Filip.J Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 Pánové, budu asi časem řešit auto pro rodinu. Času je zatím víc než dost, ale přemýšlím už předem, co a jak, a vychází mi, že fakt potřebujeme dodávku. Vím, že jsou tady zkušenosti s VW Transporterem, a ještě se mi do hledáčku dostal Ford Transit Custom. Jak je na tom ten Ford ve srovnání s VW? Potřebuju, aby to moc nerezlo, svítilo to, topilo to, chladilo to a vozilo nás to na výlety po Čechách. Nemusí to reprezentovat, nemusí to lítat jako raketa, musí to akorát spolehlivě nastartovat a dojet, kam chceme. Rozpočet zatím nemáme, rozhodně budeme shánět ojetinu a podle informací, co se v kolika km podělává a co stojí opravy, budeme vybírat nájezd a k němu hledat kus v odpovídající ceně. Orientačně: Smířil bych se s tím, že zachovalý Custom z roku 2012 se 120k km stojí 400k. Pokud se najde něco staršího, co bude víc ošoupané, ale ne rozbité, za půlku, budeme rádi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simon_magus Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 Nevadí, naopak díky za postřeh. S tímhle motorem připadá v úvahu ještě právě zmíněný SII a nebo Passat, kde jsou obě varianty, 3.2 i 3.6. I když, jak píšeš, jsou to jiná auta. Ani jedno z nich by mi taky nevadilo, jen velikost Superbu s kufrem, je pro mě taková zbytečně nevyužitelná, takže bych asi volil Passata 3.2 nebo 3.6 kombi. Za kolik jsi tak dlouhodobě jezdil? I když samo záleží na trati. Tady v okolí je kluk, co jezdí se SII za hrozný náklady, ale jemu je dvaadvacet :-) Toyota Land crusier 120 3.0 nafta ... dlouhodobe 10,5, 1000 km na dalnici ja za 10 l/100 km, otec za 7.9 (s malym privesnym vozikem)Volvo XC60 3.0 benzin ... dlouhodoba 12,5 ... ja za 11, draha polovicka, vetsinou na male skoky jezdi lehce pres 13Subaru Outback 3.6 benzin ... dlouhodobe 10,5 ... a umim od 8.5 (dalnicni pohoda pri 140 km/h) po vicemene cokoliv ...jinak receno, zalezi na tom, jakym zpusobem clovek jezdi a chce jezdit. Pri najezdu 20 000 km rocne je usetrencyh 0,20 Kc na km nepodstatne cislo, ja najedu rocne +50 000 km a stejne jezdim 3.6 benzinem, protoze moznosti predjizdeni a obecne celeho komfortu na ceste se silnejsim motorem za ty penize navic stoji.Premyslim nad novou XC90, ale silne oturbeny dvoulitr je neco, ceho se bojim. Hadam, ze 400t km to jako motor v landakovi nenajede. A obecne pri mem stylu jizdy bych za usetreny peniz na spotrebe vrazel stejne ci vetsi penize do servisu turba. A jinak jsem s novym autem v pasti, Subaru uz do EU 3.6 Outbacka nevozi, Volvo zmensilo motory, Audi nechci, BMW mne nesedi design, MB asi ne, Lexus bych se bal pouzit v terenu tak asi poridim Land cruisera i pres to, ze novej je proti 120ce hnusnej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 Tak já bohužel nemohu uvažovat o novém autě těchto parametrů a navíc jsem díky jedinému známému v oboru, co dělá u Škodovek a VW připoután k této volbě. Umím si představit, že až na krátkodobé bouchnutí zasí jezdím v jejich V6 na spotřebu a užívám si ten zvuk a pocit z motoru. Pak začnu uvažovat trochu víc ekonomicky a jsem u 2.0FSI, pak totéž s turbem a jsem tam, kde jsem nechtěl být :-) protože kam vede ekonomická jízda s turbem jsi zmínil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 S některým autwm holt nelze jezdit na spotřebu, ale pouze na krásný zvuk V8 motoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 Tydle auta jsou oblibena v Polsku, maji to tu na kazdym rohu! S některým autwm holt nelze jezdit na spotřebu, ale pouze na krásný zvuk V8 motoru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 18. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2016 To jsem netušil, zřejmě z období maluchů maji komplex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2016 Zdravím.Kupujem k Octe2,4x4,druhé auto a chcem poradiť.Malo by to byť auto pre radosť-decká sú už odrastené.Vyberám medzi Audi a5 sporbag 2,0Tdi-130kw,alebo Bmw 320 Gt.Na Audi sa mi páči športový desing,kokpit vodiča,predné led svetlá,predný pohon.No výrazy že 'Audi je predrážený Vw' má znechucujú.V prospech Bmw hovorí motor,podvozok.No zadokola by v zime asi robila problémy.