Přejít na obsah

Rozvod

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

Ha! Proto jsem se děvčatům z téhle fakulty vždycky instinktivně vyhýbal... a přitom tam, věřte nevěřte, bylo pár mooc pěknejch slečen :D

Já si spíš říkám - sorry za OT - jak se dokáže dobrý psycholog či psycholožka v partnerství vyhnout řízené manipulaci partnerky/partnera, byť třeba dobře míněné. Jasně, jakákoliv verbální nebo nonverbální komunikace je defakto manipulací, ale mám na mysli manipulaci vědomou a cílenou.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ha! Proto jsem se děvčatům z téhle fakulty vždycky instinktivně vyhýbal... a přitom tam, věřte nevěřte, bylo pár mooc pěknejch slečen :D

Já si spíš říkám - sorry za OT - jak se dokáže dobrý psycholog či psycholožka v partnerství vyhnout řízené manipulaci partnerky/partnera, byť třeba dobře míněné. Jasně, jakákoliv verbální nebo nonverbální komunikace je defakto manipulací, ale mám na mysli manipulaci vědomou a cílenou.

Bo se rypaj furt komusi v lebeni, sou proste na tyto veci prirozene citlivejsi..takze si mozna snaz neceho vsimnou. Ale plati, ze jsou ti tez jen lidi a taky protoze neni dobry delat psychologa manzelce ci pritelkyni, manipulaci podlehaji stejne hako kdokoliv. Obecne.
Odkaz ke komentáři

přesně jak píše jaroon.

Když manžel vydělá za manželství 20 milionů do SJM (jasně, žena se stará o děti, není to rovnocenné), a jí pak hrábne, tak má parádní "jistotu", že do smrti nemusí pracovat. Nebýt SJM, problém by nebyl.

Anebo se SJM klidně, když oba vydělávají stejně a nemají v podstatě nic moc k dělení, pak není o co se hádat. Jakmile jeden začne počítat, kolik by mu připadlo po rozvodu, je rozvod je otázkou času. Děti-neděti.

Sorry Jardo, ale tohle je hrozný. To zjištění, vedle koho jsem tolik let žil musí být hrozné, protože jestli někdo dokáže povýšit prachy nad lásku k rodině, tak tohle jde mimo moje chápání.

Odkaz ke komentáři

Sorry Jardo, ale tohle je hrozný. To zjištění, vedle koho jsem tolik let žil musí být hrozné, protože jestli někdo dokáže povýšit prachy nad lásku k rodině, tak tohle jde mimo moje chápání.

No tak uz ho nemiluje a navic dostane prachy. Rozvadeji se chudsi i bohatsi ... jak je vidno i ve zdejsim vlaknu ...

edit: nechci nikoho samozrejme ranit ...

Upraveno uživatelem utrejch
Odkaz ke komentáři

Joo, společné vlastnictví... pokud se vztah rozpadne, je právě SJM důvodem, proč je rozchod peklo, jak už tu mnohokrát zaznělo.

Teď jsem si vzpoměl na jednu dávnou debatu (nad pivem) s otcem mé tehdejší partnerky, se kterým jsem jinak skvěle vycházel:

- Hele a neuvažuješ o tom, že by sis tu naší holku vzal?

- Vždyť znáš mý názory na manželství a na společnej majetek... jsem svobodnej tvor a potřebuju kvůli práci bez omezení disponovat svejma prostředkama ... děti zatím neplánujem, tak co

- No ale takhle na hromádce.. holka nemá nic jistý

- Prosímtě a co by měla mít jistý? Vyděláváme oba zhruba stejně... neblázni, je dvacátý století

- No jo, ale manželství je prostě tradice, je to historicky danej a ověřenej model... chlap se má o ženu prostě postarat

- Jxxxo, jestli to myslíš vážně a lpíš na historickejch tradicích, tak fajn: jak velký věno holka bude mít? Protože v dobách, kdy manželství bylo fakt jedinej možnej model, chlap "se měl postarat" a neměl holej zadek, bylo věno samozřejmostí, ideálně zhruba v hodnotě majetku chlapa..

- ....... ticho

:) berte to jen jako hospodskej argumentační fórek, no flame :)

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři

Ne nadarmo se v zákulisích fakult psychologie říká, že přijímací řízení je nastaveno tak, aby neprošel normální a nezajímavý jedinec. Chceš-li u nás studovat, musíš být divnej a cheš-li učit musíš být magor :D

Jarette, nestras :D

Momentalne su na byte se 2studentkama psychologie a jedna fakt stoji za hřích...

Jinak teda pro me, jakozto 21letyho cloveka bez vztahu, je tohle vlakno hoooodne odstrasujici, radsi uz to tady nebudu dal cist si myslim...

Odkaz ke komentáři

Jarette, nestras :D

Momentalne su na byte se 2studentkama psychologie a jedna fakt stoji za hřích...

Jinak teda pro me, jakozto 21letyho cloveka bez vztahu, je tohle vlakno hoooodne odstrasujici, radsi uz to tady nebudu dal cist si myslim...

Nemají zrovna v semestru nějakou sexuologoii nebo tak něco? :-D

Odkaz ke komentáři

Jinak ke střídavé péči těžko říct. Já sice rozvedený nejsem, ale já mám svůj byt a manželka taky. Od té doby co jsem nechal dcerku jen u ní a nemáme střídavou péči se jí zlepšil prospěch ve škole. Takže buď pro ní střídavá péče není dobrá nebo jsem fakt špatnej ve výchově :-) Obojí je možný :-)

Odkaz ke komentáři

Přesně tak, to je na tom všem pro mě asi to úplně nejhorší. Že jsem žil poslední roky v nějakým klamu a ona jen čekala, až bude na hromádce o něco víc. Její požadavky navíc jen potvrzujou, o co jí doopravdy šlo a jde..

Odkaz ke komentáři

Takové zjištění musí být asi úplně to nejhorší na celé cause právě pro protistranu. Další názor si s ohledem na etiku raději odpustím. Nicméně hodně sil, abys dosáhnul co nejlepšího výsledku v péči o děti, což ve finále nám normálním, rodinně založeným chlapům žádné prachy nikdy nenahradí.

Odkaz ke komentáři

Neserte se furt do tech psychologu hosi..

No měl jsem 7 let za manželku psycholožku a vypadá to asi takto

Uvaří večeři která je nepoživatelná a ty jí to velmi slušně sdělíš.  Normální ženská má zhruba tyto možnosti

Ta kráva musela být stoletá vařila jsem ji 3 hodiny

Když ti to nejede tak to nejez a až budeš mít hlad víš kde je lednice

Máš recht,  tak mě pozvi naproti do restaurace a dáme si pořádnou večeři.

Pokud je žena psycholožka tak z ní vypadne něco jako 

To není tím že by to jídlo nebylo dobré, ale ty si do něj projikuješ negativní emoce že k nám  na weekend přijede moje  maminka

a tak je to se vším  :wallbash:

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Pokud je žena psycholožka tak z ní vypadne něco jako 

To není tím že by to jídlo nebylo dobré, ale ty si do něj projikuješ negativní emoce že k nám  na weekend přijede moje  maminka

a tak je to se vším  :wallbash:

Chachaaaa  tak tohle by mělo být zapsáno do pamětihodností  :lol2:  :lol2:  :lol2:  dík, tyhle dny jsou docela zlé a Ty jsi mi je velmi zpříjemnil, chlámu se tady jak týnejdžr .

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...