ondra_v Odesláno 23. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Máme si koupit hodinky, ostatní nám dají k dispozici. Hodinky mám vybrat já (protože obecně se ví, že mě hodinky baví). To, že do toho dost kecají mi ani nevadí, klidně bych byl ochoten koupit v modeláři barvu a šroubky začernit. Mezi přáteli jsme jen s nimi při nácviku střelby poškodili cca 9 kusů měchenických hodinek, v různé cenové relaci (Rolexy ani Omegy z nás nikdo nevlastní). Máme rádi mechaniky, ale žel se kazí při střelbě. (U Quartz se mě a několika z nás nelíbí, že vteřinovka skáče po vteřinách. Některým uletěly ručičky i u Quartz např. při golfu nebo při cvičení sebeobrany). Tak jsme se shodli, že digitálky jsou asi nejtrvanlivější. Řekli, že vibrační alarm je praktický, pravda, pípání není slyšet, ale nadaří se mi najít vhodný model.
Bushman Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 No já nevím, sleduju tohle vlákno od začátku a konec v nedohlednu. Kdyby skuteční vojáci takhle řešili hodinky, tak než by mohli někam vyrazit, bude po válce. Jak už tu padlo - nějaký digitálky, budou nový, na akci asi nebudete rok, takže baterku nemusíte řešit, černý plasťáky, jak jsem někdo postnul foto. Budou za pár stovek, tak klidně ještě dvoje náhradní pro skupinu, kdybyste je někdo čirou náhodou rozbil. A nebo, když něco dražšího, tak Rangemany, Mudmany... No možná blbě kecám, nic proti, fandím vojenským nadšencům, ale přijde mi, že už to trochu přeháníte. Začerněný šroubky apod.
McStinger Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Náhodou som dneska zazrel tieto zálesácke chroná a celkom ma zaujali. Dobre čitateľný displej pre nás zle vidiacich a na mlátenie do lesa fajn. Sú dosť veľké, nič pre chriašteľov (alebo teda na stehno). Timex web. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
McStinger Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 U Casia by sa volali Gladefinder a stáli by päťnásobok.
bobi Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Tohle se zamlouvá docela i mně.Do takových "bojových podmínek" jako je např. pálení čarodějnic,sekání trávy apod. by nemusely být úplně marné .
ondra_v Odesláno 23. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Nejsme vojáci, ale budeme na akci, kterou pořádají vojáci. Když jsme s nimi mluvili, řekli ať si zvolíme vhodné hodinky (nic ostatního, když se dozvěděli, že nemáme přehled ani v nábojích), ale není to tak jednoduché, jak jsme mysleli. Už jsem měl za to, že je vybráno, ale má to mít vibrace (pípaní časovače nebo budíku není slyšet). Děkuji za typ od Timexu, další typy hodinek s vibracemi potěší. Cena není až tak důležitá, ale zase aby to nestálo přes 10000Kč (ideálně okolo 5000Kč).
USER47 Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Podle mě řešíte kraviny a každý druhý plasťáky od casia by stačily na cokoli, co tam hodláte provádět.
JanNovakJan Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Nejsme vojáci, ale budeme na akci, kterou pořádají vojáci. Tak se podívej, co mají oni, ne?
Bushman Odesláno 23. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2015 Podle mě řešíte kraviny a každý druhý plasťáky od casia by stačily na cokoli, co tam hodláte provádět.No así tak nějak bych to taky vyjádřil... :-)
ondra_v Odesláno 24. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2015 GW-400J-1JF má asi většina co jsme viděli, ale nepodařilo se nám je nikde najít. (měsíční fáze a vibrace) GLX-150CL-1 Frogman GWF1000-1 Jsou i nějaké další modely s vibracemi a měsíční fází? S vibracemi známe jen Casio GD350, ale nemají žádné další funkce. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dagbog Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2015 Ručičkové digitálky - některé se rozhodí v silném magnetickém poli, včetně G-shock (pro mě velké zklamání; vnitřní čas zůstane, ale ručičky se pohnou), takže čistý digitál chápu, nebo vyzkoušet Protrek - mám jen PRG 270, třeba zdůraznit, že se ovládají snadno a dobře; funkce jsou použitelné jako záložní systém (malé, odolné a pořád při vás) a "nesmysly": Chytré hodinky - plavat se s tím nedá (jen vlhkotěsné), ale má to za pár korun vibrace, vydrží to tak 5 dní (staré Sony SW 2 při občasném spojení s mobilem, ale ten mobil asi stejně budete z něčeho dobíjet, jestli si pustíte GPS), ovládá se to snadno a v případě nutnosti máte tichou komunikaci a funkcí co si vzpomenete na zápěstí (akorát "fíčurky" děsně žerou baterku a nepřítel naslouchá) Amfibie - mechaniky asi rozbijete, tak ať aspoň nestojí majlant, tyhle si na nic nehrají, to vojenské hodinky jsou (pravda, dnes už retro, quartz vyhrál), Komandirskie jsou ještě levnější, nemají automat (zde výhoda), ale vodoodolnost bude slabá Ale jinak mají asi ti strozí zde pravdu, digitální G-shocky prostě fungují a zvládne je i Americký redneck (vypadá to jako blbost ale není, myšlení něco stojí a v extrému se může vytrácet)
