Návštěvník Zmizík Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Né, já ty myslel, že si WATCHES dělal kozy....
sery.vlk Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Ono to za chvíli bude složitější, až přijmeme do právního řádu všeobjímající bruselskou ochranu spotřebitele: pokud banka neprokáže, že s odbornou péčí ohodnotila schopnost dlužníka splácet (jakpak to udělá, když dlužník nemůže prokázat příjem?), bude mít milá banka utrum a nemusí se ani dostat k realizaci zajištění. Na Slovensku už toto tuším platí nebo po 1. 1. to tam nabude účinnosti...
nAscA Odesláno 21. prosince 2015 Autor Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Diky vsem za rady.. Pokud by to bylo jednoduche, tak se tu ani neptam. Kupodivu mam ekonomicke vzdelani, takze si kde co dokazu zduvodnit. Nevidim duvod, proc by banka nemohla dat 100%, kdyz napr. jeji odhadce odhadne cenu treba 1 000 000, ale ja zaplatim 800 000. Pro banku zadny risk, vse se da osetrit vhodnou smlouvou. ALe chapu, ze jsme v CR, takze reseni asi obtizne.
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Tomu trosku nerozumiem. Ak ty zaplatis 800 000 tak odhadca banky tazko odhadne 1.000.000. Skor 750 000. Samozrejme ak platis trhovu cenu. Ak naozaj platis o 20% ceny menej ako da odhad banka tak by to mohlo ist vyriesit...
Pirx Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Delali jsme to napriklad tak, zeProdavac chtel za byt mego.Banka ze da jenom 80%.Tak se do smlouvy napsalo ze to stoji cca 1.2 mega.Odhadci se vysvetlilo, ze to ma odhadnout na cca 1.2 mega.Banka pujcila 80% z 1.2.Prodavac dostal za byt to svoje mego a vsichnizilistastneazdosmrti. Netvrdim ze to takhle porad jeste jde delat, ale nevim proc by ne?
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Z jednoducheho dovodu. Banka uz casto posiela vlastneho odhadcu ktoremu to naozaj vyjde inak. A odhadca dost riskuje (napr. ze sa dostane na blacklist danej banky) ak nieco nadhodnoti o 20% - ono to ani nieje tal jednoduche, odhadca pracuje podla presnej metodologie a tabuliek. Jasne, chapem, vsetko sa da, len chcem naznacit ze v realite by take nieco bolo o dost zlozitejsie.
kloubik Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) Nadhodnocene odhady - to mozna fungovalo pred 20 lety? Musite si panove uvedomit, ze realizace zastavy je pro banku az ta naprosto posledni moznost jak vyresit uver v defaultu. A banka se teto situaci snazi predejit a vyhnout jak jen muze. Pokud jim vynos za to riziko nestoji, tak do toho nepujdou. Predstavy ze pokud se to nejak zvrtne, tak si banka za mesic proda zastavu a je to vyrizeny jsou dost naivni. Jak tu nekdo psal, asi jedina moznost je najit si opravdu sikovnyho poradce co ma kontakty na vice bank a umi v tom chodit, pokud to chces resit hypotekou. Ja asi pristi rok budu resit hypo a dokladat prijmy ze zahranici, tak jsem taky docela zvedavej - cekam ze mi to ponizi tak o 50 % a pak az zacnou pocitat Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem kloubik
straspol Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Pořád mi není jasný, co si přesně mám představit pod pojmem ,,nedoložitelný příjem" ? To jako máš příjmy, kterýma můžeš pokrýt milionovou hypotéku, ale nemůžeš je doložit? Jak prosím Tě platíš daně ?
financ Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Pořád mi není jasný, co si přesně mám představit pod pojmem ,,nedoložitelný příjem" ? To jako máš příjmy, kterýma můžeš pokrýt milionovou hypotéku, ale nemůžeš je doložit? Jak prosím Tě platíš daně ?sorry, ale po to ti je úplný kulový
straspol Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 A co ti je vlastně po tom?Inu- sám napsal co napsal, chce radu, nechápu jak je to možný tak se zeptám. Pokud má příjem, tak nějak platí daně, pokud to tak je, může doložit příjem a hypotéka není problém. Pokládám otázku, jakou přece dostane od každého seriozního finančního poradce, co se divíš?
