Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Karlos: Jasne ze to musi byt hned, pokud to neni maly genius a neplanuje;) Nevim jak casto todle resis v centru Prahy, ja zatim nastesti moc ne, ale nekdy to proste jinak nejde..

Jinak nezouvani se je pro me divny, ale to je vychovou.

Upraveno uživatelem Micey
  • Odpovědi 61
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já sám tohle zatím řešit nemusím, stejně tak neumím moc posoudit centrum Prahy. Vídám to na maloměstě, kde sejít z chodníku je otázkou pár kroků a sekund.

Návštěvník km.kmk
Odesláno

A taky pěkný prase.... tuhle radil, že když ti na recepci vypadne chlebíček z ruky, tak ho máš nenapadne zakopnout pod stul...

Odesláno (upraveno)

Jo a kdyz ti upadne vidlicka, tak ji nechat na zemi a cisnikovi rict at si ji zvedne sam. Asi me taky vychovali jinak. A doma se zouvame taky. V tom bordelu zvenku prece nebudu doma zit a kazdyho pul dne vytirat by se mi taky nechtelo.

A delnici dostavaj navleky a ostatni navstevy se zouvaj, aby se mohli vsichni podle libosti valet na gauci.

Upraveno uživatelem Maxmillian
Odesláno

.. nedavno jsem byl u zubare, nezouvalo se.. predtim u orthopeda - pekne nechat botky venku pred dvermi a zadne prezuvky k dispozici.. ale doktor i sestra, oba samozrejme ve venkovni obuvi..

Návštěvník YPO
Odesláno

moje paní mi k různým výročím dopřává různý pyčoviny typu jízda kombajnem, traktorem, bagr apod. ....... v kombajnu a bagru sem se musel taky zout ..... je fakt, že to tam bylo sterilní ...... doma se taky zouváme .... návštěvy nemusí .... tak přiďte ;)

Odesláno
  V 8. 1. 2016 v 16:05, Karlos napsal:

...Vůbec si to neuvědomují a klidně si položí například tašku s nákupem či osobnímu věcmi venku na zem a pak si ji položí na klín, na sedadlo auta, nebo doma v kuchyni na jídelní stůl či kuchyňskou linku. Dobrou chuť.

...

Jo, tohle mi manželka taky furt říká :D

Odesláno

Zírám...

(poznámka úvodem- jak jsem viděl tohle téma, čekal jsem tu něco na téma nešvarů autoservisů, škráblých disků a vyvažování, ale tohle... :-D)

...musím říct, že nezouvat se... je pro mě jaksi totální bizár. Od narození se mi nikdy nestalo, že bych přišel do domácnosti, kde by se chodilo v botách nebo kde by mi byť alespoň nabídli možnost vstoupit v botách. A nevidím v tom problém- kolikrát si říkám, co všechno na těch botách je. 

Mj. pro mě osobně by místo, kde se chodí v botách, pocitově nemohlo představovat domov. 

Jinak co jsem měl tu možnost v USA, tak jsem viděl zouvání dost často. Jednou jsem byl v zimním zasněženém New Yorku vyzván k zutí i před vstupem do kanclu, ale za to mohla spíše ta břečka. 

Odesláno

Co se tak pamatuju na minulýho zaměstnavatele, u Kellnera v letadle se taky dycky zouvalo. Prostě: komu ta věc patří, ten stanovuje pravidla, ať si jiní špačkujou, jak chtěj :-D

Odesláno
  V 8. 1. 2016 v 16:27, Micey napsal:

Karlos: Jasne ze to musi byt hned, pokud to neni maly genius a neplanuje;) Nevim jak casto todle resis v centru Prahy, ja zatim nastesti moc ne, ale nekdy to proste jinak nejde..

Jinak nezouvani se je pro me divny, ale to je vychovou.

Karlos: Neznám v Praze tak široký chodník, aby se nedalo dojít ke kraji a třeba ke kanálu. A pokud se týče svinstva na chodníku, byl jsi někdy v Londýně? Tolik žvejkaček na chodníku jsem nikdy předtím neviděl.

Odesláno

Zajímavé názory a zvyky, skoro jako téma o fóbiích:-). Já respektuji zvyky hostitele, obvykle je hned u dveří vidět zda se zouvají či ne, popř. sám nabídne přezůvky nebo řekne "nezouvejte se". Když nabídne přezůvky, individuálně přijmu či odmítnu. U nás (přízemní RD) se přezouváme, ale pokud jen probíhám a zase odcházím, tak ne, máme navíc psa a kočku, kteří domů taký něco nanosí, takže přezůvky, nikoliv ponožky. Návšěvy se podle našeho přání někdy zouvají, někdy ne, záleží na počasí, jestli jen proběhne a odchází atd. Přezůvky pro návštěvy máme, kdo nechce, ať si je nebere a chodí v ponožkách, měníme je poměrně často ale po každé návštěvě určitě ne, moderní posedlost hygienou mi přijde absurdní, kromě snížené odolnosti je to zdroj alergií a kromě toho někdo nevleze do použitých papučí, ale na kliku v obchodě sáhne, cestuje dopraními prostředky, chodí do restaurací a jí NĚJAKÝM příborem z NĚJAKÉHO talíře atd. atd. Vždycky se směju u reklamy na domácí bezkontaktní dávkovač mýdla, jak přiběhnou špinavé děti zvenku, kde sahaly na bůhvíco ale ve vlastní koupelně a PŘED umytím rukou nesmí sáhnout na dávkovač, protože je to nehygienické. Ale to jsem odbočil. Na návštěvách v ČR i v zahraničí jsem se setkal s oběma variantami a nemohu říci, že by v některé zemi, kde jsem byl, něco - zouvání / nezouvání - převažovalo. Ale v žádné zemi za sebou nemám statisticky vypovídající počet návštěv...:-).  

Odesláno

Přátelé kamarádi,  

V rámci plamenné diskuze,  jsem dnes opět četl něco o etiketě od Špačka.

Co a jak jsem to pochopil, tak jsme tak trochu mimo.   Přímo vyslovil že ve vyšších kruzích se nezouvá.  O tom, že když přijdete ke známým na návštěvu a zujete se, se  tam nemluvilo.  Jen v souvislosti jako že oblek,  frak,  návštěva na ambasádě atd.  Tam to dává smysl i mě.  Ještě dodal že i prezident se zuje a to v mešitě a ještě to platí v Japonsku.

Možná jsme to jen dost pomotali.

Viz.  když se kamarád ženil tak se nikdo u nich doma podotýkám v baráku nezouval s tím, že se to pak vytře.  U mě to samé pravidlo.  Při běžné návstěvě samo sebou papuče.  Už jen kvůli nachlazení.

Odesláno (upraveno)

U nás je zvykem se zouvat, ale když je nějaké sláva - svatba, nebo velmi formální návštěva, tak by bylo opravdu komické a trochu i trapné, aby měli nuži k obleku na nohou jen ponožky (nebo hůře pantofle) a ženy k večerním šatům totéž...to je hrozná představa. Na neformální návštěvu se zuju automaticky, pokud mě hostitel nevyzve abych zůstal v botech. Pokud ale přijde nějaký servisák/řemeslník, často raději sám upozorní, že má boty čisté...ale je v nich celý den...a zůstane raději obutý :)

Upraveno uživatelem Lihard
Odesláno

Jednou jsem se ožralej odmítal vyzout a tak mě manželka  nechala spát v lyžákách. 

Ráno jsem myslel že nevstanu.  Ještě že ji napadlo, mi je aspoň  rozepnout  !

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...