Přejít na obsah

Seiko SKX 007/009

Zdeněk H.

Doporučené příspěvky

Celkova konstrukce?To,ze se jich proda milion mesicne?Taky nejsem hodinar,ale asi to bylo nakladny?.Jistojiste se super nesmrkal(kalibr) do kazdyho druhyho kusu.Btw,neodpustim si to od tebe.Reknes mi,prosim,jedinej relevantni duvod,proc te tahle firma stale zajima?Narazim na roky stary,ale i soucasny vlakna,kde jenom hudrujes.Pak si koupis na "zkousku" kopii Subu,he!

Takže vaříž z vody. Ok. lucid uvádí narozdíl od tebe něco, co má hlavu i patu. Jestli hudrováním označuješ posty založené na zdravém rozumu a faktech, tak potom hudruju. Nějak nerozumím tvojí poslední větě. Cos tím chtěl říct?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Varim z vody?Neustale kupjes Seika,ale nezapomenes je pohanit,kudy projdes,vlakno skx 007/009 je plny tvejch neustalejch pripominek,jak to ci ono stoji za hovno,ja ti to nevycitam,jsme tu stejne dlouho,spis me udivuje,ze te to furt a stale bavi....a nutno podotknout,ze mas/zkusil si/ MM300(1000) a ani tam to neni dost dobry...proto nechapu,proc to furt zkousis dal,respektive ze te to stale bavi...

Upraveno uživatelem villain83
Odkaz ke komentáři

... posty založené na zdravém rozumu a faktech..

třeba naposled šroubečky,že jo ;)

edit:

Musím se přiznat že sem si tě smazal z ignore protože je tu jinak nuda.

Tvoje posty založené na zdravém rozumu a faktech mě vždy pobaví. :)

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

Varim z vody?Neustale kupjes Seika,ale nezapomenes je pohanit,kudy projdes,vlakno skx 007/009 je plny tvejch neustalejch pripominek,jak to ci ono stoji za h...o,ja ti to nevycitam,jsme tu stejne dlouho,spis me udivuje,ze te to furt a stale bavi....a nutno podotknout,ze mas/zkusil si/ MM300(1000) a ani tam to neni dost dobry...proto nechapu,proc to furt zkousis dal,respektive ze te to stale bavi...

Vaříš z vody na věcnou diskuzi, tj. strojek.

třeba naposled šroubečky,že jo ;)

edit:

Musím se přiznat že sem si tě smazal z ignore protože je tu jinak nuda.

Tvoje posty založené na zdravém rozumu a faktech mě vždy pobaví. :)

Promiň, že jsem ti sáhnul na Seiko.

Odkaz ke komentáři

JIrko,já se nebavím jenom o strojku,sám si tu sto a jedenkrát krytizoval zpracování tahu,cifru,nanešení lumi atp.,ale opakovaně sis je koupil,proto to nechápu.Je fuk,jestli to bylo u skx,Sumo,nebo MM,všude si našel problém,fajn,tak proč nezůstaneš u Armidy,která je za půlku a je dokonalá?Psal si,že historie tě nezajímá a dáš přednost preciznímu zpracování,což dle tebe microbrandy zvládaj líp(bodejť ne,za ty peníze),napiš Vrcanovi a zajděte na kafe...nemyslím to zle,jen mi tvoje posty mnohdy přijdou dost rozpolcený.A neneasírej se jak ženska!

Odkaz ke komentáři

:D Ale já u Armidy jsem :D Narozdíl od některých nepotřebuju zakládat vlákna, co si vybrat, když už jsem si vybral. Spíš nerozumím zde nastolenému trendu chválit za každou cenu a přehlížet nedostatky. Děláš, jako by to byla moje vina, že Seiko má problémy udržet kvalitu(ani Armida není 100%-ní, ale pořád o řád jinde). Tady je velmi často vidět, že někteří lidi nikdy nevyrostou - co mám já, je nejlepší.

Co se týče O1, tak jsem je pořídil...spíš propůjčil, do týdne byly pryč. Nikdy se mi nelíbil tvar pouzdra, nejsem fanda submarinerů, ale chtěl jsem se na ně podívat. Mám to pěkně daleko do Chronošopu, abych je viděl.

No a Seiko mám, protože mají těžko překonatelný design. Nejenom jejich divery mě často vemou za srdce, to ale pořád ještě neznamená, že nemůžu zahořekovat nad nesedící lunetou nebo černým pvdéčkem(nebo co to je) na bílé keramice.

