klobadysek Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 Jenom ty znáš svou protistranu a víš na co slyší. před 2 minutami, Klotzman napsal: No jo no, jenže to je právě ten problém - najít dobrého advokáta a ještě takového, který se specializuje na rozvody a umí v těch sračkách chodit... Většina advokátů to má tak, že dělá všechno a mezi tím i rodinné právo, ale to není to pravé ořechové, myslím. Já jsem teda momentálně došel k názoru, že v první fázi by se dala vyzkoušet ještě mediace. Cenově je to právníkovi dost podobný, respektive hodinově i dražší, ale teoreticky by to mohlo vést k jednoduššímu a rychlejšímu řešení. Jen možná bude problém přesvědčit druhou stranu i k tomuhle, když se nechce domlouvat naprosto na nic ve stylu "táhni si kam chceš, ale všechno je moje a na děcka zapomeň... Jenom ty znáš svou protistranu a víš na co slyší a možná i víš o co jí jde. Myslím, že pokud si protistrana sežene rovněž dobrého právníka, tak se vám to potáhne roky a bude vás to stát oba ranec. Pokud slyší na peníze i tohle je argument který by mohl zabrat... Pokud chce děti do péče jenom aby na tebe měla páky a škubala tě na výživném, což je dnes asi nejrozšířenější praxe, tak i to se jím může časem zajídat (nebude mít volno pro sebe atd). Nehledě že roli otce nezastane a časem se to může obrátit proti ní. Mediace by mohla být cesta. Není to levná sranda ale pokud v ní zbyla i jen trocha racionality a nepřevážila ji pomstychtivost, zhrzenost či další nepěkná motivace, tak bych to zkusil. Možná tu má někdo zkušenosti s právníky "ranaři" ale ono taky záleží kdo stojí proti nim. A jestli na to budeš mít žaludek ty. Co já vím tak moje ex má sice akčního právníka, který se snaží, ale má jí plné zuby a v podstatě se vůbec ničeho nedobrala... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 9. května 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2023 V tomto ohledu si vždy vzpomenu na závěrečná slova právníka (Danny DeVito) ve filmu Válka Roseových Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Pánové, rozvod se pro mě stal příležitostí kdy jsem si uvědomil, že hlavní chybou byl výběr partnerky. Tedy, hlavní chybu jsem udělal já. Spolkl tu někdo Red Pill? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Tak k tomu se připojuji. Bohužel zamilovaný člověk to nevidí a nebo vidět nechce. Okolí to prokouklo mnohem dřív než já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
helit Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 před 6 hodinami, klobadysek napsal: Spolkl tu někdo Red Pill? záleží čo presne si pod tým pojmom predstavuješ, pretože ak si aj veci uvedomíš ale chybu potom zopakuješ, môžeš polykať redpillov koľko chceš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 23. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. srpna 2023 Hoši, můj příběh tohohle typu začal v roce 2017. Děti mám ve střídavce, tohle se naštěstí povedlo. Ale jinak se se mnou pořád soudí o SJM. Čerstvý prvoinstanční rozsudek by mě připravil o všechny úspory, ale odvolala se. Chce víc . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 10 hodinami, helit napsal: záleží čo presne si pod tým pojmom predstavuješ, pretože ak si aj veci uvedomíš ale chybu potom zopakuješ, môžeš polykať redpillov koľko chceš Myslím, že opakování chyby dělají jenom pitomci. Pokud člověk pochopí, kde chybu udělal, jak fungují mechanismy mezi muži a ženami a nastaví podle toho svoje jednání, tak si ušetří HODNĚ trápení. Ano, jsou různé úrovně poznání - purple pill, black pill... ale základem je to vědomí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 10 hodinami, Jeremy napsal: Hoši, můj příběh tohohle typu začal v roce 2017. Děti mám ve střídavce, tohle se naštěstí povedlo. Ale jinak se se mnou pořád soudí o SJM. Čerstvý prvoinstanční rozsudek by mě připravil o všechny úspory, ale odvolala se. Chce víc . OMG! Nás soud o SJM teprve čeká. Jakékoliv byť jen trochu spravedlivá dohoda (50/50) je pro protistranu nepřijatelná. Je jí jedno, že vleklé soudní spory budou snižovat hodnotu majetku který vysoudí a mít negativní dopad na děti a i na naše zdraví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Chyby opakují jen pitomci - a proto si dost často člověk najde opět podobný typ proťejšku Jsou věci, které neovlivníte, ale některé ovlivnit můžete. Např. předmanželská smlouva, tedy u nás zůžení SJM. Potvrzuji, že je to moc dobrá věcička. Já vůl jsem bral požadavek mé ex, že chce smlouvu, jako projev nedůvěry, ale nedala si to vymluvit. A ejhle, za pár let se mi to hodilo. Když došlo na lámání chleba, tak prej, že za to (rozchod) pěkně zaplatím. Smlouva mi zachránila kůži. Takže podepisujte! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Na tom, ze si clovek podvedome najde dost podobny typ partnerky i na podruhe, neco bude.