Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pánové můžete mi prosím poradit. Chystám se pořídit něco malého co by se dalo pohodlně nosit. Jelikož mám ruce jak lopaty  a malé pistole když je chytím a vystřelím mě vždy závěrem natrhnou kůži na ruce tak chci nějaký malý revolver. Můžete mi prosím něco doporučit. Zas ty zbraně tak nesleduji a klasickou pistoli běžné velikosti sebou nechci tahat. Díky

Pohodlně nosit můžeš SW, ráže .38 úplně stačí, všechno co bude silnější stejně potřebuje delší než třípalcovou hlaveň, jestli to má projevit své kvality. Myslím že jde vybrat i pistole, která by Ti neubližovala- třeba Číza 75/85 v kompaktu je i pro větší ruku fajnová, má náznak ,,bobřího ocasu" tak je ruka chráněná.  SW nabízí i modely s použitím titanu, jsou vážně lehoučké (ale o to víc kopou !) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a copak měli palestinští "diplomati" na ambasádě....klasik  AK47 a Tokarev ?

spíš kolik toho měli

Podle ČTK policisté v budově našli až sedmdesát rychlopalných pušek.

Odkaz ke komentáři

Pohodlně nosit můžeš SW, ráže .38 úplně stačí, všechno co bude silnější stejně potřebuje delší než třípalcovou hlaveň, jestli to má projevit své kvality. Myslím že jde vybrat i pistole, která by Ti neubližovala- třeba Číza 75/85 v kompaktu je i pro větší ruku fajnová, má náznak ,,bobřího ocasu" tak je ruka chráněná.  SW nabízí i modely s použitím titanu, jsou vážně lehoučké (ale o to víc kopou !) .

Díky kouknu na ty SW. Kamarád fanda do zbraní mě ukazoval ČZ 75 D compact co nosí policisté a je to na mě pro skryté nošení moc velké, pak měl tu co nosí Bond a ta má zase moc krátkou pažbu, která mi končila u prsteníčku a malíček lítal ve vzduchu.

Pak měl ještě nějakou starou ČZ 70 nebo něco podobného a závěr mi trhal ruku. Nejlépe mě seděla ČZ 82 nebo 83 nebo co to bylo-krásná malá pistolka, s kterou jsem neměl problém. Líbí se mi ale více revolvery.

Odkaz ke komentáři

Díky kouknu na ty SW. Kamarád fanda do zbraní mě ukazoval ČZ 75 D compact co nosí policisté a je to na mě pro skryté nošení moc velké, pak měl tu co nosí Bond a ta má zase moc krátkou pažbu, která mi končila u prsteníčku a malíček lítal ve vzduchu.

Pak měl ještě nějakou starou ČZ 70 nebo něco podobného a závěr mi trhal ruku. Nejlépe mě seděla ČZ 82 nebo 83 nebo co to bylo-krásná malá pistolka, s kterou jsem neměl problém. Líbí se mi ale více revolvery.

Prodávávají se i prodloužené zásobníky s oporou na prsty. Někdy to u pistolí není špatné řešení.

Odkaz ke komentáři

Z revolverů se pro obranu dá uvažovat i o Taurusech, co tak vím...

Nejsem si jist, nakolik .357 Mag. ve dvoupalci projeví své kvality, spíš bych se bál, že ano, ten náboj je oproti .38 Spec. opravdu výrazně výkonnější a zastavovací účinek je úplně jinde (a zpětný ráz taky).

Odkaz ke komentáři

Z revolverů se pro obranu dá uvažovat i o Taurusech, co tak vím...

Nejsem si jist, nakolik .357 Mag. ve dvoupalci projeví své kvality, spíš bych se bál, že ano, ten náboj je oproti .38 Spec. opravdu výrazně výkonnější a zastavovací účinek je úplně jinde (a zpětný ráz taky).

To je fakt. Ten plamen na ústí hlavně bude tak o půl metru delší. Myslím že na sebeobranu je slušná i ráže .32, nějak ty příruční kanony nemusím. 357 Magnum je myslím na dvoupalec docela znytečný luxus. Nakonec v tom lidi stejně většinou nosí .38, což je fatální chyba a může to dost špatně skončit- válec na to není stavěný.

Odkaz ke komentáři

Zdravím ozbrojené chronomágy,

potřeboval bych radu ohledně 2" revolveru na pistolovou munici 9mm L.

V současné produkci jsem našel pouze model Taurus 905 nebo dvou a půl palec na zákazku od Alfy.

Dále Ruger SP101, který se už nevyrábí a starší kousky jsou nekřesťansky drahé.

Můj největší favorit je S&W 940, který je, bohužel, prakticky nesehnatelný.

Máte s těmito typy revolverů prosím někdo zkušenosti nebo znáte ještě nějaké jiné další ověřené výrobce?

Myslím si, že nejreálnější je nejspíše ten Taurus, protože Smiťáka neseženu, přestože na to nespěchám.

