Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Přesně tak !! Až bych řekl, vybírej [z]odpovědně ;)

Na druhou stranu pár lidí kolem mě Dacii (2x Duster, 1x tendle Logan) má a jelikož se jedná o hodně nenáročné řidiče, jsou s tim vesměs spokojení.

Upraveno uživatelem Maxel
  • Odpovědi 14,7tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Sem se ptal v jiným vlákně, se zeptám i tady.

Je nový Fiat 500X, dvoukolka, benzín, automat průser?

Nemyslím v porovnání s X5 nebo tak, to umím sám... Myslím v porovnání k ceně ca 400k, alternativami na trhu a případnými známými problémy s kvalitou, servisem a tak. Díky.

Odesláno

To máte kluci těžký. Já bych hned bral něco lepsiho ale máma je doma a dostane 2 kila evropskejch na měsíc já mám sice na Slovenské poměry lehce nadprůměrný plat, ale na novou octavii nebo vw prostě prachy teď nemám.

Asi jsem se fakt měl líp učit...

Odesláno

Sem se ptal v jiným vlákně, se zeptám i tady.

Je nový Fiat 500X, dvoukolka, benzín, automat průser?

Nemyslím v porovnání s X5 nebo tak, to umím sám... Myslím v porovnání k ceně ca 400k, alternativami na trhu a případnými známými problémy s kvalitou, servisem a tak. Díky.

Tak já ti to řeknu i tady. V ničem horším jsem už dlouhý léta neseděl. Navíc je to fakt hnusný.
Odesláno

A proc novy? Ja osobne preferuju ojetiny..

Asi je to fakt blbost, teda ta Dacia...

Zůstávám u výběru Octavia, Ceed, I30 nebo popř Golf, Astra, Focus.

Odesláno

Octavia s tímhle budgetem bude fajn, Focus taky.

Odesláno

All you need is BMW 320d

Šel bych variantou 1. Accord tourer s atmosférou je super family wagon. Zároveň ani pojezdy (ženy s děckama) po městě mu nebudou vadit.

Pro sebe (tebe) bych vzal E92/93 330i.

Hmm, hned 2x doporučení na 3er, to zní celkem vážně. Náčelníku, myslel jsi posledni verzi nebo klidne e92/3 - vím, že ta bude už starší, ale co jsem zatím četl o motorech, tak mě celkem láká poslední 6 válcová atmosféra, která tuším byla právě v této generaci a pak už jsou to jen přeplňovaný motory.

Odesláno

Za sebe, a když máš zkušenost s japoncema,

bych je zařadil do výběru...

Odesláno

Hmm, hned 2x doporučení na 3er, to zní celkem vážně. Náčelníku, myslel jsi posledni verzi nebo klidne e92/3 - vím, že ta bude už starší, ale co jsem zatím četl o motorech, tak mě celkem láká poslední 6 válcová atmosféra, která tuším byla právě v této generaci a pak už jsou to jen přeplňovaný motory.

Tak jasne, ze E9x 330i je supr. Motoricky i podvozkove. Ta novejsi trojka je ale vevnitr trebas podstatne vetsi, E90 ma vzadu hodne malo mista. Jinak me osobne fakt bavorsky sestihrnky diesely nevadej, sou to dobry a spolehlivy motory.

Odesláno

Můžu podepsat. Přesedlával jsem z koncernu na Hondu Accord a štve mě, že ho z evropy stáhly, jinak bych bral asi novější model a teď nefňukal s výběrem. Upřímně benzínovej A8g se dá pořídit už kolem budgetu co na to máš a s ohledem na bezpečnost a jízdní vlastnosti je to auto super, bude to ale 10 let stará ojetina. Podobně na tom bude Mazda 6...

V tom budgetu co máš bude možná lepší civic/mazda 3, nebo nejaka toyota auris, verso, ...

Odesláno

Guzmič, kuwa.

Jako řidič čtyřbobu máš odpovědnost za spolujezdce, tak vybírej odpovědně!

