Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 317
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Máme doma pračku Bosch VarioPerfect 4 Made in Poland.

Sice jen cca půl roku, ale dle kamaráda/prodejce i dosavadních zkušeností vše OK.

Upraveno uživatelem Mareka01
  • po měsících...
Odesláno

Ahoj, tak jsem to tu pročítal, protože plánuji nákup domácích spotřebičů (pračka, sušička, trouba, indukce, lednice atd), ale stejně nevím, která značka by to měla být. Líbí se mi Gorenje, máte s touto značkou někdo zkušenosti? Děkuji.

Odesláno

Gorenje mam doma este od predchadzaujeco majitela. Je to minimalne 8 rokov stare. Sklokeramicka doska, truba el., digestor. Vsetko slapalo do nedavna bez problemov. Na trube som pred par rokni musel menit pant dvierok, lebo sa ulomil. Nastastie sa dal kupit za par korun. No nedavno odisiel teply vzduch. Zvysok truby ale zatial ide normalne.

Sent via IPoAC

Odesláno

Děkuji. Líbí se mi jak designem, tak cenou, ale hlavně třeba na pračku a sušičku teď mají akci záruku 15 let na motor.

Odesláno

Spotřebu energie řešit nemusíš, pračka a sušička zvlášť na jeden cyklus spotřebují cca stejně jako prackosušicka, ale ta pračkosušicka má (kvůli chlazení tipuju) neuvěřitelnou spotřebu vody, na cyklus vyprání a usušení je to klidně 120 litrů vody, pračka samotná je cca 45 litrů. Při průměrných 200 cyklech za rok a životnosti (povede-li se) 10 let je to 150 m3, to je asi 11tisíc korun navíc za vodu.

Dnešní Boschky aj. už to umějí s normální spotřebou vody, nechladí jak dříve vodou, ale kondenzátorem.

Odesláno

mlsoun1> jj, mají teď akci 10+5.

Mám zálusk na kombo pračky se sušičkou za 26tis.

Bohužel mi nejde vložit do příspěvku odkaz... :furious:

Odesláno (upraveno)

Kdybyy mi odešla sušička Bosch (zatím 9,5 roku), tak bych šel zase do Bosch/Siemens nebo AEG (nebo i LG), s parní funkcí. I když bych nejraději koupil pračku AEG s párou, dávkováním prostředku a změkčováním vody. Stejně stará pračka Bosch zatím také bez závady, takže asi smolík. V případě pračky s párou bych nemusel mít sušičku s párou...

Upraveno uživatelem zbuddy
Odesláno

Tak třeba to Gorenje nemá sice páru, ale má zase ionizaci. Nevím, co je lepší, neměl jsem možnost posoudit, nikdy jsem neměl ani jedno.

Odesláno

A Bosch vyraba kombo pracku so susickou s tepelnym cerpadlom?? Nedavno som take nieco hladal pre rodicov a nasiel som len AEG, vsetky ostatne znacky boli bez tepelneho cerpadla. Tj uplne sialena spotreba elektriny.

Odesláno

Jasny, to jsme se nepochopili... ;-)

Ja po radach ostatnich planuji set dvou spotrebicu, nez dva v jednom.

O tom nieto pochyb. To kombo od AEG stalo viac ako 2 slusne nezavisle stroje. Ale kombo bola jedina moznost, ak nie tak len ciste pracka.
Odesláno

Ja puvodne taky chtel dva v jednom, ale radeji dam susicku do jine mistnosti nez je pracka a budu mit dva plnohodnotne spotrebice, nez jeden co neni uplne idealni...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...