Lamiczka Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Celkem obsáhlý článek zde, je tam i srovnávací tabulka, tak to vypadá naopak, než jsem četl na novinkách (těm bych moc nevěřil)http://www.tzb-info.cz/ceny-paliv-a-energii/13723-podle-navrhu-nove-tarifni-soustavy-elektrina-podrazi-vetsine-malych-spotrebitelu a tady ten z novinekhttp://www.novinky.cz/ekonomika/392980-snazite-se-setrit-elektrinou-s-novymi-tarify-to-bude-k-nicemu.html Jasně,vyplatí,ale těm kdo nešetří,my máme spotřebu cca 6mwh za rok a nová sazba nás nutí k odběru cca 80mwh,abychom se dostali na starou cenu za 1 kwh. což je sice "krásný" ,jenže nesmyslný.Nehledě k tomu,proč bych měl platit za elpr. cca 50000,- když doteď jsem to pořídil za 18000,-+ dřevo do kamen za cca 14000,- což je 32000,- celkem a naprostá tepelná pohoda.Takže za to ,že ušetřím skoro 18000,- korun za elektřinu budu penalizován a zaplatím to i s chlupama. Ha tak to má být soudruzi. Já to tvrdím už dlouho, že celý snahy o úsporu energijí (řekněme tomu krásně ekoloby) je jen způsob jak tahat z lidí prachy - nakupte nový spotřebiče, zakažte žárovky ať šetříte planetu atd. Za chvíli se vám to vrátí na úsporách. Jenže energetický společnosti nemají zájem na tom, aby jim klesaly zisky, takže je to úplně jendo, stejně si to zaplatíte, protože vám to jinde zdražíme... Na KW by to moc nešlo, protože tu energii umíme vyrábět stále efektivněji a levněji, tak to musíme navlíc na rezervovaný výkon
KFL Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Mně se ten novej návrh taky koncepčně nelíbí, ale pokud je kalkulátor správnej a já ušetřim 5 táců, tak mi to zase tak moc nevadí . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
KFL Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 (upraveno) A co mas za jistice?3x25A a roční spotřeba 5,5 MWh. edit: Páč je žena doma s dvojkou juniorem, a furt jede pračka/myčka/žehlička a další radosti, tak máme relativně velkou spotřebu elektriky. Ve čtvrtek odjeli, jsem doma sám, a rázem to spadlo (až dneska jsem pustil myčku). Nicméně stále mám konstantní odběr domácnosti někde kolem 300W, i když nic nemám puštěný. Holt daň za NASku, UPSky, mrazák apod. edit2: Tady ještě pohled na týdenní spotřebu po hodinách. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Sorry za offtopic ve vlákně. Upraveno 31. ledna 2016 uživatelem KFL
sibirnaya Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 co to mas za appku? jak to funguje?
CEGY Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Zatím mám hrubou stavbu. V projektu je teplovodní podlahový topení na tep. čerpadlo včetně bazenu. V projektu mám instalovaný příkon 32,2kW a jistič 3x32A. Jak to tady pročítám, tak by měl bejt paušál na jistič. Kolik to vychází na těch 3x32A? Barák má cca 150m2 užitné. Ještě je čas to změnit.
KFL Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 co to mas za appku? jak to funguje?energomonitor.cz - projekt/firma vlastníka Chronomagu . Na hlavním rozvaděči mám indukční svorky na kabelech, který posílají bezdrátem signál do sběrače, a ten po netu posílá data do Energomonitoru. A na webu je taková hezká apka, kam se hlásím tak 2x do roka, abych se podíval, jak se mi nedaří šetřit elektřinu .
