modreny rucky, krasa, kolik maj prumer? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se