Přejít na obsah

vybírám káru

Doporučené příspěvky

Tak ono se to vyvíjí, že .....

Např. prvé Subaru s automatickou CVT převodovkou měly udávanou doživotní náplň oleje, nyní je to nastaveno na výměnu po 60 tis. km, pokud se tahá vozík.

(A olej je pořád stejný, převodovka se za ty 2-3 roky změnila minimálně.)

Osobně si myslím (a každý technik i tribotechnik mi to zatím potvrdil), že zkrácený interval výměny oleje přináší hlavně výhody (akorát to zvedá servisní náklady a čas).

Edit: mimochodem standardní výměna oleje v AT převodovce neznamená kompletní výměnu náplně, ale jen její části ... Až kompletní proplach a výměna zajistí celou novou náplň (a vyšší cenu).

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes vyměněnej olej v automatu, od mechoše byla převodovka pochválena, 244tkm a řadí sametově. Další výměnu provedu zase za 100tkm. Na instrukce výrobce o doživotní náplni prdím. U DSG mi přijde interval 60.000km jako dostačující , ale zároveň nutný. Olej jednou za 15.000km mě stojí cca 2000 Kč , proto není důvod šetřit na nepravém místě.

Odkaz ke komentáři

Ja taky dnes v prevodovce. Na jagosi, 6rychlostni ZF, bratru za 7000,-. Na doporuceni u prevodovka.cz. Interval urceny na 80.000, ale doporucili me delat dalsi vymeny po 50.000. Objednano na urcitou hodinu, za tri hodky bylo hotovo. Celkem muzu take doporucit ;-)

Upraveno uživatelem varjag
Odkaz ke komentáři

V 26. 3. 2018 v 17:43, shaggy napsal:

A naco chodit k AD? Ved servisovať auto mozete hocikde a zaruka nepada. Len si treba vybrat servis, ktoremu sa da verit. I ked to moze byt obcas problem...

Sent via IPoAC

Uvedu příklad z prostředí koncernových vozů. Dejme tomu, že se ti 4. rok od koupě posere převodovka. Pokud jsi jezdil k AD tak výrobce / importér zaplatí celou novou převodovku, i když zákonný nárok na ní nemáš. Ty si zaplatíš jenom práci.

Pokud jsi jezdil někam jinam než k AD, máš pech a celou převodovku si zaplatíš sám. Jo a ten vychcánek s vlastním olejem jakbysmet :D 

Odkaz ke komentáři

V 28. 3. 2018 v 6:42, Tomas_2002 napsal:

Uvedu příklad z prostředí koncernových vozů. Dejme tomu, že se ti 4. rok od koupě posere převodovka. Pokud jsi jezdil k AD tak výrobce / importér zaplatí celou novou převodovku, i když zákonný nárok na ní nemáš. Ty si zaplatíš jenom práci.

Pokud jsi jezdil někam jinam než k AD, máš pech a celou převodovku si zaplatíš sám. Jo a ten vychcánek s vlastním olejem jakbysmet :D

Takže v podstatě předraženým olejem a zvýšenou hodinovou sazbou sponzoruješ dodávku ND, pokud tomu rozumím

Odkaz ke komentáři

Pokial je auto stale v zaruke, tak AD tu opravu zaplati celu aj s pracou nech chodim na servis hocikam.

Sent via IPoAC

Odkaz ke komentáři

toho vychcanka myslíš mě? Nevidím důvod, proč by mě neznali záruku na něco jen díky tomu, že dám k dispozici svůj vlastní originál vw olej,který je přímo z regálu AD, když mi to bylo od ad nabídnuto Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...