Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Celkově jsem zvědavý jak to bude fungovat. Spousta střelnic (hlavně ty venkovní) nemá žádné PC, jen deníček kam si zapisují. A nějaká apka do telefonu? Jak to bude zabezpečené? Přecejen přístup do databáze, kdo má ZP a jakou zbraň, to jsou docela citlivé údaje. Na mobilech to je velké riziko. Nebo to na střelnici nebudou ověřovat? My jim ukážeme portál občana? Netuším.

Jinak to hodnotím jako velké plus. Nejvíc mě na současném systému štve nesmyslná velikost ZP a průkazů zbraně.

Odesláno
před 22 hodinami, Dez123 napsal:

Já jsem za digitalizaci taky moc rád, jen by to chtělo nějakou zálohu.

Nebyli jste někdo na kurzech od Vnitra? Docela by se mi líbila ta dotace na střelivo 😃

Ahoj, jen kvůli dotaci na střelivo, bez hlubšího zájmu o problematiku ochrany měkkých cílů a zásahu proti aktivnímu střelci to asi nedává smysl. Musíš absolvovat kurzy MV 101, 102, 201 potom splnit hodnocené střelby, potom jit na policií zažádat o základní aprobaci. Dále absolvovat kurz MV 301 a zažádat o pokročilou aprobaci. Potom jednou za rok při splnění hodnocených střeleb máš nárok na 500ks dotované munice. Ke splnění kurzů potřebuješ pistoli, pušku, balistickou ochranu, plynovou masku (něco se dá půjčit). Až do kurzu 301 si platíš veškerou munici a vše ostatní. Na 301 už náboje dostaneš. Zabere to i dost času např. 301 je na čtyři dny. Kdyby tě cokoli zajímalo, rád odpovím 

• Like 1
Odesláno
před 20 hodinami, Dez123 napsal:

Jasný, ale když si půjdu nakoupit, nebo zastřílet a nepůjde systém, tak mám smůlu ne?

Tak to ale přece dneska s kartičkou budeš taky, když si jdeš koupit náboje, nedají ti je kvůli kartičky ale proto, že to zadali do systému. 

Odesláno

Nema cenu spekulovat, ja si ale myslim ze to bude neco jako e-doklady temi se da prokazat i kdyz jste off-line jen je potreba mene nez 48 hodin predtim byt online a nacist data. Pokud to bude fungovat stejne tak v tom nevidim zadny problem, a doufam ze se jiz poucily z toho jak jim to porad nefunguje a na jednoduche prokazani to bude stacit i takto.

• Dát hlas 1
Odesláno

Výpis ze zbrojního oprávnění ti vytisknou na OSZBM. Nebo na Czech pointu, i když tam snad budou vyžadovat OP.

Odesláno

Co se noveho zakona a strelnic tyka, podle me bud chodis na strelnici, kde te znaj, takze v pripade vypadku pristupu do CRZ te budou akceptovat, na ostatni strelnice se stejne musis predem rezervovat, takze pri rezervaci te muzou predem proverit.

V tydnu jsem byl po vic jak pul roce na jedne strelnici, obsluha me potesila, pri zapisu do knihy rika, aaa, pan S., konecne dneska nekdo normalni, od rana chodej samy experti, a jeste me dal na misto, kde nehrozilo postreleni od expertu 😀

Odesláno
před 16 hodinami, Mr. Sandman napsal:

Tak to by mě zajímalo, čím se prokážu já, jakožto cizinec? Přístup do portálu občana asi nemám, když nejsem občanem ČR?

I jako cizinec můžeš mít datovku.

Odesláno
V 1. 11. 2025 v 14:30, Maro napsal:

Tak to ale přece dneska s kartičkou budeš taky, když si jdeš koupit náboje, nedají ti je kvůli kartičky ale proto, že to zadali do systému. 

Ne tak úplně - systém nefunguje poměrně často a tak si teď můžu zapsat zákazníkovy údaje na papír s tím, že do CRZ to vložím až to půjde a náboje si prostě odnese hned (zbroják jsem zkontroloval)... Což je doposud poměrně běžná situace. V novém to bude tak, že si přijdeš pro náboje a když systém nepůjde - tak si je prostě neodneseš 🤷‍♂️

Odesláno

Toto jsem jako zákazník několikrát zažil. Spoléhat na 100% dostupnost online služby bez offline zálohy mi prostě nepřijde šťastné.

• Like 1
Odesláno

Tak to je škoda. No díky za info. Příští rok tedy budu muset absolvovat komplet kolečko s kurzem, doktorem, novými testy atd? Nebo můžu bez kurzu? Je to už někde k načtení?

Odesláno
před 3 hodinami, Ušák_linn napsal:

Tak to je škoda. No díky za info. Příští rok tedy budu muset absolvovat komplet kolečko s kurzem, doktorem, novými testy atd? Nebo můžu bez kurzu? Je to už někde k načtení?

Kurz bude stále dobrovolný, doktor ano, pokud nebudeš mít platnou z tohoto rok (3 měsíce?) a nové testy ano, ale co jsem tak zběžně koukal, tak ty otázka jsou dost podobné, jen po aktualizaci, dokonce si myslím, že nové skupiny se budou lépe učit, pže jsou logičtější. Největší změna bude, že na střelby je více ran a budeš střílet i z dlouhé. Jo a budou jiné poplatky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...