Přejít na obsah

Koupě bez papírů? Synci bacha !

sect

Doporučené příspěvky

Dusak napsal: ''U nas nejsou registrovane jako kradene'' , ted jde o to, jestli tim u nas myslel u nas u Dusaka v nasi interni databazi, nebo u nas, u sdruzeni ceskych AD, v nasi ceske databazi, nebo u nas, u breitlingu v mezinarodni a jedine oficialni databazi..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 215
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uprimne taky nevim, jak by mel Dusak reagovat, ja po mailu taky vodkejvu kdeco :) A nevim, jestli Dusak ma pristup do ty mezinarodni databaze, kazdopadne Hanak jo. Ty hodinky byly nadherny a stve me to, byl sem z nich uplne hotovej, se sectem mame zajimavou zivotni zkusenost, ale jak bylo receno, nekomu ten Cernej Petr zustane. Takze za me hodinky s notama joo, bez not uz nee. Vim sice, ze i s notama to neni uplne 100% - kamaradovi vykradli byt, vzali hodinky i s notama - AD pak tusim vystavil doklad, ze je puvodnim majitelem, takze byly pridany na blacklist - ale aspon neco. Rolex ma tuhle databazi taky, cet sem o podobnejch historkach z rajchu, tojclandu i stare dobre anglie..

Pokud nechci někomu něco sdělit mailem, napíšu mu, že mu to nechci sděliít mailem. Znamená to že mu nedávám odpověď na jeho otázku a vysvětluji důvod. Pokud naznačím informaci, pak jsem za ni taky zodpovědný a musím umět doložit, jak jsem k ní přišel.

Odkaz ke komentáři

Dusak napsal: ''U nas nejsou registrovane jako kradene'' , ted jde o to, jestli tim u nas myslel u nas u Dusaka v nasi interni databazi, nebo u nas, u sdruzeni ceskych AD, v nasi ceske databazi, nebo u nas, u breitlingu v mezinarodni a jedine oficialni databazi..

Odkaz ke komentáři

Z hodinkama z druhé ruky to je vždycky problém a jak píše sibiř i s papírama to není 100%. Navíc takové ty naše předávky z ruky do ruky mohou velmi rychle narazit, protože majitel není schopen prokázat, že hodinky jsou jeho majetkem. nebo že je vůbec koupil od toho a toho člověka (velmi často ani nemáme adresu toho, kdo hodinky prodal). Policajt se po právu vysměje příběhu typu koupil jsem hodinky na bezíně za 180 tis., to co je pro nás normální, oni nevezmou. Další nebezpečí z toho plynoucí je, že člověk má záznam na policii, že koupil, vlastnil apod. kradené hodinky a v důvodném podezření mohou udělat domovní prohlídku a najít další hodinky, ke terým nemá dotyčný doklady a není schopen prokázat, že je opravdu koupil. To už se nebavím o náhodné exekuci (např. bydlíte v bytě, kde se zdržoval dlužník nebo tam má dokonce nezrušený trvalý pobyt), takže na tohle existuje jeno přísloví " kdo s čím zachází, s tím také schází".

P.S. samozřejmě taky jsem koupil z ruky do ruky, sice všechny s papírama, ale to mi může být prd platné...

Upraveno uživatelem Josef01
Odkaz ke komentáři

Z tehle historky me uplne mrazi. Ono podobny problem by mohl nastat pokud treba prodejce z ruky do ruky bude v exekuci a exkutor se nejak domakne ze prodal hodinky. Docela by me zajimalo, zda ten tento inkriminovany prodavajici byl clovek z nejakeho fora nebo treba chrono24 ci opravdu prodejce. Ja osobne taky koupil nektere hodinky na chrono24 bez papiru, ale od pomerne renomovanych prodejcu. Ale nekteri uz s tim zrejme nejakou zkusenost maji, protoze kdyz jsem daval jedny hodinky jako protiucet v Zeitauktion v Chemnitzu, musel jsem podepsat papir ze hodinky patri vyhradne me a nepochazeji z trstne cinnosti. Otazka je jakou pravni hodnotu to ale ma...

Odkaz ke komentáři

Velmi nepříjemné téma. Pokusím se jej  trochu odlehčit. Základní chybu, podle mne, udělali chlapci, když pro ověření pravosti a absence na black listu nevyužili služeb Petra Casanovy. Když někdo holt snídá s CEO Breitlingu .....

Odkaz ke komentáři

Ale jo já to chápu a oba jste napsali jen fakta, jen některý následující komentáře byly trochu moc vyplaseny. Stejně většina značek žádný databáze nemá a koupit kradenou věc prostě člověk může. To se stane. Pro mě víc než papíry je jméno prodávajícího což bylo i ve vašem případě. Tady je ještě svět v pořádku :-)

Odkaz ke komentáři

Pěknej příběh, s jistotou si nejsem nikdy jistý, že je jistě vše tak jistě,  jak jistě má být. Jsem z tohoto jistého závěru jistě znejistěn. Jak má nejistý domorodec přijít k jistým informacím než u jistého AD? To už nevím ani nejistě.

Už jsem to někde psal. Dělal jsem u Dušákovic XY ověření pravosti (především s lidmi, které jsem neznal). Ale bylo mi řečeno a už jsem to někde psal, že jde pouze o orientační a pohledové ověření, nikoliv o oficiální, tam jsem byl odkázán na soudního znalce - prý neměli v ten okamžik kapacity, aby hodinky podrobně zkoumali a otevírali, protože pro důkladné ověření je potřeba hodinky otevřít - dle názoru servismana. Nutno dodat, že hodinky byly takto ověřeny zdarma. Takže se domnívám, že i "jejich" databáze bude pouze v "interní rovině", ale třeba se pletu, nicméně jinak si nedovedu vysvětlit tohle nedorozumnění.

to bylo jen mysleny, at to neberem vsechno tak automaticky a jedname trochu vobezretnejs. a tragedie se stala, nekoho to stalo 75.. ne me, ne secta, ale dal nevim, jak de retez..

To máš těžký. Ono to asi nejde jinak než s každým kusem skočit k AD. Protože jak je vidět na vašem případě, ani jeden z vás to nevěděl. Takhle může kdokoliv koupit nebo prodat i nevědomky a to i od člověka, se kterým u X krát obchodoval. Trapný je, že ani u AD nedostane ofiko informace (když neberu Hanáka a možná pár dalších).

Odkaz ke komentáři

Ale bylo mi řečeno a už jsem to někde psal, že jde pouze o orientační a pohledové ověření, nikoliv o oficiální, tam jsem byl odkázán na soudního znalce - prý neměli v ten okamžik kapacity, aby hodinky podrobně zkoumali a otevírali, protože pro důkladné ověření je potřeba hodinky otevřít - dle názoru servismana. 

Takže ověření u Dušáka spočívá v tom, že se někdo podívá na cifr, indexy atd.(bez toho, že by je otevřel) a řekne ok, asi jsou pravé?

To je solidní :)

Odkaz ke komentáři

Takže ověření u Dušáka spočívá v tom, že se někdo podívá na cifr, indexy atd.(bez toho, že by je otevřel) a řekne ok, asi jsou pravé?

To je solidní :)

Ne, mé otevřeny nikdy nebyly. Podívají se konkrétně u Breitlingu na typické rysy a "skryté" detaily pod lupou. Ale otevřeny mi nebyly, faktem je, že jsem se nikdy více nepídil po možnostech. Ale s ověřením jsem byl odkázán na soudního znalce.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...