VasekN Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Já mám raději jedno auto pracovní a jedno pro zábavu. Od pracovního chci v rámci možností velký prostor, spolehlivost, nízkou spotřebu, rozumné pořizovací a servisní náklady a pokud možno nenápadný design. Pro mne je ten dvoulitrovy dehet prostě optimální :-)
Maxel Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 (upraveno) Mazdu 6 nekoupím za cenu octavie RS ve srovnatelne motorizaci a vybave.Za prachy ORS sice taky ne, ale slušná eventualita by byl Golf R. Jeden člen ho tu má jako daily car. Ale pokud je zadání rodinný vůz pro radost, pak je pravda výběr dosti omezen a v rámci financí je dle mého ta okta super volba! V práci to maj dva lidi a slyšim jen samou chválu. Upraveno 7. srpna 2016 uživatelem Maxel
Josef01 Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Vždycky mě fascinuje vyjádření "nechtěl bych octavku, ale nic lepšího neni"
Liqid Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Mazdu 6 nekoupím za cenu octavie RS ve srovnatelne motorizaci a vybave. A co Leon Cupra, nebo FR?
M3maniac Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Za prachy ORS sice taky ne, ale slušná eventualita by byl Golf R. Jeden člen ho tu má jako daily car.Ale pokud je zadání rodinný vůz pro radost, pak je pravda výběr dosti omezen a v rámci financí je dle mého ta okta super volba! V práci to maj dva lidi a slyšim jen samou chválu.A není to náhodou dalších 300k +?, pokud někdo chce rodinnej vůz, nechce nějak vyčnívat z davu tak to rs není špatné auto, je to prostě kompromis...je to rychlé, ale bmw to není....je to drahé ,ale jako bmw to není , uletíš na tom ale jako na bmw to není at si každej soudruh koupí co chce, někdo mazdu, někdo VW a někdo oktavku.....Hlkavně pokud ho nebude bavit ,tak ho za dva roky prodá téměř bez úletu....a ještě s 3letou zárukou.
Speedster Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 A co Leon Cupra, nebo FR?To je velice povedené auto, podle mě lepší jak RS. A je teda ultra nenapadné
Josef01 Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Tak s 20% slevou ano, videl jsem tenhle model 2014 za 500 tis.
RomanP Odesláno 7. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2016 Jen k těm V6 od vw. Sám mám 3.fsi v passatu, aktuálně najeto okolo 140t. A většinu života parkováno v garaži. Auto mě nikde nikdy nenechalo, ale zas bezchybné taky není a servis taky něco stojí. Například rozvody nebo napínák rozvodů, už jsem ho měnil jednou před cca 30tis. Nyní mě to čeká znovu. Prý je to bolest těch motorů. Dále je to výkon...má to mít sice 250(v superbu) nebo 300(passat)koní ale většinou i velice hezká auta ty koně prostě nemaj. Mě čeká brzda tak do měsíce víc než 270tam mít nebudu. Potom dsg..tam je to o zacházení ale obvykle i při dálničním režimu odchází do 180tis./km. Generálka není úplně lidová jak by napovídala značka výrobce. Tlumiče taky nejsou nejlevnější, teď budu dělat zadní a v nákupu origo Vw vychází tuším na 11tis/ks. Brzdy jsou taky větší, oleje je taky spousta. Takže běžný servis klidně výjde okolo 20tis. To pak ta 5er nevychází o moc dráž. A spotřeba je samozřejmě závislá na stylu jízdy, ale pokud planujete jezdit víc po městě tak to moc pod 12 nepůjde. Což u 65l nádrže zajistí že si budete zachvilku tykat s místní pumpařkou(to muže byt pro někoho plus:D) Takže já jsemz autem spokojen, na to co ho používám bych v rámci rozpočtu nevymyslel asi nic lepšího. Ale servis ve srovnání s auty co mají kamarádi.(jak octy Rs, tak 3er,5er apod.) rozhodně nevychází nějak výhodneji.To jsi mě nepotěšil, hlavně tou kladkou.Proč ti připadá, že to nemá ty koně, jak píšeš?Ta 3.2 bude asi stejný motor, co?
adamo Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 A co Leon Cupra, nebo FR?Cupra mi vychází opět dráž a fr je s octavii v nejuzším výběru. Ale je to jen 1.8tsi 180 koní. Neurazí nenadchne. Ale je po slevách o 70 tisíc levnější než octa po slevě. josef01: Zní to vtipně, ale je to tak.
