Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je to relativně spolehlivá M3, jen si ji nekupuj v cabriu, tedy pokud jsou pro tebe důležité jízdní vlastnosti... Pokud to chceš jen na masírku tak jo. Motory celkem drží a SMG vydrží podle toho jak s ní zacházíš.

• Odpovědi 14,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ciste statisticky, ked zabudneme na cesty a nemecku svedomitost udrzby,.... ak si vezmeme, ze aky je priemerny plat v DE a aky u nas a ze nove auta tam a tu stoja plus minus rovnako. Tak nam vyjde kde sa rocne urodi viac novych kusov na jedneho obyvatela. No a od toho poctu novych aut sa nam odvinie aj celkovy stav vozoveho parku a tym aj ponuka a stav ojetin. Ja myslim ze germani v tomto jasne vedu.

Odesláno

Je to relativně spolehlivá M3, jen si ji nekupuj v cabriu, tedy pokud jsou pro tebe důležité jízdní vlastnosti... Pokud to chceš jen na masírku tak jo. Motory celkem drží a SMG vydrží podle toho jak s ní zacházíš.

Diky. Chci si koupit 4mistne kabro a tak nejak mne nic jineho krom m3 nenapada ( i pokud beru v uvahu, vzhledem k najezdu, velice pozvolna klesajici cenu). Chci benzin a takovy cenovy rozdil v 335i a m3 uz neni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Jsou dvě možnosti, pokud chceš jen relativně spolehlivé auto pro rodinu a na jízdních vlastnostech ti až tak nezáleží ( myšleno radost z jízdy ) vem pašíka, ten 2litr CR je v pohodě a jezdí za málo. Ale pokud chceš mít z jízdy i radost a přemýšlíš o BMW ber určitě 530d ( eventuelně 525d ,ale až od roku 2007 konec roku ) je to taky 3litr jen se 197k oproti 231 (235) plnotučný 3litr.

Určitě bych v pětce s váhou 1,7 tuny nechtěl 2 litr , ten rok co píšeš je ještě ta lepší varianta dvoulitru se 163k, kde ještě rozvodovej řetěz drží, ostuda byla až u verze 177k ;) Ta 530d spojuje radost z jízdy se slušnou spotřebou kolem 8-9 litrů průměrně, pašík jezdí za 5-7.

Hm spotřeba je pro mne důležitá. Pro radost mám Z4 té spotřebu přes 10L odpustim u kombika je to moc. V Německu je lepší nafta i silnice a auta tam opravdu v o něco lepším stavu jsou. Pokud teda bazar nemá turek, auto nepochází z Itálie a není stočné o 200K km :-)

LPG nechci, poměrně často parkuju v podzemních garážích kam myslím LPG nesmí jestli si to dobře pamatuji.

Odesláno

Diky. Chci si koupit 4mistne kabro a tak nejak mne nic jineho krom m3 nenapada ( i pokud beru v uvahu, vzhledem k najezdu, velice pozvolna klesajici cenu). Chci benzin a takovy cenovy rozdil v 335i a m3 uz neni.

CO Audi A4/A5?

Odesláno (upraveno)

CO Audi A4/A5?

Maly vyber benzinovych motorizaci a oproti bmw nema hardtop.

Upraveno uživatelem matous
Odesláno (upraveno)

Kábro si kup 335i, toho je v M3 škoda :-)

Motor je OK, až na jednu věc a to jsou ojniční ložiska, tzv. šály, který rády odcházej, pak se to protočí a vyletí blokem ven. Doporučuje se minimálně kontrola(musí se do motoru zespodu), nebo preventivní výměna. Jsou auta, u kterých se to stalo na 40k km, na 60k km, ale jezdí i auta, co maj najeto 250k a víc a nestalo se to. Pak se ještě sere otevírání klapek sání(jsou dvě - na každou řadu válců jedno a stojí cca 20k/ks) a obecně je to auto citlivý na ohřátí a dochlazení plus samozřejmě kvalitní olej. DCT převodovka by měla být OK. Pokud budeš mít auto s EDC, tak počítej za tlumiče cca 60k a i další provozní/servisní náklady jsou vyšší, protože na emko je většina mechanických dílů specifická a ne úplně levná. Platí to i pro kotouče, atd., spotřebu v tom kabriu počítej tak kolem 14-15l průměr. Všechno tady to u 335i odpadá a dle mě se to k charakteru kabria víc hodí, M3 je už sportovní auto a ta hmotnost navíc a rozložení hmotnosti v podobě pevné skládací střechy trošku mění celkovej zážitek z jízdy, v neposlední řadě se to kabrio kroutí  a na jízdě je to taky poznat. A 1,9t na takový auto je prostě škoda, poznáš to jak na brzdách, tak v zatáčkách... Takže pokud chceš masáž a velmi svižnou jízdu, kup si 335i kabrio, pokud se rád fakt svezeš a oceníš věci jako tužší karoserie, perfektní rozložení hmotnosti a ovladatelnost, perfektní řízení, samosvornej diferenciál, nižší těžiště a chirurgickou přesnost v ovladatelnosti toho výjimečnýho atmosférickýho motoru a skvěle nastavenýho a podvozku(totálně jinej příběh, než bežná 3er, stejně jako to řízení), ber M3 coupé. Toť moje rada.

