DavidLC Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Chce to vystřelit, jeli jsme na akci MPI (bohužel nebyla, i když inzerovaná, LC9s). Vpodstatě jsem sijel potvrdit G43 a po střílení (měnil jsem, krom jiného, G42 a G43) jsem skončil u G42 (náhodou starší, minimálně střílenou) za cenu Rugru..... Ruger, nakonec po LCP (závady a reklamace) a P89 (lepší hodit, než střílet) mě nepřesvědčil....Chce to zkusit naživo.... sušení nestačí. Nasucho mě nesedl Walther PPS a naživo mě to přišlo jako příjemné, přesné střílení.
Ivan Lelák Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 LCP měl některé problémy u prvních modelů, od roku 2013 nebo tak nějak, byly prý odstraněny, Ruger prý na tom dost zapracoval a opravdu jsem u posledních LCP o problémech neslyšel. Je fakt, že u Glocku se snad nikdy o problémech nepsalo.
cema Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Byl jsem s DavidemLC na té akci MPI, bohužel LC9 tam neměli, takže nemám srovnání, ale přestože jsem velkej fanda/majitel Glocku, tak G43 bych nechtěl, kope jako kr..a. Na skrytý nošení mám už spoustu lep P3AT druhou generaci a naprosto bez problémů.
stefan716 Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Aj kvoli tomu kopaniu, drzaniu nosim kompakt...teraz P-07.
Borodov Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 No a jsme zase u toho, kdo trenky a kdo slipy Me G43 prisla, ze nekope o moc vic nez G19. Strileno a stridano soubezne. Spise to bylo o tom se s pistoli szit.Skoda, ze na prezentacich MPI LC9s Pro chybi. Rad bych si ji vyzkousel na porovnani. Ale asi ji nechteji prodávat... Jinak rozdil v cene je max 1000 naboju. To není az tak hrozne. A jeste moje penize zustanou v evrope a ne v za morem
DavidLC Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Přesně tak, pominu rozdíl v ceně (od toho jsem se odprostil), G19 mám a kope akorát :-) Ale na skryté nošení mě přišlo příjemnější střílení z G42 (než G43). Zkoušel jsem se sžívat s LCP a nevyšlo to, proto nechci dělat další chybu.Netvrdím že jedno je lepší než druhé (slipy, trenky,kožený tanga co nosí cema ). Je to o tom co mě osobně sedí a jak jsem k tomu dospěl, proto si myslím, že je třeba vyzkoušet na vlastní ruku a neexistuje exaktní rada, či závěr co je NEJ
Cyril Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Jojo. Trochu jsem díky ceně střeliva pokukoval po G43, ale nakonec se ukazuje, že moje stávající kombinace G19 a G42 není tak úplně špatně. O G42 skoro nevím a na střelnici dám nejvíc ran s G19. Teď ještě pořídím něco pořádně dlouhýho s velkým a dlouhý zásobníkem a pumpu, a budu mít zase na chvíli pokoj. Doufám, že nic z toho nebudu nikdy reálně muset použít....
DavidLC Odesláno 6. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2015 Jj,cena a sjednocení střeliva, byl důvod proč jsem čekal, ale dopadlo to takhle. Jen jsem dal botku na zásobník a vnitřní pouzdro kidex. Nošení paráda. Méně nápadné než LCP v Fobusu (asi logicky) adostupnost zbraně stejná. Bohužel LCP z vnitřního pouzdra jsem lovil strašně dlouho (možná málo drylu amožná špeky, ví bůh) Každopádně souhlas s p. Cyrilem : Snad to nikdy nebude potřeba.......
Wanderer Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Cyril: Jojo pumpa je dobrá věc a prima hračka. Od úterka mám funglovku doma a už se těším, až s ní o víkendu vyrazím. Od té doby, co si to tak doma otlapkávám a přehrabávám ty brokové náboje, tak mě ty 9mm Luger na sebeobranu přijdou nějaký malý. Proč to posílat postupně, když se stejná dávka kovu dá poslat naráz. Ale taky bych moc rád, aby to končilo jen u poprů a papíru.