Speedster Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 To jsi mě nepotěšil, hlavně tou kladkou.Proč ti připadá, že to nemá ty koně, jak píšeš?Ta 3.2 bude asi stejný motor, co?No ta kladka je i není problém. Když si to hlídáš tak tě to nepřekvapí, a cena je okolo 6tis i z prací. Takže to není taková past jak třeba nové trubo nebo vstřiky na TDI a hlavně se to nepodělá přes noc takže by to nemělo nikde nechat.Ale chce to vedět že si na to musíš dávat pozor. Jinak to že to nemá koně ju těch V®6 celkem běžný, trápily se tím už kdysi golfy. Neřeknu ti přesně proč, nejsem mechanik, ale prý krátké městské trasy způsobují značný zakarbonování motoru. Takže když sem se díval na německý fóra tak jak 3.2 tak 3.6 měly už z výroby sotva ten výkon co byl v techničáku. A u svého auta teď pozoruju že to prostě nejede jak to jelo, auto mám 3 rok, na ten výkon jsem si zvykl hodně rychle takže si troufám říct že ted to má aspon o 15-20koní méně. S tím že diagnostiku mám čistou. Tak uvidíme teď po výměně oleje (dělám to po 15 ne 30tis) jak si povede na brzděCo se týká 3.2 tak tu bych neřešil, je to stejný motor jen nižší objem a výkon při stejné spotřebě a servisu. Když budeš někdy v Brně tak tě klidně svezu, a můžem se o tom pobavit víc. Je to do jisté míry i zábavný auto, protože takhle rychlého passata opravdu nikdo nečeká. V zatáčkách umí taky podržet(ale pozor neříkám že je to hothatch) A když by měl pořádný výfuk tak by mohl mít i hezký zvuk, ten seriový je dost utlumený. Ale není špatný. Plus 4motion umí být v zimě docela zábava. Ale je to pořád hlavně cestovní kombík co nevaží úplně málo.
Josef01 Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Adamo: neni to tak, ale kdyz se nastaví parametry tak, aby vyšla octavka, jak vyjde octavka Já když vybírám auto, pak je tam jeden z parametrů, že to auto nesmí vyrábět u nás.
RomanP Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 No ta kladka je i není problém. Když si to hlídáš tak tě to nepřekvapí, a cena je okolo 6tis i z prací. Takže to není taková past jak třeba nové trubo nebo vstřiky na TDI a hlavně se to nepodělá přes noc takže by to nemělo nikde nechat.Ale chce to vedět že si na to musíš dávat pozor. Jinak to že to nemá koně ju těch V®6 celkem běžný, trápily se tím už kdysi golfy. Neřeknu ti přesně proč, nejsem mechanik, ale prý krátké městské trasy způsobují značný zakarbonování motoru. Takže když sem se díval na německý fóra tak jak 3.2 tak 3.6 měly už z výroby sotva ten výkon co byl v techničáku. A u svého auta teď pozoruju že to prostě nejede jak to jelo, auto mám 3 rok, na ten výkon jsem si zvykl hodně rychle takže si troufám říct že ted to má aspon o 15-20koní méně. S tím že diagnostiku mám čistou. Tak uvidíme teď po výměně oleje (dělám to po 15 ne 30tis) jak si povede na brzděCo se týká 3.2 tak tu bych neřešil, je to stejný motor jen nižší objem a výkon při stejné spotřebě a servisu. Když budeš někdy v Brně tak tě klidně svezu, a můžem se o tom pobavit víc. Je to do jisté míry i zábavný auto, protože takhle rychlého passata opravdu nikdo nečeká. V zatáčkách umí taky podržet(ale pozor neříkám že je to hothatch) A když by měl pořádný výfuk tak by mohl mít i hezký zvuk, ten seriový je dost utlumený. Ale není špatný. Plus 4motion umí být v zimě docela zábava. Ale je to pořád hlavně cestovní kombík co nevaží úplně málo.Bydlím kousek od Prahy, takže to je velká škoda, ale do Brna to mám z ruky. Jinak bych se nechal chvilku R36 svézt a pokecal bych. Já od Passata nečekám obratnej hothatch, ale chci kompromis mezi příjemným a zábavným svezením a rodinným autem. V zásadě bych uměl tu rodinu odvozit i s menším Golfem, ale chtěl bych zkusit atmosféru a tu pětku R32 půjde sehnat ještě hůř. Ja bych asi vystačil i s tím Passatem 3.2, je jich k mání víc. Chtěl bych se zorientovat a na jaře do toho jít. Bohužel co tak koukám, tak je pašík v benzínu tak jeden na deset TDI. Teď mám TDI a jsem spokojenej, ale jezdim tak 15kkm, což láká zkusit benzín.