sibirnaya Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 tak ja budu vo petikilo drazsi, ale to se da prezit, VT 3,385MWh, NT 10,811MWh
KFL Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 (upraveno) Zatím mám hrubou stavbu. V projektu je teplovodní podlahový topení na tep. čerpadlo včetně bazenu. V projektu mám instalovaný příkon 32,2kW a jistič 3x32A. Jak to tady pročítám, tak by měl bejt paušál na jistič. Kolik to vychází na těch 3x32A? Barák má cca 150m2 užitné. Ještě je čas to změnit.Překalkuloval jsem svoje údaje na 3x32A jistič. Vyšlo tohle. Ale přiznám se, že nevím, zda se cena jističe neodvíjí zčásti i podle spotřeby, byl jsem línej číst celý vysvětlení . Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 31. ledna 2016 uživatelem KFL
sibirnaya Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 dal sem 3x32A se stejnou spotrebou a moc rozdil to neni.. 3x25A 3x32A
rejan Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Zatím mám hrubou stavbu. V projektu je teplovodní podlahový topení na tep. čerpadlo včetně bazenu. V projektu mám instalovaný příkon 32,2kW a jistič 3x32A. Jak to tady pročítám, tak by měl bejt paušál na jistič. Kolik to vychází na těch 3x32A? Barák má cca 150m2 užitné. Ještě je čas to změnit.22 Kč za každou ampéru,tedy 22x96. Celkem 2112,- korunek za měsíc.
CEGY Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 (upraveno) 22 Kč za každou ampéru,tedy 22x96. Celkem 2112,- korunek za měsíc.To je palba jenom za jistič? Hm.. Zejtra zaskočím na ČEZ, ať mi to tam krapet vysvětlej.. Upraveno 31. ledna 2016 uživatelem CEGY
sibirnaya Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 zalezi na tarifu, pri d45D, 3x32A jistici, 1MWh ve VT a 1MWh v NT to bude 13tis za rok.. tady je kalkulacka http://www.novatarifnistruktura.cz/nn.php?typ=doma
CEGY Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 22 Kč za každou ampéru,tedy 22x96. Celkem 2112,- korunek za měsíc.Včera jsem byl na ČEZu. Co se týče nových změn plateb, tak mi paní říkala, že vlastně nic neví..Schválené to ještě není, ale nejvíc to odserou chataři a chalupáři, kteří mají momentálně garantovaný jistič jako domácnosti. AD záloha na jistič 3x32A, paní mi to spočetla na 568 Kč měsíčně.
organic Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 Tak jsem si spočítal chatičku a vyšel mi nárůst o cca 50%
tano Odesláno 2. února 2016 Nahlásit Odesláno 2. února 2016 Tak jsem si spočítal chatičku a vyšel mi nárůst o cca 50%elektro.jpgTak to mam radost, ceka mi to take .
dieegoo Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Od jističů zpět k vytápění - včera jsem řešil s projektantem otázku čím topit. Dozvěděl jsem se, že aktuálně platná legislativa nedovoluje zkolaudovat dům vytápěný pouze elektřinou, je nutné zapojit i nějaký ekologičtější/obnovitelný zdroj (např. panely na střechu). Jestli jsme se pochopili správně, pokud bych si místo elektro podlahy dal vodníka a krom elektrického kotle tam měl i odbočku ke krbu, bude vše ok. Pár lidí tu zmínilo, že má elektrické podlahové vytápění - co máte jako doplňkový zdroj? Krb s rozvodem po domě? Nic?
bedan Odesláno 3. února 2016 Nahlásit Odesláno 3. února 2016 Od jističů zpět k vytápění - včera jsem řešil s projektantem otázku čím topit. Dozvěděl jsem se, že aktuálně platná legislativa nedovoluje zkolaudovat dům vytápěný pouze elektřinou, je nutné zapojit i nějaký ekologičtější/obnovitelný zdroj (např. panely na střechu). Jestli jsme se pochopili správně, pokud bych si místo elektro podlahy dal vodníka a krom elektrického kotle tam měl i odbočku ke krbu, bude vše ok. Pár lidí tu zmínilo, že má elektrické podlahové vytápění - co máte jako doplňkový zdroj? Krb s rozvodem po domě? Nic? To je nějaká čerstvá novinka?Kamarád to takhle má asi 4 roky (el. rohože nebo kabely v podlahách) a na přitápění má teplovzdušný krb. A jesti jsem správně četl, tak Sibiř má taky jenom elekriku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se