Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 165
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

A mea culpa, blbě čtu... V tom případě já to chápu jako hranu nožiček, nikoliv osiček. 

Tak to jsme dva Jakube,také jsem myslel,že LUG TO LUG je vzdálenost nožiček.

Odesláno

:-). ja sem to trosku spatne napsal, opravdu sem myslel tu vzdalenost nozicek naproti sobe, nikoliv mezi sebou (ne šířku řemene).

Kazdopadne diky, jak vidno i tady neni stejny nazor, zda osy stezejek nebo hrany (konce) nozicek. 

Ja sem si puyvodne taky myslel, ze je to vzdalenost od tech hran (koncu), cili jakysi nejvetsi rozmer hodinek. Ovsem od os stezejek to taky dava smysl.

A co se tyce fotek na netu, tak tu co postoval Liqid sem nasel taky a treba jsou i obrazky jako tohle....(je to z omegaforums) a je jich samozrejme vic. Proto mne to zajima, zda je tedy jedno "spravne" a nebo jde spise o volnou miru a v pripade potreby se to upresni jinak.

post-39943-0-10624200-1458400643_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

lug to lug  překladač  vyplivne to to  očko na výstupku

lug to lug watches   ...... tahat tahat hodinky

přikláněl bych se na osičky,je to jen nějakej milouš(mm) moc bych to neřešil. :tomato:

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

do kamena tesat: "Seiko mě zklamalo, technicky jsou na výši, ale nemají moc vkus a smysl pro praktičnost, do všech hodinek cpou datum a den." Co uz je menej praktickejsie nez vidiet jednym pohladom cas, datum a den v tyzdni, ze.. :)

btw, uz vam tu aprofil za nieco aspon podakoval? ci len sedi ako budhatroll a vy mu tu robite alegoricky gugl?

(lug tu lug je miera od okraja po okraj, ziadne osicky)

Odesláno

Tak ja tomu budu delat rozhodciho a zapisovat vysledky (svuj nazor nezahrnuju) :-D

zatim mame skore

Konce nozicek : 3

Osa stezejek :    2

Odesláno

OK, odted to budu psat jako vzdalenost koncu nozicek a vzdalenost os stezejek. meril sem hodinky a chci napsat kratkou recenzi a protoze zrovna Deep Blue ma osy stezejek dost hluboko v nozickach, chtel sem si to overit, nez napisu "lug to lug" nejake cislo a pak z toho bude chaos.

Dekuji vsem za nazory.

Odesláno

Problém je, že pokud bys to měřil u hodinek, které nemají vrtané nožky (drtivá většina), tak musíš sundat řemen/tah a to je opruz, takže  většina lidí to měří po nožku.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Já se přikláním k vysvětlení nejdelší rozměr hodinek, nikoliv osy stěžejek, protože většinu lidí tento rozměr zajímá jen proto, aby jim hodinky nevypadaly blbě na ruce a na osy stěžejek kašlou.

Odesláno

Podle mne by to měla být celková délka, nikoliv osičky. Je to imho i relevantnější údaj k tomu, jak budou vypadat na vaší pazouře (jasně i údaj osička -osička je důležitý  :) ).

OT:

Představme si, že jsme na fóru, které se specializuje na zdi a omítky. 

Zkusím taky dotaz  (a hned si na to odpovím):

Wizard:  "Je ta stěna bílá ?"

Wallmag: "Je!

Wiz: "Nerozumím. Této zdi se říká bílá zeď a je v nemilosti u wallmagů? Vybral jsem ji čistě náhodou, šlo mi o typ "celobílé, vysoce světlé"

Wall: Na tohle je blbost se ptát na foru o zdích,nemyslíš?

Wiz: Dotazu bylo několik, reaguješ pouze na poslední větu, předchozí většinu ignoruješ.

Nic, jdu si otevřít sektík a nakládám se do vany...

post-35497-0-47527000-1458403565_thumb.jpg

Odesláno

Tady máte rozhřešení z wikipedie (samozřejmě v angličtině když diskutujeme co to je "lug to lug"), přesně se tam říká že:

Lug, the protrusion from the case of a wristwatch to which the strap or bracelet attaches, usually by means of spring bars that bridge pairs of lugs at the upper and lower sides of a watch's case.

A hned je člověk chytřejší že ano. ;)

Odesláno (upraveno)

do kamena tesat: "Seiko mě zklamalo, technicky jsou na výši, ale nemají moc vkus a smysl pro praktičnost, do všech hodinek cpou datum a den." Co uz je menej praktickejsie nez vidiet jednym pohladom cas, datum a den v tyzdni, ze.. :)

btw, uz vam tu aprofil za nieco aspon podakoval? ci len sedi ako budhatroll a vy mu tu robite alegoricky gugl?

(lug tu lug je miera od okraja po okraj, ziadne osicky)

S touto logikou by bylo ještě praktičtější, kdyby se na ciferníku krom dne zobrazovalo i jméno nositele hodinek, co ty na to? Nebo název planety, na které se nachazi. Měl by to pěkně vsechno pohromadě, stačilo by otočit zápesti a zjistil by, ze se nachazi na zemi, je sobota a jmenuje se Jan Novak.

A opakuju, mně nevadí, že den a datum na hodinkách bývají, mějte si tam klidně číslo bot, když chcete, vadí mi, že to určité značky cpou do všech a ti, co ví, který je den, datum nenastavují a mají zalíbení v jednoduchém designu bez zbytečných komplikací, mají prostě smůlu. 

Upraveno uživatelem aprofil
Odesláno

Srovnání dost nesmyslný. Jinak Seiko samozřejmě day-date necpe do všech hodinek, pokud za celou produkci značky nepovažuješ řadu Seiko 5.

Srovnání je naopak naprosto přesné. Nevím jak to máš ty, ale já jsem si vědom dne v týdnu (o datu nemluvím, tam je to pro mě zbytečné proto, že ho nemám ve zvyku nastavovat) úplně stejně, jako vlastního jména nebo toho, že jsem na zemi. Day-date necpe do všech, to je pravda, date však prakticky ano. Klidně si to ověř, otevři si chrono24.com, dej si vyhledávat NOVÁ Seika a spočitej, kolik z celkového počtu je tam bez data.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...