Bert Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Pojďme diskutovat, zda o politice diskutovat. Zde na fóru je nepsaným pravidlem, že sem politiku netaháme. Dokonce zde jeden člen nedávno argumentoval tím, že jsme přeci slušné fórum, a že se tedy o politice bavit nebudeme.Nevím sice, jak může mlčení o celospolečenském fenoménu někoho učinit slušným, potažmo toho slušného ještě slušnějším, ale to je věc názoru onoho přispěvatele. Tváří v tvář tomu, jak se současná společensko ? politická situace u nás i ve světě přiostřuje, připadá mi postoj Chronomagu jako spíše strkání hlavy do písku. Nutno podotknout, že strkání silně neúspěšné, protože bez ohledu na četnost zásahů moderátorů zde jakékoli výrazné politické téma či aktuální politická situace najde své přispěvatele a následné diskutéry.Chtěl bych v tomto vlákně vyzvat k debatě, zdali bychom přeci jenom nedokázali o politice diskutovat. Je zde řada lidí, které znám dlouhé roky (ať již virtuálně, či osobně), a jejichž politické názory by mne jistě obohatily. Je mi jasné, že povolení takové debaty by asi znamenalo moderátorské vytvoření samostatné sekce, a dovedu si též představit (z důvodu absence novoexotů) omezení přispěvatelů na skupinu s vícero příspěvky a s určitou dobou registrace. Konec konců, tento model zde v prodejní sekci funguje.Taktéž pravidla, jimiž by se tato debata řídila, by musela být velmi striktně nastavena, neboť Chronomag, i jednotlivé diskutující je potřeba chránit. Věřte mi, že když jsem před lety musel kvůli tomu pitomci KIB-IMU nastudovat, co vše diskuzní prostor musí zajistit, přešel mne veškerý humor. Pojďte diskutovat. Ale hlavně slušně, ku-va, slušně :-)
Micey Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Ja to za me nechci a nepotrebuju, kdyz se budu chtit obohatit, necham to na kamarady v hospode:) Sem lezu kvuli hodinkam a pokecu o zabavnejch vecech, ne kvuli politice. Jestli bude samostatna sekce s par tematama (to znamena, aby pri volbe "zobrazit nove prispevky" nebyla prvni stranka politiky), tak pro me za me..
montemar Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 jakmile to nebude zakazany, je adrenalin pryc..
tommas4 Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Co k tomu napsat, myslím si že témata politická a náboženská nejsou vhodná.(jsem já tím kdo psal že to na slušné fórum nepatří? - jen se ptám, protože s tím souhlasím Problém je psané vs. mluvené slovo, taky ti může oponovat naprostý trotl který jen v druhémokně bere informace z gúglu, problém je že to způsobí flame atd. atd.,ALE nejvíce narazíš na to, že drtivá většina má témat politka / náboženství plné zuby z okolí,a sem leze pro odreagování,pro zábavu a aspoň na chvíli schovat hlavu do písku před okolním světem. Já taky.
sibirnaya Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 ty se chces hadat, berte? bavi te to? jeden napise uprchlici sou chudaci, druhej vyzirky, a pekne se to rozjede, bude tu vlakno s x strankama o nicem. ja sem chodim primarne kvuli hodinkam, sekundarne kvuli ostatnim hrackam, a prijde mi zbytecny si kazit naladu. diskutovat se o tom da na novinkach, idnesu a v podobnejch zumpach, ale proc si tim zasirat forum, tomu nerozumim. ano, vecna debata je hezka predstava, ale zas se to zvrtne, jako vzdycky. proste politika a nabozenstvi sem nepatri a hotovo..
Bert Odesláno 14. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 ty se chces hadat, berte? bavi te to? Sibiři, nechci. Baví mne korektní diskuze. Můj příspěvek opravdu vyjadřuje rozčarování nad tím, že zde pseudozákaz politických debat prostě nefunguje, a o to horší kecy je potom nutno řešit.
azeppelin Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Jenže, přispěvatelé a následní diskutéři se rekrutují opakovaně z pár jedinců, kteří si nepřipouští, že jejich výlevy nejsou ani fundované, ani ojedinělé, ani průkopnické, ani osvícené, ani zajímavé, ani nic. Opravdu tu nechci dokola číst výblitky na téma uprchlíci, cikáni, 4% atd. Na tahle vždy aktuální celospolečenská témata se lze realizovat cca v 95% kapacity virtuálu.
Jakubisko Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Jak jsem napsal před lety, když se tohle téma diskutovalo prvně: Politiku na Chronomagu nechci. Chronomag je pro mě oáza klidu a pohody a když mám chuť načerpat současné politické trendy, zajdu na diskuzi pod články idnes.
African Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Za mě bych politiku nechal zakázanou, udržíme si tu příjemnější atmosféru. Kdo chce se stejně čas od času ozve když už to psychicky nevydrží, třeba jako já že ano a to bohatě stačí :-) Já jsem rád že se tyhle debaty včas utnou, protože bych musel par lidem vynadat do ..... a to by mě pak třeba i mrzelo.
