Potkan Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 (upraveno) V 20. 7. 2016 v 6:41, hufnor napsal: Může mi někdo nějak rozumně vysvětlit, proč se dneska nedají vyrábět auta typu Mazdy MX-5, tedy relativně velkosériovky pro zábavu, ale s touhle estetikou? Vždyť by lidi takovému výrobci urvali ruce. Proč to nejde? Deformační zóny? Ochrana Chodců? Chrom je moc drahý? Vo co tu go? Prvni vlastovkou by snad mohl byt novej Fiat 124. Ja bych byl taky pro. Ty auta jsou kouzelny a je skoda, ze dnes nic takovyho nejezdi. @kloubik: Diky za super fotky, je to nadhera! Upraveno 20. července 2016 uživatelem Topkan
hufnor Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 (upraveno) V 20. 7. 2016 v 8:28, Topkan napsal: Prvni vlastovkou by snad mohl byt novej Fiat 124. Ja bych byl taky pro. Ty auta jsou kouzelny a je skoda, ze dnes nic takovyho nejezdi. @kloubik: Diky za super fotky, je to nadhera! Fiat 124, jako, fajn, ale slovy Michala z Pelíšků, "To bylo málo." Upraveno 20. července 2016 uživatelem hufnor
Liqid Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 (upraveno) http://www.morgan-motor.cz/ A ruce jim teda nikdo netrhá. Upraveno 20. července 2016 uživatelem Liqid
Potkan Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 V 20. 7. 2016 v 9:47, Liqid napsal: http://www.morgan-motor.cz/ A ruce jim teda nikdo netrhá. Netrha, kdyz stoji tolik penez.. Se neni cemu divit. Rucni vyroba, maloseriovka, to jsou auta pro milovniky... Neco jako Blancpainy ;-)Kolega hufnor mel na mysli sekat to na bazi Miaty ve velkym. I ja si myslim, ze by jim pak ty ruce trhali.
Potkan Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 Tyve kara pro Jakuba Vagnera :-D
hufnor Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 V 20. 7. 2016 v 11:53, Topkan napsal: Netrha, kdyz stoji tolik penez.. Se neni cemu divit. Rucni vyroba, maloseriovka, to jsou auta pro milovniky... Neco jako Blancpainy ;-)Kolega hufnor mel na mysli sekat to na bazi Miaty ve velkym. I ja si myslim, ze by jim pak ty ruce trhali. Tak nějak. Když se někdo ručně mazlí z dřevěným rámem a cpe do něj osmivál, tak ten výsledek za 5 mega vážně nejde dělat jako velkovýroba, kterou jsem myslel.Při dnešní technologii výroby snad ani ty kulaté tvary plechů nemusí vadit. Pořádné topení, spolehlivost, moderní odpružení a taky trochu brzdy ...Jako, mě ty moje baví, ale jsou lidi, kteří ty vrtochy vintážních aut prostě nedají. Těchdlenctěch autíček MG vyrobilo od konce 50. let, do konce 70. asi 350 tisíc kousků.Mazda dala zatím MX-5 od devadésátých let něco asi 3 x tolik, ne? A to ten design nebyl zas až tak kulervoucí. Takže zájem o dostupný, pohledný kabrioletek tu je.Tak vážně, proč to nikdo neseká v těchhle tvarech? V čem je problém?j
rolas Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Odesláno 20. července 2016 V 20. 7. 2016 v 6:41, hufnor napsal: Může mi někdo nějak rozumně vysvětlit, proč se dneska nedají vyrábět auta typu Mazdy MX-5, tedy relativně velkosériovky pro zábavu, ale s touhle estetikou? Vždyť by lidi takovému výrobci urvali ruce. Proč to nejde? Deformační zóny? Ochrana Chodců? Chrom je moc drahý? Vo co tu go?Ale jde .
Pavelpu27 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Ono to vyrábět jde, ale ten trh na to není moc velkej. Koukni kolem sebe - kolik lidí z tvého okolí by si malý levný roadster pro dva skutečně koupila? Obávám se, že minimum. Mladí lidi potřebujou vozit děti do školy a starší, keří byli historicky hlavní cílovou skupinou, přesedlali do SUV. Bohužel, ale ekonomika je nemilosrdná. Uživí se Mazda + dva-tři konkurenti a konec.
Pavelpu27 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 V Česku jsme měli překrásný Gordon. Sám jsem v něm kdysi jel. A kolik se jich prodalo?
