Přejít na obsah

Baselworld 2008

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
NnG

Mimochodem následná cesta do Itálie dopadla výborně včetně nákupů.:) Asi se pochlubí nový majitel. :thumbsup_anim:

Jaké jste měli zkušenosti se švýcarskými celníky? Při pasové kontrole na letišti si naše pasy prohlížel asi minutu a nevěřícně kroutil hlavou :-) (a to jsme měli nově vydané). Vrcholem bylo, když se mě zeptal, jestli to je opravdu můj pas :-)

Upraveno uživatelem ¨safi
  • Odpovědi 133
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Jaké jste měli zkušenosti se švýcarskými celníky? Při pasové kontrole na letišti si naše pasy prohlížel asi minutu a nevěřícně kroutil hlavou :-) (a to jsme měli nově vydané). Vrcholem bylo, když se mě zeptal, jestli to je opravdu můj pas :-)

Švýcaři měli nějaké celníky ? Smůla, žádného jsem nezahlédl a kdyby, stejně jsem neměl sebou žádný pas.

Návštěvník YPO
Odesláno

jestli v něm máš fotku jako tady avatar tak se nedivím :)

Odesláno
jestli v něm máš fotku jako tady avatar tak se nedivím :)

:D

Odesláno

No Švýcarští celníci jsou fakt divní, asi jsou na "východňáky" vysazení - viz můj zážitek přede dvěma lety (nelíbili se jim mé řidičské (ne)schopnosti, při přejezdu hranice). Vlastně pokaždé nás při přejezdu hranice zastavili a kontrolovali pasy (a to jsme přejížděli 6 krát denně po 5 dní). Když jsme jeli autem s německou SPZ tak ani jednou. Na druhou stranu se musí přiznat, že chování bylo profesionální - ne jako si naši někde "vychutnávají" Bulhary, Rumuny,...

Odesláno
???

Jo, pas do Švýcarska není nutný, sice nejsou v EU, ale mají (nevím jestli s námi nebo s EU) dohodu, že uznávají i občanky, pokud mají strojově čitelnou zónu (tedy ty zelené).

Odesláno
Jo, pas do Švýcarska není nutný, sice nejsou v EU, ale mají (nevím jestli s námi nebo s EU) dohodu, že uznávají i občanky, pokud mají strojově čitelnou zónu (tedy ty zelené).

aha..no já jsem si kvůli veletrhu nechal dělat pas..... :crying_anim02:

Odesláno

No do háje, to jsem ale debil! Tohle vědět před časem. To, že bydlím v Praze, ale trvalej pobyt mám na Moravě mě odradilo od obnovy pasu (dvě cesty ve všední den prostě nejsem schpnej zorganizovat), což byl zase jeden z důvodů, že jsem letos na Baselworld nejel. A ona stačí občanka..... :crying_anim:

Odesláno
Nemělo tam bejt místo pas PES?!? :D
Odesláno
Měli ze všech v Bázlu tu nejlepší dominu... :whip: :whip: :whip:

Navíc hodinky předváděla v černejch rukavičkách (jinde byly rukavice bílý). Taky mohla předvíst tenhle model:

Doufám, že nepřipravujou další modely s jinejma zvířatama :eek: . YPO má asi recht, s tou značkou není něco v pořádku. A nejsou to jen popletený plastový karty.

Odesláno (upraveno)
Na hlavní stránce chronomag portálu je nový článek o dojmech z nových modelů od Ulysse Nardin z BaselWorldu 2008 :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: :thumbsup_anim: Upraveno uživatelem ¨safi
Návštěvník Kamil
Odesláno
No Švýcarští celníci jsou fakt divní, asi jsou na "východňáky" vysazení - viz můj zážitek přede dvěma lety (nelíbili se jim mé řidičské (ne)schopnosti, při přejezdu hranice). Vlastně pokaždé nás při přejezdu hranice zastavili a kontrolovali pasy (a to jsme přejížděli 6 krát denně po 5 dní). Když jsme jeli autem s německou SPZ tak ani jednou. Na druhou stranu se musí přiznat, že chování bylo profesionální - ne jako si naši někde "vychutnávají" Bulhary, Rumuny,...

My jsme po Baselworldu přejížděli 4x švýcarskou hranici s autem s naší SPZ a vždycky nás pustili bez jakékoliv kontroly, jen poprvé nám prodal a rovnou zevnitř nalepil dálniční známku. Dokonce dvakrát nás pustili jen pohybem hlavy, u kterého byla poznat léty získaná snaha o co nejmenší námahu. Spíš to byl jen pohyb očí doprovázený nepatrným pootočením. Ani se jim nedivím, když stejný pohyb dělají stotisíckrát ročně.:D

Odesláno
Navíc hodinky předváděla v černejch rukavičkách (jinde byly rukavice bílý).

Já černý saténový rukavičky zaregistroval ještě u Blancpainu... tak jsem je radši rovnou pro sichr strčil do kapsy :D

Jinak se na nás ani na jednom přechodu v podstatě dvakrát nepodívali - přijížděli jsme z Německa a pak jsme každej den dvakrát jeli z Francie a zase zpátky. Údajně pomáhá, když máš na SPZce modrou EU nálepku.

A co že jste se ještě nezačali chlubit dárečkama, chlapi? Co kdo dostal/vymámil? :newyear:

Návštěvník Kamil
Odesláno
A co že jste se ještě nezačali chlubit dárečkama, chlapi? Co kdo dostal/vymámil? :newyear:

My dostali jen čepici od Doxy, kterou jsem hned dal kolegovi. Pak jsem bral katalog Eterna pro Snowa, Ball pro Milise a Bell & Ross pro Cybera, který ho ale už má (kdo ho chce, ať se mi ozve). Pro sebe nic, jen jsem si koupil za 20 euro nový německý katalog hodinek 2008.

Odesláno (upraveno)
To je celkem slabota, čekal bych větší "návnady" na zákazníky ... :)

BaselWorld není až tak veletrh pro obyčejnéné zákazníky, jako spíše pro obchodní partnery - dodavatele a prodejce.

Upraveno uživatelem ¨safi
Odesláno
My dostali jen čepici od Doxy, kterou jsem hned dal kolegovi. Pak jsem bral katalog Eterna pro Snowa, Ball pro Milise a Bell & Ross pro Cybera, který ho ale už má (kdo ho chce, ať se mi ozve). Pro sebe nic, jen jsem si koupil za 20 euro nový německý katalog hodinek 2008.

Kamile i tak díky, že jsi na mě myslel....byl jsem ve vážném rozpoložení do Bellů jít ( proto jsem ten katalog už nastudoval ), ale nakonec jsem to vyřešil šalamounsky, místo Bellů a jejich viklajících se korunek, a pouzder ve stylu "magnet na škrábance" ( neopravitelné bez rozebrání a přebroušení boku pouzdra ) jsem koupil hodinky taky hranaté, taky na pérko, taky s datumovkou a chronografem, taky s černým ciferníkem, taky švýcarské, ale s kovovým velmi precizním tahem a neviklající se korunkou, a mám z nich velikou radost... :-)

Odesláno
BaselWorld není až tak veletrh pro obyčejnéné zákazníky, jako spíše pro obchodní partnery - dodavatele a prodejce.
Mně je to jasný, ale i pro obchodní partnery existujou různý možnosti podpory prodeje a utužování obchodních vztahů, ne?!? ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...