Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Jo, novy auto vzdycky potesi. Ja s tim ted trochu bojuju. Mam nejaky sen, nejsem od nej daleko, ale kazdy bozi den jedu tech 18km do prace a 18km z prace z jedny tretiny po totalne rozbitym stredoceskym kankodromu a nove cca tak pul roku zpet u letiste uz taky posouvacka jako z jinych smeru. O vikendu deti, barak a nejakej kratkej vylet (par desitek km). A ted co s tim ? Snu se vzdat nechci, ale ... :D

Nejakej Golf v kombiku mi na tohle musi bohate stacit a dvakrat rocne s nim tech 2-3t km na dovce taky clovek ujede.

Ku.va ja se trapim :D

Odesláno

Ja jako uzivatel ojetych aut , jsem vcera jel s Golfem (2017) v nejsilnejsi naftove verzi v automatu a pro me to bylo jak kdybych jel ve formuli. Na nejaky cas bych byl velice spokojeny.

Odesláno

Jo, novy auto vzdycky potesi. Ja s tim ted trochu bojuju. Mam nejaky sen, nejsem od nej daleko, ale kazdy bozi den jedu tech 18km do prace a 18km z prace z jedny tretiny po totalne rozbitym stredoceskym kankodromu a nove cca tak pul roku zpet u letiste uz taky posouvacka jako z jinych smeru. O vikendu deti, barak a nejakej kratkej vylet (par desitek km). A ted co s tim ? Snu se vzdat nechci, ale ... :D

Nejakej Golf v kombiku mi na tohle musi bohate stacit a dvakrat rocne s nim tech 2-3t km na dovce taky clovek ujede.

A ten sen to nezvládne?
Odesláno

Me to gas vysvetloval tak, ze si kupuje novy auto, byt civilni, primarne pro radost. Ne, ze by musel, ale ze proste chce. Moje X5 ma 265tkm a furt zvazuju vymenu, na druhou stranu ju mam rad, jezdi jak za mlada a plne mi vyhovuje. Takze to zatim vypada tak, ze ju proste dojezdim a pak poslu do macochy..

Odesláno

Já si před pár měsíci ten sen o vysněné káře splnil....auto čistě pro radost, auto pro mě. Kua, vždyť na odečítání času Ti taky postačí mobil...nebo ty krásný kukačky nosíš z jiného důvodu než vášně a radosti?  :cheers:

Odesláno

<p>

• Mitsubishi outlander 2x2 atmosféra 2 litr benzín dá se doporučit? Majitele prosím o zkušenosti Sz do konce měsíce je v akci za cca 55000

Máš tam skromnou Sz, ale nešla mi fotka, takže to nejlepší je prostor :-) Jedna sedačka na zmáčknutí tlačítka a šup tam celé kolo bez rozebrání, klukovo a hurá do světa... Ať je Outlander starej nebo novej, prostorově určitě k rodině přátelský :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Chlapi, přemýšlím, že bych si přikoupil kabriolet. Ale nikdy jsem žádný nevlastnil, takže neznám případné nevýhody a pikošky, co mě čekají. Zkuste sem nakydat nějaký hnůj na tento druh aut.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Mam 2 kabria a je dlužní podotknout, ze ve 30 stupních je to peklo:) sluníčko svítí a ty mu neuteces - fakt neni kam

A jezdit se střechou neni cool

Na jaře a podzim je v tom zima:)

A jezdit bez střechy je frajerina jenom pak nic neslysis ADI 3 dny

Řešení je windschott, ale stejne te v parnem létě nezachrání před žárem :))

Ale jak říkají anglani? i kdyby bylo hezky jeden jedinej den je třeba mit Cabrio?:))

Odesláno

Doporučuju vyzkoušet (půjčit) a udělat si názor. Já měl a nebavilo a nic nekydám, protože to je na každém...

Spálený krk, prach a špína a ofouklý uši..(ale já nedávám ani stažený okno)

Když už tak pevnou střechu, kámoš se přiznal,že ji nestáhl už pár let....

Ale nedávno jsem viděl projet Skládu v kabriu a asi bych si klidně nechal píchat uši každou vyjížďku :-) ale jen uši :-))

Odesláno

Ja prvni cabrio koupil nekdy v 2009, ted ho prodavam a koupil sem si misto nej dalsi. Bavi me to. Kdyz je hezky, tak je to cestovani v nem tak nejak prijemnejsi. Nekdo jde na kolo, ja si stahnu strechu a nekam jedu.

Vzdycky zalezi na tom co to presne je za auto, ale kdyz fouka vitr, tak staci mit nahore okynka a vzadu windshield a maximalne ti budou vlat vlasy, pokud jsi vyssi a nejaky mas. Rozhodne to neni komfortni pro ty co pripadne musi sedet vzadu (pokud budes chtit 4 mistny), ale ridic a spolujezdec jsou v klidu.

