Přejít na obsah

Rozvod

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

kid_a: To je právě to podstatné, že to nemusí vyjít. V dobu, kdy to funguje, tak si většina myslí, že má dobrého partnera. A pak se nestačí divit. Ženské ted berou jako standard, že vyděláš peníze. Ale chtějí taky, abys s rodinou trávil čas - což je pochopitelné, ale ze začátku, když člověk buduje kariéru, tak složité. A pak se manželka vrátí do práce, začne jí tam oblbovat nějakej týpek, a může být problém. Pak krize středního věku, atd. V mém širším okolí známých a kamarádů se rozvedlo / rozvádí / podvádí tak 3/4 lidi. Hnus.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Kid_A

Jo Kide psal jsem to s nadsázkou a zjednodušeně.

Se vším co píšeš souhlasím a vůbec žádný problém se postarat o cokoliv nemám, dá se říct, že bych se rozkrájel, do doby, kdy jsou snahy opětovány.

Jak sám píšeš, tak ve vztahu potřebuješ partnera, ale to partnerství musí být oboustranné. Ale né, že já bezmezně podporuju a ona hovno. 

Gratuluji ti ke tvé partnerce!

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, Xenomorfus napsal:

Definice silenstvi je opakovat stejnou vec stale dokola a ocekavat jiny vysledek. A. Einstein. 😜

Akorát že Einstein to nikdy neřekl a v komplexních adaptivních systémech to neplatí.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Nevím jak je to teď,ale když jsem se před 8 lety rozváděl (tvl to letí ),tak jsme se ženou u právníka uzavřeli dohodu o vyrovnání. Bylo to na papíře a já byl celkem spokojenej,jen jsem byl upozorněn že ten papír je vlastně k ničemu pokud si to protějšek rozmysli a u soudu řekne že nesouhlasí . Jako byl to docela krutý půl rok než to bylo za mnou.

Nyní máme s partnerkou dítě a postavili jsme barák kterej máme na půl a ani jeden z nás nemá na to toho druhého vyplatit,takže se musíme milovat

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Like 1
  • Díky 1
  • Haha 5
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

OTÁZKA:
Dobrý den, loni jsem provedl upgrade PŘÍTELKYNĚ 1.0 na verzi MANŽELKA 1.0 a nový program nečekaně spustil proces DĚTI, s mimořádně velkou spotřebou paměti a systémových zdrojů. V manuálu není tato funkce zmiňována. Mimo to Manželka 1.0 také zasahuje do ostatních programů a natahuje se už při bootování systému. Ostatní programy, jako například Noční Poker 4.2 a Pivo 12.0 od té doby přestaly fungovat, při jejich spuštění se systém zhroutí. Zdá se, že Manželku 1.0 nemohu odstranit ze systému. Uvažoval jsem o návratu k Přítelkyni 1.0, ale uninstall skončil neúspěšně. Můžete mi někdo poradit? 
ODPOVĚĎ: 
Vážený uživateli, toto je velmi častý problém. Mnoho lidí přechází z Přítelkyně 1.0 na Manželku 1.0, domnívajíc se, že je to jen neškodná zábavná utilita. Ale Manželka 1.0 je operační systém, navržený tak, aby sám spouštěl a ukončoval ostatní aplikace. Nepouštějte se do instalace! Dodatečné odstranění Manželky 1.0 může mít za následek poškození systémových zdrojů. Někteří se pokoušeli instalovat Přítelkyni 2.0, resp. Manželku 2.0,ale narazili na více problémů, než v původním systému. Jiní zkoušeli spouštět Přítelkyni 2.0 paralelně na pozadí. Bohužel, Manželka 1.0 detekuje přítomnost Přítelkyně 2.0, což zapříčiňuje konflikty s následným kolapsem systému. Jediná možnost, jak se vyhnout problémům, je neinstalovat software Manželka, ale používat jen Přítelkyni. Verze Přítelkyně 1.0, 2.0, 3.0 atd. jsou navzájem kompatibilní, dokonce se mohou provozovat paralelně. Nyní je již pozdě, můžete jen varovat své známé. Ještě varujeme: dejte si pozor na nedokumentovanou automatickou instalaci programu Tchýně 6.4.