Speedster Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 No jestli plánuješ kup až na jaře tak to svezení fakt nebude problém. To do té doby budu v Praze a okolí aspoň 2-3. Jako passat je přesně jak píšeš příjemné a rodinné auto a díky motoru umí být svým vlastním způsobem zábavný. Takovej fajn parták pro život. Rychle se zahřívá, rychle topí. Zvuk dokáže být zvenku taky fajn a lidi se otáčejí co to jede a pak vidí "jen" passata. I proto si ho chci dál nechat, maximálně pořešit ještě nějaký funcar na víkend, ale v týdnu na rychlé přesuny po rep. A vožení nákupů a psů tohle nemá moc konkurenci.(v rámci třídy a ceny) Jen se připrav na vyšší spotřebu. Každý jezdí trochu jinak, ale myslím že pod 11l na 100 nepůjdeš. Pokud bys jezdil víc po praze tak klidně 12-13 průměr přes léto. Zima je o ten půl litr víc. A lpg se do té Veruny (motor má sice označení V6, ale je to takový kříženec Véčkového a Řadového motoru) moc dávat nejde, mezi hlavama není moc místo a je problém to uchladit. Teda aspoň dříve to nešlo, aktuální info jsem nezjištoval.Potom co se týká 3.2 tak v té jsem jel jednou asi dva kilometry takže nemůžu úplně stoprocentně říct je to výrazně horší, ale pod plynem to prostě zdaleka nejelo tak jak 3.6. Ale samozřejmě furt to mělo kouzlo té velké atmosféry a zvuk byl stejný. Pokud by tam byla výrazná úspora v nákupu tak by to asi nebyla zlá volba.
RomanP Odesláno 8. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2016 Ok, no kdyby jsi časem mířil ku Praze, napiš sz.
African Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 No, půjde ti ke ksichtu si myslím pane Gustaf :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
spineshank Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Afri,ale k novýmu kolu by mu to neladilo barevně teď
African Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Afri,ale k novýmu kolu by mu to neladilo barevně teď Měl si bambus koupit jinou barvu kola, takže má peška no :-) Ale stojan by měl...
Trojan Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Adamo: neni to tak, ale kdyz se nastaví parametry tak, aby vyšla octavka, jak vyjde octavka Já když vybírám auto, pak je tam jeden z parametrů, že to auto nesmí vyrábět u nás.Tak řekni, která ta auta jsou lepší, tohle je zase plácání vody jako s malejma oturbenejma motorama atd...
Josef01 Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Octa zdaleka neni nejlepsi auto na světě ve sve třídě, takže na výběr je spousta jiných aut, neni potřeba tady vypisovat seznam. Pokud si někdo dá parametr, že potřebuje kufr minimálně 600l, auto musi mit největší servisní zázemi u nás a nesmí mu ho nikdo závidět, to je pak těžký.
Návštěvník qoyi Odesláno 11. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2016 Špatné auto to také rozhodně není. Každopádně likvidita Octavie je taky jinde oproti např. V70.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se