Peto86 Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Pořád mi není jasný, co si přesně mám představit pod pojmem ,,nedoložitelný příjem" ? To jako máš příjmy, kterýma můžeš pokrýt milionovou hypotéku, ale nemůžeš je doložit? Jak prosím Tě platíš daně ?To je, predsa, jednoduché. Ja napríklad riešim hypotéku za týchto podmienok - mením prácu, a teda som v skúšobnej dobe. To Ti žiadna banka nevezme ako príjem. A aby toho nebolo dosť, manželka pracuje na DPČ. Takže dane platím, ale doložitelný príjem pre banku mám nulový.
straspol Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 (upraveno) To je, predsa, jednoduché. Ja napríklad riešim hypotéku za týchto podmienok - mením prácu, a teda som v skúšobnej dobe. To Ti žiadna banka nevezme ako príjem. A aby toho nebolo dosť, manželka pracuje na DPČ. Takže dane platím, ale doložitelný príjem pre banku mám nulový.Rozumím. V takovém případě se ale můžeš prokázat spolehlivou historií u banky, kam Ti z předchozí práce posílali výplatu a o hypotéce začít vyjednávat. Než skončí námluvy s bankami, pár měsíců uplyne a ono se to nějak setřese...vezmi poradce, není to marné. Umí v tom dobře chodit.Hodí se také například v pořádku doplacený úvěr, půjčka, leasing atd... Upraveno 21. prosince 2015 uživatelem straspol
Peto86 Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Rozumím. V takovém případě se ale můžeš prokázat spolehlivou historií u banky, kam Ti z předchozí práce posílali výplatu a o hypotéce začít vyjednávat. Než skončí námluvy s bankami, pár měsíců uplyne a ono se to nějak setřese...vezmi poradce, není to marné. Umí v tom dobře chodit.Hodí se také například v pořádku doplacený úvěr, půjčka, leasing atd...Jj, vzal som jedného šikovného a snáď sa to už utriaslo :-).
abbot Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Nevidim duvod, proc by banka nemohla dat 100%, kdyz napr. jeji odhadce odhadne cenu treba 1 000 000, ale ja zaplatim 800 000. Pro banku zadny risk, vse se da osetrit vhodnou smlouvou. ALe chapu, ze jsme v CR, takze reseni asi obtizne. To, jak poměrově velkou hypotéku neurčuje to, co za nemovitost platíš, ale to, jaká část půjčky je vůči odhadnutý ceně. V tvým příkladu by to neznamenalo, že chceš 100% hypotéku, ale znamenalo by to, že žádáš jen 80%. Stejně tak se ti může (a bývá to častější) stát, že tvojí nemovitost odhadnou na 800.000 a ty budeš platit 1.000.000 a pak by sis musel sehnat 200.000, aby se dalo z pohledu banky mluvit o 100% hypotéce a 80% by znamenala mít 360.000 z vlastních prostředků. Developěři už to mívají domluvené tak, že cena nemovitosti je i zároveň odhadní cena a pokud uhandluješ něco dolu, tak se o to i sníží bankovní odhad. V tom, jaký máš problém s nedoložitelným příjmu si nebyl úplně konkrétní, ale já bych zvážil možnost rychle otevřít živnost. Příjmy za 2015 v daňovým přiznání doznat a neuplatnit paušál a využít nulový odpisy. Tím by si měl získat poměrně vysokej daňovej základ, ze kterýho ti samozřejmě napálej taky slušnou daň a sociální a pro banku by to mohlo být ok (nutný ověřit,jestli stačí 1 přiznání). Po scoringu a schválení hypotéky si uděláš opravný daňový přiznání, kde uplatníš paušál/ náklady a po odvodový stránce už to bude poměrně rozumný. Má to i nevýhody, ale vzhledem k tomu, že ani nevím, jestli by to mohlo být pro tebe řešení, nemá cenu zabíhat do detailů a stačí to jen jako idea, se kterou by určo nějaký hypotékař/ daňař poradil...
sery.vlk Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Abbote, to je jasný návod ke spáchání -- viz § 211 trestního zákoníku --
Bob Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Hlavne si musis uvedomit ze banka ti na byt za mega nepujcuje mega, protoze pocita se svym urokem ktery udela klidne nekolik set tisic, takze minimalne prvnich par let je to pro ne risk a proto chteji ten prijem
eskimak Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Hlavne si musis uvedomit ze banka ti na byt za mega nepujcuje mega, protoze pocita se svym urokem ktery udela klidne nekolik set tisic, takze minimalne prvnich par let je to pro ne risk a proto chteji ten prijemVelmi presne vypovedane!
abbot Odesláno 21. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2015 Abbote, to je jasný návod ke spáchání -- viz § 211 trestního zákoníku -- Tak to si mě dostal, jako úvěrový podvod bych to chápal, pokud by si svoje příjmy nadhodnotil a pak dělal opravu. Ale nechápu, co je špatnýho na opravě daňového přiznání kvůli daňový optimalizaci v rámci existujících pravidel.
exBURN Odesláno 22. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 22. prosince 2015 Já v tom teda chápu podvod na banku jelikož dokládáš nereálný příjem abys prošel scoringem. Brát hypo bez doložení příjmu je poměrně drahá sranda. Banka to bere jako riziko a okamzite napere vyšší úrok. Navíc 100% není fakt reálných.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se