• Haha 9
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Juraj11 napsal:

Jinak první a nejdůležitější pravidlo pro muže v manželství zní :

Peníze o kterých žena ví,jako by nebyly

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Proto mi Kilundron posila novy hodinky zasadne do kanclu... 😂

• Dát hlas 3
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Jerryl napsal:

@Kid_A

Jo Kide psal jsem to s nadsázkou a zjednodušeně.

Se vším co píšeš souhlasím a vůbec žádný problém se postarat o cokoliv nemám, dá se říct, že bych se rozkrájel, do doby, kdy jsou snahy opětovány.

Jak sám píšeš, tak ve vztahu potřebuješ partnera, ale to partnerství musí být oboustranné. Ale né, že já bezmezně podporuju a ona hovno. 

Gratuluji ti ke tvé partnerce!

Mas samozrejme pravdu a dodam jen, ze cca. rok zpet (po navratu manzelky do prace) se nam rozvod vyhnul mozna tak o chlup na noze adriany sklenarikove. Po 15 letech vztahu, s prckem doma, s bytem v sjm a bez predmanzelske smlouvy.

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, MMCorsair napsal:

kid_a: To je právě to podstatné, že to nemusí vyjít. V dobu, kdy to funguje, tak si většina myslí, že má dobrého partnera. A pak se nestačí divit. Ženské ted berou jako standard, že vyděláš peníze. Ale chtějí taky, abys s rodinou trávil čas - což je pochopitelné, ale ze začátku, když člověk buduje kariéru, tak složité. A pak se manželka vrátí do práce, začne jí tam oblbovat nějakej týpek, a může být problém. Pak krize středního věku, atd. V mém širším okolí známých a kamarádů se rozvedlo / rozvádí / podvádí tak 3/4 lidi. Hnus.

Mas pravdu, vybalancovat to, je mozne to skutecny poslani zivota. A mam kolem sebe tyhle pripady taky

Odkaz ke komentáři

Jak údajně tvrdil Schopenhauer: "Manželství je svazek, kterým napůlíte svá práva a zdvojnásobíte své povinnosti". Netuším, proč jsem ho měl v mládí za nečitelného filosofa 🙃 

Jak jsem ale v praxi zjistil, reálně je beztak klíčovým rozdílovým prvkem rozchodu existence dětí. Že jsem v předchozím vztahu nebyl s druhou polovičkou v manželství bylo ve výsledku oproti nutnosti "vypořádat" dva potomky zcela sekundární...

Odkaz ke komentáři

Existence potomstva je zpravidla také hlavním důvodem rozvodu. Nepřímo. Zejména u dvou a více dětí s malými odstupy,  se manželé dostanou do situace, kdy po dlouhou dobu na sebe nemají dostatek času, emoční kapacity atd. 

Začne etapa křečků v kolečku. U obou.  

První odpadne romantika, pak většina osobní komunikace, která buduje vztah. Z komunikace zůstane jen ta provozní. Nakonec si jeden z nich řekne, že už nemá na to být křeček v kolečku, matka v domácnosti, matka taxi, průtokáč peněz, domácí služka, kutil všeho druhu, atd. (Dosaď dle svého pohlaví).

Oba dva sice z pohledu rodiny fungují velmi efektivně, ale vlastně bez existence manželského vztahu. Existuje pouze vztah  každého rodiče k dětem a jakými spolupracující vztah mezi  dvěma dospělými. 

A pak se to po....

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Kamarád, letitý bohém, s oblibou tvrdí že: Svatba je první krok k rozvodu, a žena když se mstí tak i ďábel si dělá poznámky.