Odkaz ke komentáři

Co je špatně? Např. lehký rotor, slabé pero. Jedno způsobuje špatné natažení, druhé nepravidelný chod, který je sázkou do loterie. Mám pár starých vintážek a zároveň i jejich o 25 let mladší reedice z devadesátých let, nijak zvlášt obnošené. Zatímco ty nové ale musely jít na kompletní generálku, ty staré šlapaly v pohodě a na servis šly pouze preventivně. Jistě, může to být náhoda, nicméně podobnou zkušenost Ti určitě potvrdí ti hodináři, kteří různé kalibry Seiko spravují pravidelně.

A nejde jen o strojek 7s26 a jeho revize A, B a C a další modifikace 7sxx, ale i o strojky 6R15/16 a 4R3x, tzn. o všechna ta Monstra, Suma a Sarby, protože ty strojky jsou odvozeny od stejného základu, tzn. od 7s26.

Tondo, s tvym prehledem bys prosim mohl doplnit info o cenove hladine, jak si tehdy staly ty tvoje starsi modely ? Je to porovnatelne s nynejsim 7s nebo 6r ?

Odkaz ke komentáři

:D Ale já u Armidy jsem :D Narozdíl od některých nepotřebuju zakládat vlákna, co si vybrat, když už jsem si vybral. Spíš nerozumím zde nastolenému trendu chválit za každou cenu a přehlížet nedostatky. Děláš, jako by to byla moje vina, že Seiko má problémy udržet kvalitu(ani Armida není 100%-ní, ale pořád o řád jinde). Tady je velmi často vidět, že někteří lidi nikdy nevyrostou - co mám já, je nejlepší.

Co se týče O1, tak jsem je pořídil...spíš propůjčil, do týdne byly pryč. Nikdy se mi nelíbil tvar pouzdra, nejsem fanda submarinerů, ale chtěl jsem se na ně podívat. Mám to pěkně daleko do Chronošopu, abych je viděl.

No a Seiko mám, protože mají těžko překonatelný design. Nejenom jejich divery mě často vemou za srdce, to ale pořád ještě neznamená, že nemůžu zahořekovat nad nesedící lunetou nebo černým pvdéčkem(nebo co to je) na bílé keramice.

Já jsem tu za pět let nezaložil žádný smradlavý vlákno s prosbou o to,co mám koupit :lol2:

A to,že někerý modely stojej za hovno?Jo,to stojej,jen nechápu,proč si osumkrát kupuješ SKX,šestkrát Sumo a nakonec MM s tím,že zjistíš,že Armida(radši nic) je na tom líp.Mně se nelíbí 70% současný produkce Seiko.Už radši nic,furt dokola :taz:

Odkaz ke komentáři

SKX, protože jsou to hezké hodinky, Sumo jsem kupoval asi 3x, abych chytl dobrý kus a nakonec MM, protože jsou z nich nejlepší. Armidu A1 jsem koupil, byly fajn, ale zachtělo se mi jiných hodinek, tak jsem je střelil. Bylo mi smutno, koupil novou sérii a neměl jsem důvod je dávat pryč. K tomu střídal bronz/mosaz. Nevím, proč pořád omíláš Armidu, když jsem se pozitivně(M-force) ale i negativně(Mako) vyjádřil několikrát ke zpracování a konstrukci i Orientů.

Ale je to pořád dokola. A to jsem se ještě raději nevyjádřil k SBEX001, to by byla zase pohroma :D

Odkaz ke komentáři

Tondo, s tvym prehledem bys prosim mohl doplnit info o cenove hladine, jak si tehdy staly ty tvoje starsi modely ? Je to porovnatelne s nynejsim 7s nebo 6r ?

Jednoduchá otázka, složitá odpověď. Mám v pokušení napsat, že ta cena by se v přepočtu pohybovala na úrovni základních variant strojků 4Rxx, ale to by bylo velké zjednodušení. Tenkrát se ten "souboj" (i cenový) odehrával mezi různými low-end Seiko strojky, přičemž hodinky s nimi se dělaly ve dvou kategoriích: nižší a vyšší, kdy strojek byl stejný, ale odlišnost byla např. v pouzdru a jeho provedení. V současné době, kdy se stále větší část střední třídy začíná propadat do nižší vrstvy se ty low-end strojky dělají již pro tři kategorie: na jednom pólu se pohybují pětky + SKX, někde uprostřed Monstra + další varianty 4Rxx a na druhém pólu strojky s kalibrem 6Rxx a jeho klony. Problém ale je, že pokud zůstaneš u automatů, nemáš v low-end kategorii na výběr. Respektive máš volbu vybrat si mezi různými variantami fakticky jednoho strojku. Kalibr 7Sxx je něco na způsob české vepřové se zelím: můžeš dostat řídké zelí s mastným bůčkem a s chlebem nebo i bez, nebo krkovičku či pečeni s bramborem či knedlíkem. Pro "gurmány" pak jako limitku vepřové se zelím a s rýží. Pokud si chceš dát něco jiného než to zelí s masem, pak musíš navštívit mnohem dražší Seiko restauraci. Proto mne i docela fascinuje jak někteří ve vlákně věnovaném přesnosti strojku 7Sxx urputně diskutují v podstatě na téma jak kdo řídké zelí a mastný kousek flákoty dostal.

