Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Držitel zbrojního průkazu skupiny D je oprávněn při výkonu zaměstnání nebo povolání:

nosit nebo držet zbraň kategorie A, B nebo C, na kterou má jeho zaměstnavatel vydán průkaz zbraně k účelům, pro které byla vydána zbrojní licence; k této zbrani je oprávněn držet nebo nosit i střelivo

nosit nejvíce 2 zbraně uvedené v písmenu a) a střelivo do těchto zbraní na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném; zbraň a střelivo do této zbraně nesmí nosit viditelně

Odesláno

Papaya - správně

sekuriťáci nesmí nosit viditelně

Vždycky, když takový bezmozky potkám, přijdu k nim, upozorním je na neskryté nošení s dodatkem, že kvůli takovejm, jako jsou oni nám ty zbraně jednou seberou

Odesláno

A protoze jsem jeste "mlady" pívo a nemuzu editovat svoje prispevky, doplnim, ze jde o prestupek podle § 76a odst. 1 pism. c) zak. c 119/2002 Sb.

Ve spravku je tam pokuta do 50k.

Kdyby chtel nekdo nekoho takovyho moralizovat. :-)

Odesláno

Onehdá  herec pan Jiří  Sovák v nějakém rozhovoru říkal, že je lepší být souzen dvanácti než být nesen šesti. (nebo to byl p.Werich?)

Já mám dva metry a 106kg tak se mi nějak ty konflikty vyhýbají (zaplať Bůh) ale vím, že až to budu nejvíc potřebovat, tak mě naše slavná policie nepomůže a neochrání a že mi nezbude nic jiného než to udělat sám. Když to hrnu, nějaký dlouhý a krátký železa se po baráku najdou, cvičit chodím pravidelně tak bych se snad i trefil.

Chvíli jsem i nosil ale po čase mě to pustilo, ale třeba zase začnu. Doba ukáže.

Takže asi tak......

Odesláno

Gandalf: Měl jsem MK.7 full size, kamarád má teď novější MK.12 taky full size. Obojí výborné zbraně, takřka absolutně spolehlivé, velmi nízký vnímaný zpětný ráz a zdvih hlavně oproti jiným pistolím.

Odesláno (upraveno)

Pánové, měl bych smělou prosbičku: Není tu nějaký hrdý pražský majitel Glocka 43?
Jsem silně nakloněn jeho akvizici, ale přeci jen bych si ho před zakoupením rád vyzkoušel někde na střelnici. Nebude-li zbytí, sjedu si do Plzně na Leiko, ale říkám si, že při posezení nad kafem a vzájemném opatlávání hodinek by to byl jistě příjemnější zážitek... :)

Upraveno uživatelem carpaccio
Odesláno

Tak jsem si dneska koupil na tahání tohle:

A jak se s ním střílí? Mám ho v hledáčku, pokud se dokopu udělat ZP

Odesláno (upraveno)

Lunochod - krásná zbraň gratuluji. Měl jsem ho v hledáčku také, nakonec zvítězil rozum a lehčí a tenčí Ruger LCP rozdíl cca 150 g), nicméně tenhle Sig mi stále nedá spát, zejména některé jeho atraktivní designové verze. Ale uvažuji i o malém Coltu Mustang, buď plastovém XSP nebo spíš celokovovém Pocketlite, hmotnost cca jako P238 a taky nádherná zbraň. Uměl by někdo tyto 2 pistole (P238 a Colt Mustang Pocketlite) porovnat? Resp. měl je někdo obě v ruce?.

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

Děkuju, o LCP jsem taky uvažoval ale u mě zvítězilo srdíčko nad rozumem. :)   Je to fakt hezká pistole...

Výjma SIGu a Coltu dělá tuhle malou "1911" ještě Kimber.

Colt - klasický vzhled, mizerná mířidla, nejvyšší cena 25K.

Kimber - nic mě nezaujalo -  21K

SIG - moderní vzhled, perfektní tritiová mířidla, nejnižší cena 20K

Osobně si myslím, že se nedá šáhnout vedle, všechny tři budou dobré.

*Podotýkám, že Colta ani Kimbr jsem v ruce neměl.

Odesláno

Pánové, měl bych smělou prosbičku: Není tu nějaký hrdý pražský majitel Glocka 43?

Ted v tydnu mi prijde, takze kdyz par dni pockas, bude moznost.. :-)

Odesláno

Tak jsem se teď vrátil z třídenního kurzu obranné střelby akademie Aegis. Naprosto parádní zážitek :-) Můžu jenom doporučit. Sice by se mi teď ego vešlo do krabičky od sirek, ale dalo mi to strašně moc :-) Předělali jsme některé návyky, naučili jsme se spoustu nových věcí a celkově když porovnám terč ze začátku prvního a konce třetího dne, tak ten rozdíl je o parník.

post-17600-0-30668100-1434922366_thumb.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...