bohus76 Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 A tak to také může dopadnout ,když se do hodinek "nerýpe" :-)Takhle to vypadá, když se zanedbá servis. Pánovi v nich trochu chrastilo, asi několik let. Rotor v háji a ten bordel co se ošoupal s prachové vložky, zadělal celej stroj - a přotom stačilo přijít dřív a já bych utáhl jeden šroubek.. Fotka ze stránek tondaka i s textem
siwi Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Hmmm... To by mě zajímalo, po jaké době používání může stroj takhle vypadat.
geometr Odesláno 3. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2016 Že by ten průhled na stroj k něčemu přecejen byl :-)
Joe99 Odesláno 5. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2016 Průhled je v tomto případě docela fajn:))))
sugic11 Odesláno 15. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 15. ledna 2016 U týhle značky bych to ale zrovna nečekal Ale vlastně proč ne, že :-(
Thomas Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Mechanické hodinky toho vydrží hodně. Pokud si jenom představíme, že nepokoj u moderních strojků se za hodinu kýve sem tam 28800 krát a přepočteme li vzdálenost kterou nepokoj urazí a dále převedeme na šesnáctipalcové kolo u auta, tak je to průměrná rychlost 90km/h. Za rok to dělá 788.400 km, což by asi žádné auto bez servisu nedalo. Ale s našema hodinkama chodíme do servisu po pěti letech a to je... hodně km..:-)
JaRooN Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 Tvl, kdyby šlo zkušenosti z hodinářské výroby aplikovat do automobilového průmyslu, tak by auta byla nesmrtelná
bohus76 Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 V 4. 5. 2016 v 16:33, Thomas napsal: Mechanické hodinky toho vydrží hodně. Pokud si jenom představíme, že nepokoj u moderních strojků se za hodinu kýve sem tam 28800 krát a přepočteme li vzdálenost kterou nepokoj urazí a dále převedeme na šesnáctipalcové kolo u auta, tak je to průměrná rychlost 90km/h. Za rok to dělá 788.400 km, což by asi žádné auto bez servisu nedalo. Ale s našema hodinkama chodíme do servisu po pěti letech a to je... hodně km..:-)Neříká se už pár let nepokoj,ale setrvačka :-)
Thomas Odesláno 4. května 2016 Nahlásit Odesláno 4. května 2016 V 4. 5. 2016 v 17:13, bohus76 napsal: Neříká se už pár let nepokoj,ale setrvačka :-) Já jsem starej.. Na setrvačník jsem měl autíčko
Thomas Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Servisuju doma..:-) ?https://www.youtube.com/watch?v=5PdyN2doV7A
matous Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Ma smysl servisovat napr. hodinky , ktere se dostanou na ruku 4x do mesice na par hodin? (Rolex) Sent from my iPhone using Tapatalk
bohus76 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 S autem bez oleje v motoru by si také nevyjel,že ? Takže servis jednou za cca 5-7let.
tmoris Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Ale prdlajs. Dokud jdou presne a od posledniho servisu je mene nez 10let, povazuju servis za zbytecny. Mnohem obycejnejsi strojky z 50let apod vydrzely desitky let bez servisu, tak nevidim duvod, proc by to nezvladly dnesni podstatne lepsi strojky / soucastky..
bohus76 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Po těch desítkách let mají vydřené safíry protože chodily na sucho ,olej vyschnul a začaly nevratné změny.Ano jednou za 10let stačí,pokud je nenosíš každodenně.
siwi Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 A když je každodenně nosím? Strojek v mých hodinkách jde totiž nepřetržitě už půl druhého roku.
Josef01 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Autorizovaný servis by nejraději, aby lidé chodili každý rok Zajímalo by mě, co ta údržba za 6-10 tisíc obnáší, kolik toho rozeberou a kolik s tím stráví času (nevěřím, že víc jak 2 hodiny).
villain83 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Presne, pak ti vratej pytlik se starym cifrem, rucickama i sklem a dostanes fakturku na patnact:-)
Porsche_911 Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 U Rolexu se doporučuje 10 let, ideálně 5 let pokud jsou poctivě nošené. To jsem se teď dozvěděl u Bechyně.
siwi Odesláno 2. června 2016 Nahlásit Odesláno 2. června 2016 Jsem si právě dneska říkal, jak asi přišly švýcarské hodinky ke své pověsti spolehlivých hodinek na celý život. Představil jsem si železničáře, který dostal při nástupu do služby kapesní Roskopfky, čtyřicet let podle nich vypravoval vlaky a při odchodu do výslužby je odevzdal nebo daroval svému vnukovi (nevím, jestli si je mohl nechat). Celá ta léta je jen natahoval a jsem si téměř jist, že o pravidelných servisních intervalech vůbec nepřemýšlel. Takže si kladu otázku, jak se chovat ke svým Béčkům? Asi se mi nebude chtít nechat je otevírat, pokud půjdou stále stejně dobře. Už také kvůli zde zmíněné obavě, jestli by s nimi za ty peníze skutečně něco zásadního udělali. Možná po 10ti letech. Tam už věřím tomu, že by opotřebení mohlo být znatelné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se