Čo Vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2016 Zadokolka je úplně v pohodě. Zajímavý je, jak u nás všichni řeší zimu a zadokolky. Když pak přijedu v zimě do Alp, tak tam i místňáci v pohodě jezdí v M-B a BMW bez 4x4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2016 Zdravím.Kupujem k Octe2,4x4,druhé auto a chcem poradiť.Malo by to byť auto pre radosť-decká sú už odrastené.Vyberám medzi Audi a5 sporbag 2,0Tdi-130kw,alebo Bmw 320 Gt.Na Audi sa mi páči športový desing,kokpit vodiča,predné led svetlá,predný pohon.No výrazy že 'Audi je predrážený Vw' má znechucujú.V prospech Bmw hovorí motor,podvozok.No zadokola by v zime asi robila problémy.Čo Vy na to?Jen nerozumím tomu, proč u auta pro radost chceš dvoulitr diesel? Mám pocit, že s benzínem bys té řidičské radosti užil určitě víc. Anebo je možnost koupit naftovej třílitr, kterej je sice těžkej, ale zas to jede jak píchlá sviňa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 19. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. července 2016 Ja som naftový.Benzín lejem len do kosačky a motorky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 (upraveno) Hoši, máte někdo tip na čištění interiéru v Praze (nejlépe kolem P9)? Nejedná se o zaneřáděný intoš, ale odstranění smradu z kouření (ne já, bych si rači usek ruku!). Upraveno 20. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 (upraveno) Radku za sebe cenově dostupné můžu doporučit jen Sonax na Poděbradské vedle OMV ... měl jsem tam auto dvakrát a vždy maximální spokojenost. S interiéry je to velká alchymie, spousta lidí si hraje na to, že to umí a není to vždycky pravda, dokážou to i pěkně zmrvit. Takže SONAX a pokud nepotřebuješ papír, tak to jde i levněji . Upraveno 20. července 2016 uživatelem Sphinxx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 To už jsi něco koupil? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 Ani ses nepochlubil cos nakonec koupil. Nasáklý auto z kouřeni, no nevim, to je skoro navždy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 (upraveno) Nekoupil jsem nic. Pár aut jsem objel a většina nicmoc, ale jedno moc pěkné, nýbrž tam majitel prostě hulil :/Tak spíš zjišťuju možnosti, co se dá nebo nedá. Davide, díky za tip! Upraveno 20. července 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 20. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. července 2016 Radku, tady to máš na zlatém podnose, zvaž si sám zda se Ti to vyplatí, za mě je to cenově úměrné odvedené práci. A doufám, že se pak pochlubíš. http://www.acrdesign.cz/cisteni-interieru-a-exterieru-vozu.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rufanius Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Zdravím.Kupujem k Octe2,4x4,druhé auto a chcem poradiť.Malo by to byť auto pre radosť-decká sú už odrastené.Vyberám medzi Audi a5 sporbag 2,0Tdi-130kw,alebo Bmw 320 Gt.Na Audi sa mi páči športový desing,kokpit vodiča,predné led svetlá,predný pohon.No výrazy že 'Audi je predrážený Vw' má znechucujú.V prospech Bmw hovorí motor,podvozok.No zadokola by v zime asi robila problémy.Čo Vy na to? Zdravím, já mám BMW 320 GT xdrive a to je super 4kolka a zimy se rozhodně nebojím. Mám to v benzínu a jezdím v pohodě do 8-mi litrů jen dálnice (150) a když na slušňáka tak 7 - 7,3. Je to super kára a taky jsem váhal na Audi ale ta je opravdu mrňavá pokud máš rodinu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rufanius Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 NO to se táhne od dob žigulíků a popravdě to taky nechápu :-) Zadokolka je úplně v pohodě. Zajímavý je, jak u nás všichni řeší zimu a zadokolky. Když pak přijedu v zimě do Alp, tak tam i místňáci v pohodě jezdí v M-B a BMW bez 4x4. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 NO to se táhne od dob žigulíků a popravdě to taky nechápu :-)Moje nejlepší auto na zimu byla kdysi Sierra. Klasická koncepce, super zábavné, nikdy jsem neměl problém kamkoli vyjet. Dodneška vzpomínám, jak jsem s tím mohl bezpečně driftovat kdekoli se mi zachtělo. A přitom to umělo jet jako na kolejích, když člověk nechtěl kravit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jožko Odesláno 21. července 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. července 2016 Páni,zadokolku som mal żigulîka.Bez oceľovej platne v kufri,som v zime ani z dvora nevyšiel.Ale to je 24rokov.Aj keď zimy sú už slabšie ,udržovan? alpské cesty by som s oravskými nezrovn?val. U Bmw sa ob?vam motorov.Sú naozaj tak poruchov?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se