Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tohle mi přijde jako nicneříkající výkřik.

No omlouvá tě že neznáš mapu co se čtyřbobu týká. :D To je z jedné chronoakce před lety a Guzmič si za to může sám a nikdo mu to neodpáře :)

Nicméně když zadám hledat Octu za 200 tak mi to nabízí rok 2013,

Logan (btw Guzmič psal o Dusteru) je poslední model na trhu od roku 2014.

V testech teda píšou úplně něco jiného než jsi psal, tedy

Z hlediska bezpečnosti bude nejnovější Logan zcela srovnatelný (spíše lepší) s uvažovanými ojetinami

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

No a Fokus generace 2012 až 2018 je na tom takto:

Odkud čerpáš info o lepší bezpečnosti Loganu?

• Odpovědi 14,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tam je to trošku problém po čem koukat, bral bych možná zase Mazdu 6 kombi řekněme 2013+ v benzínu, ale rozumné kusy jsou kolem 300tis a auto který má na hrbu 250tis nechci. Accord je v podstatě to samé, kolem 200tis to budou pokladničky na peníze.

Líbila by se mi i Toyota Auris combi, ale tam je zase strašně málo aut na výběr a ceny taky vysoké.

Jak se na to dívám pořád dokola, vypadá to fakt na čtveřici Ceed/I30 Octavia, nebo Astra popř Focus.

Ten Auris s 1,6 je tak za 250 tis. s kilem najeto. Ten motor je v pohodě, pravda žádný závodník, ale riziko poruchy malé. Faktem je, vnitřek asi spíš menší.

Ale jinak tě chápu, 2 kila na tacháku vypadají blbě. Ale s benzínem jsou ty japka fakt skoro nesmrtelný a liška se dá trochu řešit nástřikem.

Kámoš teď dával pryč Hondu, najeto 350, jen hniloba a samozřejmě už chtěl změnu. Jediná závada, jednou ho nechala na cestě, altik.

Ale v tom co píšeš bude asi větší výběr.

Odesláno

Jo to by šlo, aj golf mám ve výběru...to řadím mezi octavii, to jsou dost podobné auta.

Odesláno

https://auto.bazos.sk/inzerat/101014960/TOYOTA-Corolla-sedan.php

Myslíš, že něco takového je aspoň trochu rozumný kup? Hold bych 2-3 za rok na dovolenou hodil na střechu rakev.

Mam doma corollu tusim ze 2013, facelift pred timhle modelem. Spolehlive auto, jezdim s tim jen na servisky. Motor 1.6 99kw, dynamika nic moc, ale da se s tim zit. Mam na tom ale pod 50k najeto.
Odesláno

Prvne rekni, kolik rocne najedes, co od toho cekas, pak se da neco vybirat.

dvě stránky zpět. :-)

Zdravím všechny,

celkem mě ta diskuze o 1.6tdi u škodovky zajímá, budu muset v nejbližší době poslat do světa svojí starou Mazdu 6 je to r.05 250t na hrbu a rezavá je jako lyška.:-)

A chtěl bych nějakou rozumnou ojetinu, vybírám mezi Octavii 1,2tsi/1.6tdi nebo dvojice Hyundai i30/Kia ceed oboje 1,6 benzín/disel možná ještě Focus/Astra ale tam je dost slabý výběr a nějak nevím na co se zaměřit. Na výbavu nějaké extra nároky nemám, chci klimatizaci, tempomat, okna v elektrice, jo a výkon aspoň cca 80kw (aby to na dálnici v pohodě drželo cestovní rychlost kolem 130-140 km/hod) Denně jezdím 50km do práce (po dálnici) nějaké dovolené a výlety, takže celkově cca 25tis/rok.

Chci kombi máme 3 dceru a možná za rok, dva bude druhé, takže velký kufr výhodou.

Rozpočet tak 200tis.

Co by jste mi poradili?

Odesláno

https://auto.bazos.sk/inzerat/101014960/TOYOTA-Corolla-sedan.php

Myslíš, že něco takového je aspoň trochu rozumný kup? Hold bych 2-3 za rok na dovolenou hodil na střechu rakev.

https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/corolla/18253410?goFrom=list

https://www.sauto.cz/osobni/detail/toyota/avensis/18282667?goFrom=list

Osobně bych vzal radši tu 1,6 jestli na to dosáhneš,je lepší. Ta Corolla je prostornější než Auris a jestli to vyřešíš boxem, máš pohodu. Na druhou stranu na mimino (kočár, atd) skoro kombi nutnost :mellow:

Ale jestli naftu, nebo benzín, to je nekonečná diskuse  :) Jestli budeš auto měnit za pár let, koupil bych naftu, jestli to chceš dojezdit, vzal bych benzín. Ale určitě bude mít někdo názor úplně opačný :D

Odesláno
Ten Chevrolet se mi líbí, to má vw motory jestli se nepletu, jen nevím jak je to spolehlivé.

Naftovou Toyotu asi ne, no a ten Opel vypadá taky cajk.

Odesláno

Motory VCDi vyráběla italská společnost VM Motori SpA od roku 2006. Byly to čtyřválcové motory s objemem 2,0 litru a s výkonem 121 a 150 hp. Používaly se v modelech Chevrolet Cruze, Chevrolet Optra, Chevrolet Epica a Chevrolet Captiva.

Od roku 2010 byla výroba motorů VCDi zahájena korejskou pobočkou společnosti General Motors. Počet a poloha válců zůstala nezměněna. Vylepšila se ovšem hliníková hlava válce a geometrie sacího potrubí. V kombinaci s variabilním časováním měl tento motor v sacím potrubí maximální tlak. Díky tomuto faktoru se výrazně vylepšila účinnost tohoto motoru.

https://www.auto.cz/chevrolet-cruze-2-0-vcdi-120-kw-vice-vykonu-mene-hluku-62139

Odesláno
Náčelník to napsal dobře, rozpočet mám tak 200tis. Ta nová Dacia by byla extra přes limit, no zas je to nové. Nejspíš Zůstanu u ojetiny kolem 200.
Odesláno

Náčelník to napsal dobře, rozpočet mám tak 200tis. Ta nová Dacia by byla extra přes limit, no zas je to nové. Nejspíš Zůstanu u ojetiny kolem 200.

Tak já to bral, že když koukáš i na nové, že trochu prostor je. Ale když to je pevný (což je nakonec taky dobrý si říct) koukej na slušný kiláky, za pár let to už bude stejně staré, ale stav a km to budou řešit. To jen můj pohled, každopádně dobrý výběr ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...