Odkaz ke komentáři

Tak teď nevím. Do toho vlákna o přesnosti jsem psal taky, ale když už si dám párkrát do roka knedlo zelo, tak si k tomu namarinuju tofu na shoyu, cibulce a sezamu :-)

Jinak mi přijde vtipný (obecně tady v tom vláknu, ne v tvém příspěvku), porovnávat jestli jsou lepší SKX nebo starý Monstra :-)))

Odkaz ke komentáři

Tak dobry je, ze se tady nekdo dohaduje a nakonec se to obrati proti lidem, kteri si porovnavaji presnost svych Seiko. Napadlo nekoho, ze treba nekdo nema love na Seiko slechtu a je rad za to co ma?

Myslim, ze hnaci silou Seiko party neni par lidi s top modely, ale Ti nadsenci, co odpusti i nejake ty chyby na modelech u dna potravinoveho retezce.

Edit: tim nehanim robotu lidi co nas zde informuji o vyvoji, cenach a zasobuji nas radama a fotkama i top modelu.

Vepro-knedlo-zelo si dam tak, jak mi chutna a ne nekomu jinemu:).

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Tano prosímtě mohl bys rozklíčovat kdo teda je a kdo není

-   " ...hnaci silou Seiko party neni par lidi s top modely..."

-   " ...hnaci silou ...... ale Ti nadšenci..."

By mě zajímalo kam mě vyvrhlo tvoje hodnocení za to že sem ggrandovi řekl že je brouk pytlík,protože mi sáhl na mezikroužek.

Rád bych se zařadil,protože mám pocit že sem se úplně ztracený.

Upraveno uživatelem kamilb
Odkaz ke komentáři

Tak dobry je, ze se tady nekdo dohaduje a nakonec se to obrati proti lidem, kteri si porovnavaji presnost svych Seiko. Napadlo nekoho, ze treba nekdo nema love na Seiko slechtu a je rad za to co ma?

Myslim, ze hnaci silou Seiko party neni par lidi s top modely, ale Ti nadsenci, co odpusti i nejake ty chyby na modelech u dna potravinoveho retezce...

Proti nikomu se nic neobrací, to jsi špatně pochopil. Já vepřové se zelím můžu kdykoli, stejně jako Seiko. Což mi ale nezaujatě a na základě zkušenosti s desítkami hodinek se Seiko kalibry nebrání říct, že strojek 7sxx není žádný technický zázrak, ani co do přesnosti, ani co do kvality svého provedení. Naopak: je to jeden z nejhorších strojků, které Seiko kdy vyrobilo.  Např. jeho přesnost je ryze věcí náhody. Některé tyto strojky běží roky bez servisu ve stejné odchylce, jiné po opakovaném seřizování mají velké rozdíly. Logika se v tom nedá najít žádná. A to, že se hodinek s tímto kalibrem možná prodalo vůbec nejvíce v historii Seika, s kvalitou samotného strojku nemá co dělat (hovořím samozřejmě pouze o Seiku a nesrovnávám s kalibry jiných firem). A strojky 4Rxx, 6Rxx nejsou ničím jiným než klony strojku 7Sxx s určitým vylepšeními. Jinak řečeno se jedná pořád o variantu stále stejného jídla, akorát jinak upravovaného a jinak servírovaného. Ale jak říkám, kde má rád vepřovou se zelím, jako já, a nesnaží se neustále hledat lanýže tam, kde nemůžou být (např. právě co do té vteřinové přesnosti), pak je zákonitě spokojen :D 

Odkaz ke komentáři

Tano prosímtě mohl bys rozklíčovat kdo teda je a kdo není

-   " ...hnaci silou Seiko party neni par lidi s top modely..."

-   " ...hnaci silou ...... ale Ti nadšenci..."

By mě zajímalo kam mě vyvrhlo tvoje hodnocení za to že sem ggrandovi řekl že je brouk pytlík,protože mi sáhl na mezikroužek.

Rád bych se zařadil,protože mám pocit že sem se úplně ztracený.

Neboj, tano Ti to určitě vysvětlí, když sleduju jeho záběr přes všechny vlákna tady na foru a výši příspěvků od zaregistrování, myslím si, že má forum nastudováno od A do Z, protože tady musí sedět od rána do večera. :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...