Tohle mi přijde jako nicneříkající výkřik. Z hlediska bezpečnosti (jestli je tím myšlena ta odpovědnost) bude nejnovější Logan zcela srovnatelný (spíše lepší) s uvažovanými ojetinami nižší střední třídy. Pak již záleží pouze na tom, jak chceš auto užívat a kolik s tím mít starostí. Samozřejmě pokud by za stejnou cenu bylo nějaké roční auto v záruce, jde o situaci jinou...

Odesláno

Tak jasne, ze E9x 330i je supr. Motoricky i podvozkove. Ta novejsi trojka je ale vevnitr trebas podstatne vetsi, E90 ma vzadu hodne malo mista. Jinak me osobne fakt bavorsky sestihrnky diesely nevadej, sou to dobry a spolehlivy motory.

takze jsi myslel neco takovyho (verzi kastle neresme byt vetsina na trhu jsou kombiky)

https://www.sauto.cz/osobni/detail/bmw/rada-3/18243948?goFrom=list

Odesláno

Tuhle generaci mi v nafte rozmlouval snad kazdej. Libi se mi pro pritelkyni (teda vic ji), ale vzhledem k tomu, ze bych to servisoval (cti platil ja), tak jsem se podelal. Udajne je potreba servisni buffer klidne 150k a nemusi stacit. Krasne to mimo jine zrecenzoval Vaculik ze Sveta Motoru oproti Oktavce. Spolehlivosti BMW v tehle letech taky uplne neexceluje (viz JD report).

Odesláno (upraveno)

Tuhle generaci mi v nafte rozmlouval snad kazdej. Libi se mi pro pritelkyni (teda vic ji), ale vzhledem k tomu, ze bych to servisoval (cti platil ja), tak jsem se podelal. Udajne je potreba servisni buffer klidne 150k a nemusi stacit. Krasne to mimo jine zrecenzoval Vaculik ze Sveta Motoru oproti Oktavce. Spolehlivosti BMW v tehle letech taky uplne neexceluje (viz JD report).

Tady to máte barevné

Upraveno uživatelem moco
Odesláno

Guzmic: Logana MCV tu nedávno někdo dával do kdo čím jezdí jako svůj nový povoz, třeba by ti poradil,já mám s Dacií zkušenost jen zprostředkovaně přes příbuznýho jako firemním autem pro dělníky, pravda je, že se to nijak nesere, zásadně to nerezne a až to po 5 letech dojebou na odpis tak se sešrotuje a koupí nový. V bazaru bych hledal asi ten Focus nebo Astru, kdyby nový tak co Renault Mégane ? Novej v kombíku s 85 kW benzínem se dá sehnat za 350. https://www.tipcars.com/renault-megane/kombi/benzin/renault-megane-gt-lmt-plus-115k-akce-vavrinec-23491052.html 

Odesláno

Můžu podepsat. Přesedlával jsem z koncernu na Hondu Accord a štve mě, že ho z evropy stáhly, jinak bych bral asi novější model a teď nefňukal s výběrem. Upřímně benzínovej A8g se dá pořídit už kolem budgetu co na to máš a s ohledem na bezpečnost a jízdní vlastnosti je to auto super, bude to ale 10 let stará ojetina. Podobně na tom bude Mazda 6...

V tom budgetu co máš bude možná lepší civic/mazda 3, nebo nejaka toyota auris, verso, ...

Chtěl jsem ti to napsat podobně :-))

Odesláno

Za sebe, a když máš zkušenost s japoncema,

bych je zařadil do výběru...

Tam je to trošku problém po čem koukat, bral bych možná zase Mazdu 6 kombi řekněme 2013+ v benzínu, ale rozumné kusy jsou kolem 300tis a auto který má na hrbu 250tis nechci. Accord je v podstatě to samé, kolem 200tis to budou pokladničky na peníze.

Líbila by se mi i Toyota Auris combi, ale tam je zase strašně málo aut na výběr a ceny taky vysoké.

Jak se na to dívám pořád dokola, vypadá to fakt na čtveřici Ceed/I30 Octavia, nebo Astra popř Focus.

Odesláno

No to je právě co jsem zatím slyšel/četl i já...proto jsem se specificky ptal na tu generaci e9x protože ta je poslední o které jsem směrem ke spolehlivosti slyšel ještě relativně chválu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...