Zakladni vybavou kazdyho do cabria je ksiltovka a detskej opalovaci krem s faktorem 50, nicmene je fakt, ze poradny vedro poznas podle toho, ze cabria uz maj zas strechy nahore.

Za sebe rikam, ze pevna strecha je lepsi, jenze ja to kupuju jako cabrio pro chudy, protoze s tim chci jezdit celej rok (a na jare, na podzim ani v zime v tom zima neni). Ma to ovsem nevyhody, protoze auto je tezky a kdyz mas slozenou strechu, tak das do kufru tasku s plavkama a kreditku a je plnej. Ale kdyz je strecha nahore, tak jsme v tom byli i s lyzema na horach.

Na co jsem si musel zvyknout bylo to, ze se to auto trochu krouti a v ty strese obcas muze neco chrastit. Kdyz clovek zastavi u pole s repkou (pardon, pod borovicema), tak pak bude muset ten bordel vevnitr uklidit.

A jedna vyhoda na zaver... Kdyz si prdnete... je to hned vyvetrany ;-)

Odesláno (upraveno)

Já jsem ve skupince "kabrio" celkem nováček. Půl roku provozuji MX-5 v režimu daily car a musím říct, že kabrio je z mého pohledu dost návykové. V podstatě pokud neprší a je nad 15 stupňů, jezdím bez střechy pořád, pod patnáct jen když fakt svítí. Kšiltovka je samozřejmě v základní výbavě. Docela mě překvapilo, že když je fakt horko, tak klima celkem solidně funguje a při sundané střeše. Na žádný problém jsem zatím nenarazil. Omezený prostor v miatě beru jako samozřejmost, která v jiném autě být nemusí. Nejde na to teda dát rakev, ale to se dá skousnout :-)

Jeden problém mě vlastně napadl co už tady zmínil někdo nahoře... když jezdíš topless, tak je v tom velice rychle bordel, takže co týden vysavač a utěrka.

Upraveno uživatelem lloffass
Odesláno

A prošel jsem nějakým osobním vývojem. Ze začátku jsem si připadal beru střechy divně, měl jsem pocit, že na mě všichni čumí. Teď mám divný pocit, když jedu se střechou... jako bych plýtval časem, kdy si to můžu užít pod volnou oblohou.

Návštěvník Mitak
Odesláno

Toš dík všem, nějaké praktické zkušenosti i z extrémně horkých podmínek s kabriem už samozřejmě mám, takže takové ty základní problémy typu ?když na tebe svítí slunko, tak je ti horko? :-))) chápu a asi bych je chápal i bez zkušeností. No a mám holou hlavu a malé děti, takže kšiltovek a dětských opalovacích krémů 50 vlastním mrtě.

Praktičnost řeším jen do té míry, aby se mi tam vlezly děcka jen na nezbytně nutnou krátkou dobu, než je vykopnu někde u našich nebo v polepšovně a s mou drahou jim zamáváme a frnknem pryč. Bude to třetí auto do rodiny, takže víc od toho nepotřebuju.

Hluk mi nevadí, v kabriu to vnímám jinak než při stažených oknech v obyčejném autě, kde je to fakt jen hluk bez jakékoliv jiné přidané hodnoty.

Prach a špínu jsem s autama z půjčovny nikdy neřešil, že jo, ale když to beru kolem a kolem, tak to neřeším ani u mých aut a jezdím s rozdrobenýma rohlíkama všude, protože něčím ty dětské držtičky ucpat musím.

Bude to Mustang s plátěnou střechou a zajímalo by mě třeba jestli je pohoda s tím vjet do myčky a nedodrbe to tu střechu. Anebo jestli má smysl si objednat sedačky ze světlé kůže nebo to bude pálit stejně, jako když tam bude tmavá...

Odesláno

Ja kdyz jel v kabriu tak jsem mel v zornem poli vrch celniho skla a ten kus kovu co je nad nim a sunvisory takze jsem videl to same jako v aute se strechou. Musel jsem fest zaklonit hlavu abych poznal ze jsem venku.

Taky jsem jednou videl na fotce prevraceny kabriolet na strechu s krvavou stopou jak to nekomu rozmazlo hlavu o asfalt (Alfa spider). Ale dnesni kabria uz budou bezpecnejsi.

Muj nejdrsnejsi zazitek s kabriem je ten ze jsem sedel na zadnich "sedackach" v 206 CC. (mam 185cm) vyhodu to ma ze clovek neni limitovany strechou a muze tam prevazet treba sofa na vysku :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...