Upraveno uživatelem Karussell
Odesláno

Karussell: Diky. O tech salach jsem cetl, nicmene kontrola i oprava i oprava by mela byt vcelku jednoducha, dobry pristup ze spoda po sundani vany. U 335i bych se mel zamerit na model 2010 + ktery uz nemá 2 turba ale twinscroll (jedno dvoukomorove)- kamrad mel tu starsi a vim ze delal turba a asi 2x palivove cerpadlo.Při rozdilu cca 150-200k mne to proste nejak tahne k tomu Mku. Cca 2 roky zpet jsem s kabrem najel par km a proste ten feeling , meziplyn, 8valec, zvuk, je oproti 35 jinde. Necham si to jeste projit hlavou :)

Odesláno (upraveno)

Nemá samosvor, možná jsem to blbě napsal...

Aha, už to čtu znovu, píšeš to správně, jen je to dlouhá věta :)

Doporučil bych, pokud tu 335i, dokoupit LSD od Quaife. Bude z toho taková baby M3. 335i umí být podobně rychlá.

Já osobně bych šel do M3.

Až budu u kompu tak postnu pár obrázků jak jsme jezdili až jsme utavili M3 upravenou od G-Power.

Upraveno uživatelem Porsche_911
Odesláno (upraveno)

Sorry, ale 335i se svorem se s M3 neda srovnavat a to ani ve smyslu baby M3...je to uplne jiny auto. Podvozek, rizeni, motor, vsechno je jinak...

Edit: Kdyz pominu, ze davat do M3 kompresor podle me uplne znici jeji charakter, co znamena, ze jste ji utavili?

Upraveno uživatelem Karussell
Odesláno

Nejde len o to kolko emisii ale tiez o to kde,.... tie zaoceanske monstra nejazdia kazde rano 5 metrov pred tebou v strahovskom tuneli. Ono nemusis mat so sebou ani emisny senzor aby si poznal ze je tam nieco spatne.

Se k tomu ještě vrátím, tady to je:

http://auto.idnes.cz/patnact-nejvetsich-lodi-znecisti-zivotni-prostredi-vice-nez-vsechna-auta-sveta-gdn-/automoto.aspx?c=A090426_191128_automoto_vok

pokud 15 největších lodí má stejné emise jako 760.000.000 aut (vše na světě),

k tomu to co vypustí zbylých 8985 nákladních lodí,

tak jsou naše EURO limity POUZE prostředek na nehorázné kasírování občanů.

Tim ale neobhajuji odstraňování filtrů pevných častic a podobné prasečiny.

Konstatuji že jsme za pitomce, a je potřeba jít druhou cestou, tedy uvědomění si.

Gramotnost na to máme.

Odesláno (upraveno)

Tak ja to s dovolenim este zopakujem :D..... Neide len o to kolko emisii sa produkuje, ale HLAVNE KDE. Smogove opary velkych miest urcite nesposobuju zaoceanske tankery. Oni tie prachove castice skor ci neskor gravitaciou padnu k zemi, ide o to kolko skody pred tym napachaju, no a niekde uprostred atlantiku to ziadna velka traga nie je.

edit: tym chcem hlavne povedat ze keby vsetky vozitka na obrazku plnili EURO5 tak by obrazok vyzeral urcite inak

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem cali
Odesláno

a Volvo ?

Volvo se mi moc nelibi, jsou to urcite prima auta ale nejak mi nepadly do oka.

Odesláno

draha uz se namlsala SLKcka a ted se na parkovisti zamilovala do C5, mate s ni nekdo nejaky zkusenosti? je to dobrej napad, nebo blbej napad, nebo jakej je to napad? nejde o zavodeni, ani track car, bud targu nebo cabrio na jezdeni do prace a na vylety.. C4 je prej hranata a C6 se ji libi min.

Corvette-C5-Targa-2.JPG

Odesláno

350k to se vyblbne :) Viděl jsem i za dobrý ceny, pokud to má na chvíli, tak bych asi neřešil servis apod., každý s tím určitě řádí, tak to stejně bude sázka do loterie.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...