Přejít na obsah

Hanhart Pioneer MK I

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Monopusher klade při spuštění a vynulování poměrně odpor. Ale ne, že by byl problém chrono spustit, chce to jen víc zatlačit. Zastavení chrona jde o poznání lehčeji. Jinak jsem s hodinkama spal a odečítatelné jsou po celou noc. Mrknul jsem na ně asi čtyřikrát. A první informace o vyladění strojku: za 20 hodin +1s. Moje radost nezná mezí :-)!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je veliká krása tohleto. Přesně jak píše autor vlákna - ciferníku, rozložení indexů a sčítačů nelze na rozdíl od mnoha jiných pilotek nic vytknout. Upřímná gratulace.

Mám dvě otázky:

1. Ta červená barva na tlačítku a na lunet? - co je to zač? Hanhart to má určitě vymakané, jen mě zajímá typ povrchové úpravy a její odolnost vůči ot?ru.

2. Neříká se tomuhle typu ruček spíš cathedral než mercedes?

Odkaz ke komentáři

2. Minaret? :D

Na tu červenou barvu jsem se ptal proto, že na ch24 jsou často k vidění kousky s tlačítky zcela bez barvy, tak mě zajímá, zda to majitelé sundali proto, že se jim červená nelíbila, nebo že už byla odrbaná...

Odkaz ke komentáři

2. Hadi hlava? Ale moc pekna.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Pánové, díky za chvalbu. Hodinky i mně to velmi těší. Jsou to moje asi padesátý hodinky, co jsem na fóru. Většinou jsem sázel na jistotu, hlavně abych při dalším prodeji moc neprodělal. Teď byla moje volba od srdce, věřím, že je nikdá neprodám. Dokonce můj synek projevil zájem a řekl, že jsou to nejhezčí hodinky, co jsem kdy měl. Takže než abych je prodal, tak mu radši je věnuju k promoci. Co se týče tvaru hodinovky, tak co jsem pohledal o těchto hodinkách na netu, tak se o nich většinou vyjadřovali jako o "mercedes", i když katedrála, minaret, bazilika i hadí hlava se mi taky moc líbí a je fakt, že mercedes ručka je odlišná. 

Červený bod na lunetě je nějakej tuhej lak. To samé na tlačítku. Sundat to, abych nenapáchal nějakou škodu, bych si netroufl. Možná, že nějakej šikula by to zvládnul. Nemám ještě nastudovánu historii, ale zdá se, že řada modelů byla bez červenýho tlačítka, hlavně starší modely a manuální nátahy. No popátrám..

Odkaz ke komentáři

Vidíš, to mě nenapadlo, nějak jsem měl zafixováno (pravděpodobně mylně), že červené tlačítko je takový rozpoznávací znak chronografů Hanhart, jak monopusherů, tak dvoutlačítkových s asymetrickým rozmíst?ním pusherů.

Jinak k těm ručkám (sorry za OT) - cathedral watch hands je vážně poměrně frekventované a přesné označení tohoto typu ručiček. Ručky mercedes (Rolex) jsou mladší a modernější verzí ruček cathedral, podle mého názoru vznikly napůl přirozenou genezí a napůl odvahou výrobce změnit osvědčený tvar, protože ve své době byla hodinová ručka Rolex docela moderní a nadčasový designový počin.

Bazilika a minaret je asi spíš legrace. Tanův návrh na snakehead watch hands také asi neprojde, tenhle výraz se sporadicky používá pro jiný typ ruček s rozšířeným koncem, ať už na hodinové (třeba Ermenegildo Zegna) nebo minutové (třeba JLC Polaris).

post-30813-0-88217000-1455178339.jpg

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Monopusher klade při spuštění a vynulování poměrně odpor. Ale ne, že by byl problém chrono spustit, chce to jen víc zatlačit. Zastavení chrona jde o poznání lehčeji....

Díky. Našiel som jedno video, kde to je vidieť a počuť...tak či to sedí aj v reále. Edit: priloženie videa

https://www.youtube.com/watch?v=v9VLbib7u60

Upraveno uživatelem StanoBare
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...