JanNovakJan Odesláno 24. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2015 S vibracemi jsou třeba Casio W-735H-1A za 800Kč, kupodivu s WR100 a baterií CR2032, která se prodává za cca 15Kč a uživatel ji u tohoto modelu vymění sám http://hodinky.heureka.cz/casio-w-735h-1a/
kudrnac Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Omlouvám se za OT, ale nemohu si pomoct. Precetl jsem si cele vlakno a prijde mi to jako nejaka saskarna. Na spravny kurz preziti nebo podobne "hry" na vojacky by melo stacit poradne obuti, obleceni a nuz. Vice uz je jen nadstandard, ktery v pripade krize stejne nebude k ruce, nebo bude bez energie (treba ten mobil ci gps).Pochybuju, ze vojaci delaji takove kurzy pro civily, maximalne kdyby nekomu fakt hrablo a chtel se zapojit do boju na Ukrajine nebo tak neco, ale to uz je trochu pres caru, mate snad rozum, ne? (viz. clanek na idnes o slecnach z Rakouska a jejich uteku do Syrie - ono to vypada romanticky, ale valecni veterani by mohli vypravet).Navic mi nejake poznamky prisly na takovou akci dost naivni - typu ze si mam proslapnout boty, zacernit sroubky na hodinkach (vojaci obvykle v boji nosi pasek s prekrytim hodinek) ci seskok z letadla (bez kurzu vas nikdo do letadla nevezme). Cele to na me pusobi jako nejaka priblbla reality show nebo spise jako trolli vlakno... Jinak jestli hodinky do bojovych podminek, tak ze me jednoducha Casia nebo Timexy - digitalky bez rucicek - staci i ty nejlevnejsi plastaky. Kamarad mel jednou v Alpach nova Suunta a byly mu uplne naprd, protoze to s nima jeste neumel a nebyl na ne zvykly, takze na to pozor. Ja si v divocine vzdycky vystacil s Primkama Sport 2. Je pravda, ze jsme nestirleli, ale pri strelbe z kosy to zase tolik nekope a z pistole by to na leve ruce mely take prezit, jen nebude presny cas. Problem vidim jen u mechanik se samonatahem. Ale to je vec nazoru. Tak pokud netrollis, tak preji prijemny zazitek.
spineshank Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Toto vlákno je lepší jak vlákno "Humor"-...díky za něj Hlavně bacha kdo ma moc vybělěné zuby,myslím že takovej člověk toto bude muset taky řešit,samo spolu s těma šroubkama atd.
Bushman Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Mám z toho podobný pocit, že to musí být nějaká legrace. Navíc mi přijde úsměvný měsíc řešit hodinky pro přežití. A co teprve nůž, oblečení, boty, baterka, .... To je na tak pět let vybírání. Když si představím, že podobnou rozhodnost prokazuji v situaci, kdy jde opravdu o přežití, tak bych asi dlouho nepřežil. Docela by mě zajímalo, kde tahle supertajná a megadrsná akce proběhne, protože aby se tam přežívalo a přitom střílelo, lovilo - to jen tak někde taky nejde. Celý mi to přijde jako bezva fór, který jsme tu sežrali i s navijákem (začerněným, pochopitelně).
McStinger Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Ako tu často padne, niekedy aj cesta je cieľom
African Odesláno 25. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2015 Ze začátku jsem byl trochu naštvaný, ale teď už se také bavím. Nejlepší jsou vsuvky, letos vynechám jump z vrtulníku, anebo stále ještě řešíme, kamarádovi se při cvičné střelbě porouchal Luminor Marina 44mm PAM00005.Tak máme prej nosit digi nebo kapesní :-) Yes, jen tak dál, člověk se aspoň po práci trochu odreaguje.
ondra_v Odesláno 27. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2015 Zdravím vás, děkuji za reakce, nechtěl jsem nikoho naštvat, chápu, že je to poněkud nestandartní. Základní 14 denní výcvik měl být začátkem prosince, ale odložili nám to. Po několika rozhovorech s vojáky, jsme je asi dost rozladili. Naznačili něco ve smyslu že to přehodnotili, a raději prověří zdravotní stav a že se bude jednat o vojenské jesle. Již jsme úspěšně absolvovali psychologické testy. Část spolužáků je z diplomatických rodin, celkově z nás mají pocit (rodiče a starší členové rodin), že jsme pouze studiemi nějak vyměkli. Svítilny máme určeny Inova T1, T5 Analogový kompas Suunto tandem 360PC/360R, ale nedali nám k tomu manuál. Pistole můžeme zatím pouze na střelnici vybírat z Glock ráže 9mm nebo .45 Sami si máme vybrat hodinky, ale zatím jsme se neshodli. Chtěli bychom GW-400J-1JF, ale nikomu z nás se nepodařilo najít nebo něco velmi podobného.
ondra_v Odesláno 30. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2015 V pravé straně jsou věci co jsem vybral já, označilo to jako méně vhodné. V levé části obrázku jsou věci, které jsem obdržel od nich. Docela mi seděl Glock full size 17 4. genenerace. Hodinky nám doporučili Mudman GW-9000A 3050, ale také se nám je nepodařilo najít. Tak přemýšlíme o hodinkách GB-6900B-1ER, GB-6900B-1BER. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.