Přejít na obsah

Dotazy

aprofil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 165
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nevadí že nechápeš, rád vysvětlím. Jednoduše, maso je jídlo, potřeba, aligátoří kůže na hodinkách je rozmařilost, zhovadilost, jakou člověk pouze ukazuje, že má peníze. Trochu mi to připomíná, když si náckové dělali třeba stínítka na lampy z kůže židů. Asi proto, že jsem nedávno viděl Pianistu a mám rozkoukán Schindlerův seznam. 

Edit : odpověď na otázku ohledně ceny = nevím.

Tak to jsi mi hnul zluci neprehanis to tak nahodou trochu srovnavat lidskou kuzi na stinitka nebo rukavice se zvireci kuzi? a to ze maas rozkoukan schindleruv seznam jo tak si zajed do Osventimi  a pochopis a nebudes psat takove blbe srovnani !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevadí že nechápeš, rád vysvětlím. Jednoduše, maso je jídlo, potřeba, aligátoří kůže na hodinkách je rozmařilost, zhovadilost, jakou člověk pouze ukazuje, že má peníze. Trochu mi to připomíná, když si náckové dělali třeba stínítka na lampy z kůže židů. Asi proto, že jsem nedávno viděl Pianistu a mám rozkoukán Schindlerův seznam. 

Takovéhle osobní rozpory a dilemata nemají řešení. Když to budeš chtít brát opradu vážně, tak zjistíš že to nejde, protože se takovému chování ani sám nedokážeš vyhnout. A když budeš dělat vyjímky a vybírat si jen něco, tak je to zase podvod a celá myšlenka ztrácí smysl. Takže ať tak či tak, stejně nikoho nijak soudit nemůžeš.

Tím nechci říct, že nemá smysl usilovat o lepší svět, jen to asi nepůjde dělat negativní motivací.

Odkaz ke komentáři

Pánové, zajímavá debata. Když pominu, že tu máme trola, tak můj názor je následující. Raději budu používat kvalitní přírodní materiál než nějakou umělotinu. Dám příklad. Kvalitní kožené boty, sice cena 5-6k, ale vydrží mi 10 a víc let. Tohle mám odzkoušené. A když je prochodím, mohu si nechat vyměnit podrážku a jedeme dál. Když dožijí tak je vyhodím a nemusím si lámat hlavu nad tím, že zatěžuji životní prostředí, protože to je KŮŽE, tudíž přírodní materiál. Navíc i když počáteční investice se zdá vysoká, tak porovnání cena výkon je nesrovnatelná. Obyčejné cvičky od bati (cena sice 2k) vydrží rok, maximálně dva a pak se z nich stanou hnusoboty. Tedy když budu počítat, že každé dva roky si pořídím nové boty za 2k, tak za 10 let je to 10 tisíc. Tedy přibližně dvojnásobek + musíme připočítat, že 4 páry starých bot se budou hnít někde na skládce dalších 100 let.

.

Odkaz ke komentáři

No jo, ale s takovým přístupem by celý kapitalismus (a tím my všichni) přišel na buben, kdyby nikdo nic nekupoval :)

Klidně si tedy nos ty kožené, ale zároveň buď uvědomělý euroobčan a usilovně nakupuj i všechno ostatní, protože na tom celá společnost existenčně závisí :)

Odkaz ke komentáři

Pánové, zajímavá debata. Když pominu, že tu máme trola, tak můj názor je následující. Raději budu používat kvalitní přírodní materiál než nějakou umělotinu. Dám příklad. Kvalitní kožené boty, sice cena 5-6k, ale vydrží mi 10 a víc let. Tohle mám odzkoušené. A když je prochodím, mohu si nechat vyměnit podrážku a jedeme dál. Když dožijí tak je vyhodím a nemusím si lámat hlavu nad tím, že zatěžuji životní prostředí, protože to je KŮŽE, tudíž přírodní materiál. Navíc i když počáteční investice se zdá vysoká, tak porovnání cena výkon je nesrovnatelná. Obyčejné cvičky od bati (cena sice 2k) vydrží rok, maximálně dva a pak se z nich stanou hnusoboty. Tedy když budu počítat, že každé dva roky si pořídím nové boty za 2k, tak za 10 let je to 10 tisíc. Tedy přibližně dvojnásobek + musíme připočítat, že 4 páry starých bot se budou hnít někde na skládce dalších 100 let.

.Presne tak na putovanie po horách mám kožené topánky.Po čase som zlikvidoval podrážku.Zaniesol som to k obuvníkovy a ten mi tam dal novú.Zas chvíľku pokoj.

No jo, ale s takovým přístupem by celý kapitalismus (a tím my všichni) přišel na buben, kdyby nikdo nic nekupoval :)

Klidně si tedy nos ty kožené, ale zároveň buď uvědomělý euroobčan a usilovně nakupuj i všechno ostatní, protože na tom celá společnost existenčně závisí :)

Tak to ja niesom uvedomelí euroobčan.Mám uvedomelú eurofenku kríženec nemeckého ovčiaka a rotwailera.Tá mi tie kožené topánky zlikvidovalal.Musel som kúpiť nové.

Odkaz ke komentáři

Pan sa pytal ci existuje luxusna hodinarska firma co je animal friendly a nepouziva remene zo zvierat. Tak sa skusme drzat temy a neodbacat. Uz tu aj niekto napisal odpoved, ze taka firma neexistuje.

Tymto sa tema vycerpala a smelo sa da ist na otazku c.2. Myslim ze viaceri sme na nu zvedavi.

Odkaz ke komentáři

Proč by nikdo neměl nic kupovat? Kdo tu něco takového tvrdí? Na co reaguješ? Opět se musím zeptat, nespletl sis diskuzi?

Odkaz ke komentáři

Reagoval jsem na příspěvek nad sebou.  A o čem se smí a nesmí diskutovat tu zatím ještě pravidla nejsou

Aha, ok. Já myslel, že to píšeš mně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...