Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před časem jsem tady prosil o radu k první zbrani se specifickýmzamerenim na použití levákem. V pondělí jsem koupil a dneska jsem se finálně rozhodl, že to byla dobrá volba. Prekopiruju tu svoje shrnutí výběru z vlákna na zbranekvalitne.cz a jako kompenzaci za to, že se nejedná o originální příspěvek doplním tip - na Rajské ve střelecké servisu mají v hrabárně hromadu kydexových pouzder na SFP9 za stovku.

Jelikož nebylo kde vyzkoušet, tak jsem koupil Echelon ve verzi comp s tim, ze kdyz to bude nahovno tak ji prodam. No dneska poprvé na střelnici a jsem nadšený, určitě si ho nechám. Popíšu, cestu, která mě k němu vedla, ale rovnou upozorním, že jsem totální začátečník a je to první zbraň, takže jsou to nepoučené pocity.

Vybíral jsem mezi HK SFP9, Walther PDP, Glock 19x a Echelonem. Všechny jsem si několikrát půjčil na střelnici (kromě Echelona).

HK - Původní racoinalní favorit, asi nejlepší úchop, ale celkově žádná charakteristika zbraně, kterou bych si zapamatoval. Prostě nijaká, ani že by byla extra příjemná na střílení, ani nijaky extra soustřel, vlastně nic, co by stálo za řeč, snad jenom to, že oproti Waltheru neměla kopat, ale přišlo mi, že kope úplně stejně.

Walther - emoční favorit, super úchop a design, měl kopat ze všech nejvíc a taky kopal (i když z mého pocitu stejně jako HK), ale odpustil bych mu to, protože jsem byl emočně nakoupený, z pohledu příjemnosti střelby bych ho dal před HK. A v Pro verzi ergonomicky nejlepší, nejpříjemnější spoušť a kdybych nekoupil echelon, koupím PDP PRO

Glock 19x - úchop debilní, ale když jsem s tím začal střílet, vlastně nejpříjemnější strelba s výše uvedených (spolu s P10, která to má přesně opačně, dukaz toho, ze suchy uchop a strelba jsou 2 uplne rozdílné věci a prijemne drzeni nemusí znamenat prijemnou strelbu a naopak). Vlastne takový dělník, což Glock asi má být... rozumem to vlastně vycházelo, kdyby mi neutekl jeden nový na bazaru za 12.5, tak ho mám, ale vím, že by mě celou dobu sralo, že nemá přípravu na kolimator (I když ho v nejbližší době určitě neporidim)

Echelon - nebylo kde vyzkoušet, tak jsem šel do rizika a když přišla comp verze, tak jsem ji koupil. Už prvních 20 nábojů mě dostalo. Kope zdaleka nejmíň že všech zmíněných, hned na první dobrou na 15 metrů soustřel, jak kdybych střílel už půl roku (mimochodem s PDP jsem se tomu dneska ani nepřibližil ani na 10m). Strelba příjemnější než glock, lepší soustřel, ergonomicky lepší (I když rám na pohled působí hodně Glockacky a nasucho není tak prijemný jako Walther). Každopádně ale pocit byl o řád jinde než ze všeho výše zmíněného (opět zdurazňuju - pro mě, totálního začátečníka), co jsem nastřílel se zbytkem na 10 jsem s Echelonem na 15m překonal hned první střelbou. Určitě není přesnější, ale kombinace super měřidel a fakt příjemného a kultivovaného projevu v mojich rukách prostě vyusitla v super soustřel, až jsem byl sám překvapený.

Takže u mě se ze zbrane na zkoušku stala zbraň, ze které jsem fakt nadšený.

• Like 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...