Ivan Lelák Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Tak se s tím kluci naučte taky pěkně zacházet, jak jsem byl nedávno na tom vojenském tréninku, koukal jsem, jak dostříleli pumpou, elegantním pohybem ji přehodili na popruhu přes rameno kolem hlavy na záda, druhou rukou mezitím tasili pistoli a naopak, ještě ani nedali pistoli do pouzdra a druhou rukou si ze zad pod rukou přetahovali pumpu. To by snad bylo hezké i zpomaleně a s hudbou. A hlavně rychlé. Nebo když vystříleli pumpu (měli pažby), po posledním výstřelu posunuli závěr dozadu, stejnou rukou sáhli pro náboj, obepnuli rukou podpažbí, konci prstů zároveň poslali náboj shora do zbraně a sotva tam spadl, posunuli závěr dopředu. Ostatní náboje plnili za chůze zespodu, zbraň stále zapřenou do ramene a připravenou vystřelit. Celé to vlastně vypadalo jako posunutí závěru dozadu, podrbání a zase posunutí dopředu, až později jsem si všiml, že přitom i nabili. Pěkné.
Wanderer Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 OK, začnu trénovat. Když se něco umí, tak je na to vždycky radost koukat.
Cyril Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Já mám na další zbraně teprve 2x NP, tak se rozkoukávám, co vezmu. Asi 858 co má Ivan, nebo nějakýho Kalacha. Na pumpu jsem dostal doporučení od našeho společného kamaráda. Že Ivane? Jinak bez tréninku je zbraň jeho majiteli spíš na škodu. Takže je jasný, že bez výcviku to nepůjde.
Ivan Lelák Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Jojo... Společný kamarád je úchyl, s pumpou chodí makat do garáže a když jde v noci domů, vždycky nás vytáhne na cigáro a celou dobu se mazlí s pumpou...:-).
Wanderer Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Taky si s ní chodím po večerech hrát. Ale to přejde časem...
Ivan Lelák Odesláno 7. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2015 Wanderer - společného kamaráda znám od r.1997 a už v té době střílel. Tehdy měl vše americké, Jeep Wrangler, Harley Davidson a Colt 1911, od toho už částečně upouští, ale se zbraněmi, nyní nejvíc pumpou, se mazlí stále... Asi ji miluje, ještě že nekoupil nějakou větší ráži...
Wanderer Odesláno 8. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 8. srpna 2015 Tak dneska jsem tu pumpu konečně vyzkoušel. Super hračka. Funguje skvěle, dá se stihnout přebít i na holuba v letu a ty 8mm broky to je fakt sila. Akorát s magnum municí jsem si připadal, jak s protitankovou puškou, ještě teď cítím rameno.
vendy Odesláno 10. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2015 LCP mám už dlouho,na nošení nemá chybu,co se týče spolehlivosti tak na to musím zaklepat,zatím v pohodě.Měl jsem možnost souběžně otestovat moje LCP a G42.Upřímně řečeno G42 se chová při střelbě lépe a o dost méně kope,ale je méně ,,skladný´´.Na G43 jdu na Leiko,ale bohužel zase nemají LC9s,a to přitom je to akce na Rugery a Glocky.Uvažoval jsem i o SaW Shield,ale zase ta skladnost.
Z. Paul Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Chlapi stihnu si udělat zbrojak do 1,5 měsíce? S tím ze na papíry bych pak klidně čekal, jde mi o zkousku protože pak uz nebudu mít moc cas. A na kolik to cca vyjde i s přípravou na nějaké střelnici s učitelem/instruktorem? Jednu střelnici mam v Mostě ale nevim jak to tam chodí, jestli to není jen uzavřeny klub a v nejbližší době se tam nedostanu bohužel.
Ivan Lelák Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Z.Paul - myslím, že tímhle dotazem ztrácíš drahocenný čas. Vygůgli nejbližší příslušné oddělení PČR, kde Ti všechno řeknou a nejspíš i doporučí střelnici, kde provádí přípravu. Budeš to vědět odteď za 10 minut. A na tu mosteckou taky můžeš zavolat, když nevíš jak to tam chodí, já osobně to taky nevím...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se