Přejít na obsah

UKAŽ PTÁKA !

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Radimk napsal:

Senegalec je super. Tenhle darebák už má 19 let.

Ten už se nadělal bordelu.

Ja ho musel dat chovateli do Voliery, nejak se zabejcil a napadal okolni lidi. Me teda zboznoval, ikdyz v puberte na me obcas zkusil taky ledacos. Taky se ti vyziva v tom jak ze co nejvic nastvat? 

Upraveno uživatelem Ondrais
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 380
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 8 hodinami, Ondrais napsal:

Ja ho musel dat chovateli do Voliery, nejak se zabejcil a napadal okolni lidi. Me teda zboznoval, ikdyz v puberte na me obcas zkusil taky ledacos. Taky se ti vyziva v tom jak ze co nejvic nastvat? 

To je asi genetická vlastnost :)

Tohohle fešáka mám ručně dokrmeného a dovolí mi opravdu všechno. 

Ostatní členy rodiny ale opravdu spíš terorizuje a spoléhá na ochranu svého šéfa.

Odkaz ke komentáři

Já jsem osobně zažíl pouze andulky, celkem tedy 3, z toho první dva ve věku, kdy jsem měl pramálo rozumu, abych se s nima nějak víc sblížil.

Posledního, třetího, jsem domů nepřinesl já, a bylo to celkem překvapení. Když jsem ho ale poprvé viděl jak leze po kleci a hledá, kudy by ulít, rozhodl jsem se jednat a pustil jsem ho. Po otevření a nastavení ruky mi hned skočil na prst. Tam vydržel pár sekund načež odlétl na nejvyšší místo v místnosti. I když byl hodně plachý, držel se jen v místnosti s klecí a při pokusu (sám už si vlezl na ruku) přenést ho kamkoliv jinam se dřív nebo později otočil a letěl zpět ke kleci.

To trvalo několik týdnů. Pak ale, jakoby se v něm něco zlomilo, a já ho měl náhle na rameni. Nad svým stolem jsem mu vyrobil žbrdlení, kde si zvykl sedat, když jsem seděl u kompu (dělal jsem hodně z domova) a trávil se mnou spoustu času. Relativně brzy poté co se osmělil jsem mu opatřil fíkus a na to opět žbrdlení - takže ptačí strom, kde následně většinu života i spal. Do klece od té doby vůbec nechodil, vodu a zobání měl na kleci.

Takto, jak rád říkám, jsem mu dal svobodu a jeho klecí byl prakticky celý byt :) Ano, bordelu udělal spoustu, rád vysedával i na dveřích, slintal po zrcadlech, kde se viděl (takže tam toho virtuálního dvojníka chodil krmit), ale i s náma se sblížil, létal nás vítat když byl sám doma, vysedával na rameni, žvatlal, a vůbec byl super.  Opustil nás před víc jak rokem, kdy mu bylo 10 let.

U nás jsme měli co do zvířat vždy vše v nejmenším vydání. O to raději sleduji místní zvířecí vlákna a sním, že třeba někdy....

Upraveno uživatelem Radik
Odkaz ke komentáři

Jo, mel jsem to uplne stejne s tim prostorem. Senegal dostal pro sebe celej pokoj a na klec chodil jen jist a pit, jinak mel ze stropu vetev kde travil vetsinu casu. Jak ale videl neci hlavu tak uz pristaval. Byla to prijemna masaz. Obcas vztekloun nekomu prokousl ucho, prst ale me vetsinou ne. Jidlo si bral z pusy. Jsou to hrozny kamosi potom, az moc ale. Ty odchody a samotu urcite tezce snasel, jeho volani jsem slysel az z chodniku z ulice. Po ze prisly nejake zivotni zmeny tak jsem se rozhodl ho dat chovateli do voliery k jinym papouskum. 
btw, kdyby nekdo chtel velkou profi zdravotne nezavadnou silnou krasnou klec, mam k mani. 

Upraveno uživatelem Ondrais
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
V 3. 3. 2023 v 19:26, martar napsal:

Luxus! Já je horkotěžko hledám na vrcholcích stromů v lese a tobě to lítá na terasu, se picnu!

Doma ne, ale na dovče na Šumavě to měli z lesa kousek. A teď v předjaří se to tam úplně hemžilo. Jak byla za sklem, tak si mě při focení ani nevšimla, bohužel jsem měl jen telefon :( Ale divokou takhle zblízka sem ji taky viděl poprvé :) .

Odkaz ke komentáři

V 4. 3. 2023 v 21:44, Radik napsal:

A proč pan pičus? Čím si to vysloužil? Tohle jsou stejně úžasní, majestátní tvorové.

Všechny dveře oštípané, tapety otrhané, občas jde pěšky do koupelny, nacpe ručníky do umyvadla a pustí na ně vodu, vytopí sousedy, trhá záclony a žaluzie a ještě asi tak dalších sto věcí.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
  • po měsíci...
  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...