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Ale tak jistě. Proto jsem se zeptal na Red Pill. Je to o tom jak člověk přistupuje i k sobě. Tím neříkám následovat MGTOW nebo jít cestou Passport Bro, (i když na obojí n něco bude) jen celkové přehodnocení fungování ve vztahu muž - žena. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 7 hodinami, Jerryl napsal: Chyby opakují jen pitomci - a proto si dost často člověk najde opět podobný typ proťejšku Jsou věci, které neovlivníte, ale některé ovlivnit můžete. Např. předmanželská smlouva, tedy u nás zůžení SJM. Potvrzuji, že je to moc dobrá věcička. Já vůl jsem bral požadavek mé ex, že chce smlouvu, jako projev nedůvěry, ale nedala si to vymluvit. A ejhle, za pár let se mi to hodilo. Když došlo na lámání chleba, tak prej, že za to (rozchod) pěkně zaplatím. Smlouva mi zachránila kůži. Takže podepisujte! Přesně tak. SJM je největší důvod rozvodů v ČR. U mě to byl taky ten důvod. Slovy kamaráda: "berete se s holejma zadkama a pak si najednou paní řekne, že jí štveš a že ve 40 letech s polovinou vašeho majetku (takže třeba pár milionů) ještě udělá štěstí." Někdo jí k domu poňoukne a sere na všechno, na děti, na to, že se všechno možná bude muset prodat, atd atd. Takže moje jediná rada mým dětem (jak dceři, tak synovi) bude: hlavně se proboha vyhněte SJM, i když to možná váš nastávající bude brát divně. Vzpomeňte si na vlastní rodiče. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 7 hodinami, klobadysek napsal: OMG! Nás soud o SJM teprve čeká. Jakékoliv byť jen trochu spravedlivá dohoda (50/50) je pro protistranu nepřijatelná. Je jí jedno, že vleklé soudní spory budou snižovat hodnotu majetku který vysoudí a mít negativní dopad na děti a i na naše zdraví. U mě je to 5 let první instance a paní je nenažraná, tak se odvolává. Co bude dál se uvidí. Buď to krajskej zamázne, nebo sám přesoudí na jedno stání a do roka bude klid (i když se asi požene ještě k ústavnímu soudu, jak jí znám). Nebo to vrátí k první instanci a čekají nás další 2-3 roky dalšího placení právníků a stárnutí majetku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 7 hodinami, petr_cha napsal: Na tom, ze si clovek podvedome najde dost podobny typ partnerky i na podruhe, neco bude.. Kámoš to dal třikrát a už je zase svobodný, překvapivě každá typově jiná, ale výsledek stejný... V prvním manželství si postavili barák v těsném sousedství (z jedné velké parcely udělali dvě) tchýně. Tak jsem mu radil, ať jde pryč, že to bude pakárna... Normálně jsou fajn kamarádi, hlídají si psy a ona mu ještě nosí buchty Já jsem to pořešil hned, barák je na ženu, když mě vyhodí, stejně bych tam neby, kdo by se trápil se zahradou a tím vším okolo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
helit Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 před 12 hodinami, klobadysek napsal: Myslím, že opakování chyby dělají jenom pitomci. takých sú mraky a hlavne ak sa jedná o ženy. Ja osobne napr. nedokážem nájsť jeden dôvod prečo sa vôbec ženiť. Nechápem prečo do vzťahu ťahať ešte štát a potom nechať rozhodovať o min. dvoch a viac životoch totálne cudzieho človeka ktorý Vás má maximálne u prdele. Mne sa do vzťahov častokrát miešali spoloční kamaráti a už to mi stačilo, fakt si neviem predstaviť že by o tom ako sa rozísť alebo ako vyriešiť vzťah miešal niekto cudzí a ešte podľa osnovy ktorá silne preferuje druhú stranu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Také rozveden, teď "už jen majetky " . A svatba má opodstatnění pokud se někomu z páru něco stane,druhý dostane alespoň pár mrzkých penízků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 takých sú mraky a hlavne ak sa jedná o ženy. Ja osobne napr. nedokážem nájsť jeden dôvod prečo sa vôbec ženiť. Nechápem prečo do vzťahu ťahať ešte štát a potom nechať rozhodovať o min. dvoch a viac životoch totálne cudzieho človeka ktorý Vás má maximálne u prdele. Mne sa do vzťahov častokrát miešali spoloční kamaráti a už to mi stačilo, fakt si neviem predstaviť že by o tom ako sa rozísť alebo ako vyriešiť vzťah miešal niekto cudzí a ešte podľa osnovy ktorá silne preferuje druhú stranu... No jo, kdyz ony chteji ty saty... a ten slavnostni obrad.. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valderek Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Pánové ... buď se neženit a když už tak zúžit SJM .... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jerryl Odesláno 24. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. srpna 2023 Skočili byste s padákem z letadla, kdyby to bylo 50 na 50? Ale ženit se, to jó, i když zde je bilance ještě horší. Já skočil do obojího a vyšlo jenom jedno. Kdyby to dopadlo obráceně, tak by to bolelo víc Takže je to vlastně dobrý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
strejc Odesláno 25. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2023 Jako, se ti fakt neotevřel padák?! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se