Josef01 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Krásný, takovýhle auta jsou pro bohatý starší pány, kteří si to koupí pro radost a najedou pár km ročně. Mladý kluci si koupí černé Audi nebo BMW a tmavé brýle Ray Ban a kochaji se krajinou při rychlosti 240 km/h
Ivan Lelák Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 (upraveno) Pavelpu27 - s Gordonem jsem měl příležitost jezdit relativně často, známý si ho vždy na delší dobu půjčoval, ale protože ho každý den nevyužil, "posunul" ho mému kamarádovi, kolegovi z práce a sousedovi v místě bydliště a ten zase mně. Vzpomínám na výlety v šálách a kožených kuklách, mělo to kouzlo, auto bylo komfortní, relativně prostorné, dobře se lezlo dovnitř i ven. Co už tak dokonalé nebylo, třeba kvalita laku, který na různých místech praskal a další drobnosti, které u takového auta zamrzí, ale holt to byla kusovka. Ale proč to píšu. Ten samý kamarád a soused má již několik let Morgana 4/4, se kterým jsem už něco také najezdil. Lak nepraská, oproti Gordonu má větší charizma, čiší z něj originál oproti pokusu o "repliku". ALE - jízdní vlastnosti jsou hrozné, předek s prapodivným zavěšením a pérováním si dělá na nerovnostech v zatáčkách co chce, zadek je tvrdý, ale sedí. Do auta se staženou střechou se leze trochu hůř, ale se střechou nataženou je to akrobatické číslo, ten otvor se velikostí moc neliší od díry do kanálu. Místa je uvnitř málo, přední okno je tak úzké, že auto má 3 kraťoučké stěrače, či spíš, jak říká majitel, "rozmatlávače". Jezdíme na výlety, já s MX-5, on v Morganu, na hladké silnici v zatáčkách žádné z aut nevítězí (nezkoušeli jsme jet na hraně), jakmile není povrch "okruhově" hladký, Morgan nestíhá odskakuje a výkonově ve špičce také lehce ztrácí (Ford 1,6 l, v MX-5 je 1.8). Morgan je skutečně pro skalní fandy značky, movité milovníky historie a v dlouhodobém výhledu dobrá investice, zbytek lidí ať se kochá, ale ať si nekazí iluze svezením...:-). Upraveno 21. července 2016 uživatelem Ivan Lelák
Pavelpu27 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Souhlasím. Ona ani ta jízda v Gordonu nebyla kdovíjaký šlágr. Miniaturní volant a dlouý čumák znamenalo, že se tím člověk trochu pral, a sezení na zadní nápravě komfortu nepřidá.Já vždycky obdivoval tohle, bohužel vloni krachli:
Potkan Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Ja doufam, ze se vse dobre podari a tento rok bude Wiesmann zpet http://www.autobild.de/artikel/sportwagen-hersteller-vor-comeback-7143569.html
obchodnik-o3 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 sused mal v servise auto, tak si na den pozical mx5, pojazdili sme cele zahorie, je to radost tato mx-ka
lloffass Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Odesláno 21. července 2016 Já měl tu čest s ní najezdit pár set km a od té doby mám těžké spaní... Pomalu spřádám plány, jak si ji prosadit do rodinného autoparku.
Návštěvník Zmizík Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Uz jsme s kocourkem treti den svoji....
M3maniac Odesláno 22. července 2016 Nahlásit Odesláno 22. července 2016 Včera jsem jen tak tak stačil nazoomovat tento skvost v Mnichově....a vozidlo zásahové jednotky Polizei Munchen.....
moco Odesláno 23. července 2016 Nahlásit Odesláno 23. července 2016 (upraveno) V 22. 7. 2016 v 19:50, Zmizík napsal: Uz jsme s kocourkem treti den svoji....Pěkně! Velká gratulace, taky ho chci. Předpokládám, že jsi vzal GT. Je to jedna velká radost? Upraveno 23. července 2016 uživatelem moco
moco Odesláno 23. července 2016 Nahlásit Odesláno 23. července 2016 (upraveno) Giulia, pěkná. Upraveno 23. července 2016 uživatelem moco
wave ceptor Odesláno 23. července 2016 Nahlásit Odesláno 23. července 2016 V 23. 7. 2016 v 6:10, moco napsal: Pěkně! Velká gratulace, taky ho chci. Předpokládám, že jsi vzal GT. Je to jedna velká radost?škoda, že zůstane jenom u toho taky ho chci.......
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se