Daemonultimate Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Mnohdy je tu problém udržet v slušnosti debatu o hodinkách, co by se spustilo v politice si ani neumim představit. Osobně bych takové vlákno rozhodně nenavštěvoval, takže ano či ne je mi jedno, můj názor je ale jednoznačné ne.
Frostie Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Jsem toho názoru, že politika je všude okolo, jsou na to i speciální diskusní fóra, Já ji zde také moc nechci, jeden z důvodů, proč sem chodím, je její absence. Jinak též viz afri.
Kristian.nov Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Tlachat vo politice a sportu (rozuměj fandovství), smrdí v hospodě vždycky pár fackama... Tady si pár facek dát můžeme naštěstí jenom virtuálně.
quequeek Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 tak tady je spousta vlaken o nicem, ten nazev je fakt hroznej, ale mohlo by se tady udělat nějaké nekorektní okénko, co já vím, třeba se souhlasem ke vstupu, kde bychom si mohli společně zakvičet i s urážkama pěkně natvrdo. Dal bych tomu topicu název Nekorektní diskuze 18+, myslim si že by i módům ubyla práce, obzvlášť v hysterickým předvánočním čase :-)
DavidLC Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Za mě bych politiku nechal zakázanou, udržíme si tu příjemnější atmosféru. Kdo chce se stejně čas od času ozve když už to psychicky nevydrží, třeba jako já že ano a to bohatě stačí :-) Já jsem rád že se tyhle debaty včas utnou, protože bych musel par lidem vynadat do ..... a to by mě pak třeba i mrzeloKdyž vypili, dal Švejk čtvrtku vína na svůj účet, potom Bretschneider, vyzývaje Švejka, aby se ho nebál, že dnes není ve službě aže se může mluvit dnes s ním o politice.Švejk prohlásil, že on nikdy o politice v hospodě nemluví, že celá politika je pro malé děti. Bretschneider byl naproti tomu revolučnějších názorů a říkal, že každý slabý stát je předurčen k zániku, a ptal se Švejka, jaký je jeho názor v této věci.Švejk prohlásil, že neměl se státem co dělat, ale že jednou měl na ošetřování slabé štěně bernardýna, které krmil vojenskými suchary, a že také chcíplo.Africane :smile_anim:
honza71 Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Tvari v tvar tomu, jak se spolecesko-politicka situace u nas i ve svete priostruje, mi prijde velmi cynicke, ze o politice chces diskutovat prave ty Berte. Ale s ohledem na mou spatnou pamet na jmena, je dost dobre mozne, ze jedna z mnoha afer/kauz okolo RSD byla spojena s jinym clenem fora, nikoliv s tebou.Fakt je ten, ze jako se snazim nelezt do vlakna, do kteryho si mistni gentlemani chodej pobrecet, budu se snazit nelezt do politickeho, pokud tu takove vznikne.
Bert Odesláno 14. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Tvari v tvar tomu, jak se spolecesko-politicka situace u nas i ve svete priostruje, mi prijde velmi cynicke, ze o politice chces diskutovat prave ty Berte. Ale s ohledem na mou spatnou pamet na jmena, je dost dobre mozne, ze jedna z mnoha afer/kauz okolo RSD byla spojena s jinym clenem fora, nikoliv s tebou.Fakt je ten, ze jako se snazim nelezt do vlakna, do kteryho si mistni gentlemani chodej pobrecet, budu se snazit nelezt do politickeho, pokud tu takove vznikne. Ano, tato kauza byla spojena s mou osobou. Pravomocně skončeno. Nevinen. Ano, jsem cynik i nadále.
Liqid Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Pravidla mají svůj důvod a jen díky nim má toto fórum svojí úroveň, takže bych nic neměnil a politiku nechal Moravcoj.
JaRooN Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Až si nějaká politická strana nechá vyrobit hodinky, které budou stát za diskuzi, tak se rád přidám.Ale politika jako taková? Ne, děkuji. Nekoukám na ni v televizi, nečtu noviny a jsem rád, že zde není...
Bert Odesláno 14. listopadu 2015 Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 Pravidla mají svůj důvod a jen díky nim má toto fórum svojí úroveň, takže bych nic neměnil a politiku nechal Moravcoj. No, ale právě kvůli tomu (mimo jiné) vznikl i můj příspěvek. Ono to o té politice na Chronomagu je takové pravidlo, nepravidlo. Je - li politika zakázaná, pak o ní nesmíš napsat ani Ň. To však tady není dodržováno. Pokřik se strhne vždy až po porušení nějakých dalších (etických, náboženských, atd ...) norem.
honza71 Odesláno 14. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2015 .......... Ano, jsem cynik i nadále.Jo, v tom se evidentne shodnem ;-) Ale plevelit to tu dal nechci. Nechapu, proc clenum vadi vznik nejakeho tematickeho vlakna. Ocekaval bych, ze je kazdy dost svepravny na to, aby vlakno jehoz tema je mu z nejakeho duvodu neprijemne neotviral :-).
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.