Máme v širší rodině taky šílenou zkušenost, tahanice o děti, majetek, ospod, posílání policie, střelba. Co se jedno stání domluví se druhý den mění. Táhne se to roky. Baví to snad jen protistranu a několik protočených právníků. 

Odkaz ke komentáři

Hlavní příčina rozvodu=svatba
Toto vždy opakuji moji když začíná vymýšlet se svatbou.

Zažil jsem si svoje a nikomu bych to nepřál. Zajímavé je, když jsme se rozváděli,tak se najednou změnila takovým způsobem co bych nečekal a dovedla být pěkně zákeřná.
Teď po letech od sebe,je jak vyměněna. Máme společné dítě a co se u soudu domluvilo se i dodržuje,naopak bych řekl že si rozumíme víc jak před tím

Odkaz ke komentáři

Není to tak složitý, stačí aby polovička měla dost času na sebe, cítila se milovaná, obdivovaná a staráním o děti z ní nebyla troska. Od toho jsou prarodiče, tábory, tety na hlídání atd. Večeře, víkendy jen ve dvou, dovolená bez dětí a jde to.

Prostě kytku třeba zalévat, jinak se najde jiný zahradník !

A také ženě říkám, že jejím posláním je ZDOBIT A NEZLOBIT !

:D

Upraveno uživatelem Jarett
  • Like 3
  • Haha 1
  • Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Není to tak složitý, stačí aby polovička měla dost času na sebe, cítila se milovaná, obdivovaná a staráním o děti z ní nebyla troska. Od toho jsou prarodiče, tábory, tety na hlídání atd. Večeře, víkendy jen ve dvou, dovolená bez dětí a jde to.
Prostě kytku třeba zalévat, jinak se najde jiný zahradník !
A také ženě říkám, že jejím posláním je ZDOBIT A NEZLOBIT !

Naprosto s tebou souhlasím
Hlavně ty dovolené,víkendy,atd.
Bohužel ne vždy to jde,hlavně když je ženská na to potomstvo nezdravě fixovaná

Odkaz ke komentáři

Plný souhlas. Problémem jsou děti, jejich hlídání, atd. Jako chlap máš samozřejmě hned řešení - paní / slečna na hlídání. Ale jednak musíš překonat počáteční odpor drahé polovičky, pak dost domluvených hlídání se zruší kvůli nemoci na jedné nebo druhé straně i jiným důvodům. A když hlídání je, tak dost romantických akcí se prostě nekoná, protože manželka "už na nic nemá sílu"...

Takže se dva roky snažíš a pak si řekneš.... kašlu na to. 

Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, safi napsal:

Plný souhlas. Problémem jsou děti, jejich hlídání, atd. Jako chlap máš samozřejmě hned řešení - paní / slečna na hlídání. Ale jednak musíš překonat počáteční odpor drahé polovičky, pak dost domluvených hlídání se zruší kvůli nemoci na jedné nebo druhé straně i jiným důvodům. A když hlídání je, tak dost romantických akcí se prostě nekoná, protože manželka "už na nic nemá sílu"...

Takže se dva roky snažíš a pak si řekneš.... kašlu na to. 

To je blbý, naštěstí moje žena s tím, že děti budou bez nás nemá žádný problém ... a ještě před 2. sv. válkou bylo naprosto normální, že děti byly bez rodičů i několik týdnů.

To, že se to změnilo je jeden z problémů dnešní doby. Ochranitelské tendence ale děti dělají nesamostatnými. Rodiče je vodí za ruku až do 18 a pak se diví.

My byli v době, kdy měl syn 3 roky, 2 měsíce na Novém Zelandu a nic se nestalo. Jde jen o to si to nastavit. A nejstarší syn, dnes už má 24, létal od 8. třídy, vždy na měsíc prázdnin, sám do školy v Londýně. Na letišti ho jen počkala asistentka. Jde to, jen se nebát :)

Upraveno uživatelem Jarett
  • Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...