Za vaše rady a postřehy děkuji!

Odkaz ke komentáři

To je fakt. Ten plamen na ústí hlavně bude tak o půl metru delší. Myslím že na sebeobranu je slušná i ráže .32, nějak ty příruční kanony nemusím. 357 Magnum je myslím na dvoupalec docela znytečný luxus. Nakonec v tom lidi stejně většinou nosí .38, což je fatální chyba a může to dost špatně skončit- válec na to není stavěný.

Tady si dovolím ještě jeden nesouhlas: Tzv. "vypalování komor" ve válci u ráže .357 Mag. při použití .38 Spec. je mýtus, který minimálně u S&W není pravdivý - ověřoval jsem to přímo na jejich zákaznické podpoře. S tím, že 2" v ráži .357 Mag. je příruční kanón, plně souhlasím, od 4" se tahle ráže považuje za minimum pro obranu v Kanadě - proti medvědům  :D

Nicméně pokud už má někdo revolver (nebo jich má nedej bože víc, pak je to úplně jasné) a střelba ho baví, má .357 Mag. smysl s tím, že si bude sám přebíjet - jednak v dlouhodobém horizontu ušetří za střelivo, druhak si může nalaborovat i dlouhé .357 náboje podle potřeby, klidně slabší než .38 Spec. Pro nošení k obraně už pak zbývá jediná nevýhoda, a to je trochu vyšší hmotnost a velikost zbraně v .357 Mag proti .38 Spec.

Odkaz ke komentáři

Tady si dovolím ještě jeden nesouhlas: Tzv. "vypalování komor" ve válci u ráže .357 Mag. při použití .38 Spec. je mýtus, který minimálně u S&W není pravdivý - ověřoval jsem to přímo na jejich zákaznické podpoře. S tím, že 2" v ráži .357 Mag. je příruční kanón, plně souhlasím, od 4" se tahle ráže považuje za minimum pro obranu v Kanadě - proti medvědům  :D

Nicméně pokud už má někdo revolver (nebo jich má nedej bože víc, pak je to úplně jasné) a střelba ho baví, má .357 Mag. smysl s tím, že si bude sám přebíjet - jednak v dlouhodobém horizontu ušetří za střelivo, druhak si může nalaborovat i dlouhé .357 náboje podle potřeby, klidně slabší než .38 Spec. Pro nošení k obraně už pak zbývá jediná nevýhoda, a to je trochu vyšší hmotnost a velikost zbraně v .357 Mag proti .38 Spec.

Přesně takhle jsem to dělal, měl jsem Rugera 4palec .357 a rval jsem do něj nábojnice .357 laborované na .38.

Jinak .38 by to taky vystřelilo, ale asi by jich to nemělo odpálit tisíce. Jde tam o to, že střela "začíná" cestu o dva milimetry dřív, než na co je zbraň stavěná a tu díru mezi válcem to překoná jinou energií. Navíc nedojde včas k "odfuku" mezi válcem a hlavní, takže .38+ by třeba už problém udělat mohla...

Jinak jasně, že 357 s dvoupalcem nedá střele takovou energii, jako šestipalec. Ale furt je to víc, než 38 :-) A ten plamen a rána jak kráva taky při obraně udělá svoje, pokud má člověk čas a chuť na varovnej výstřel..

Odkaz ke komentáři

Nemám teď po ruce tabulky a jsem líný to hledat, ale tlaky .357 Mag. bych řekl, že jsou pořád vyšší, než u .38+, navíc právě díky délce nábojnice vznikají na kratší dráze... ale to už nejspíš řešíme přílišné detaily  :) Jak jsem psal, odpověď od S&W, že použití .38 Spec. ve zbrani ráže .357 Mag. je OK, mi ke klidnému spaní stačí - stejně nabíjím jen ty .357, jak už je nejspíš zřejmé  ^_^

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nevedel som, do ktorej témy tento príspevok zaradiť, tak je tu. Chcem sa opýtať členov fóra, či existuje nejaká štúdia na vplyv intenzívnej streľby na mechanické hodinky a aké sú jej výsledky. Som športový strelec v disciplíne praktická streľba (IPSC). V bežnom živote nosím len mechanické hodinky, ale mám pochybnosť, či vydržia tréning s niekoľkými stovkami výstrelov, preto som  si na tieto účely kúpil quartzky, lebo nejaké hodinky na ruke mať musím. Napíšte prosím svoje poznatky, prípadne dajte link na výsledky nejakých štúdií.

Odkaz ke komentáři

Pokud jsi sportovní střelec a nosíš prakticky jen mechanický hodinky, tak bys mohl jedny obětovat a ve finále tu studii napsat sám...nikdo asi víc ran nevystřelí, takže by to mohlo být zajímavé čtení.

Co se týká například mechanik a motorové pily, tak kamarád, který se živí jako dřevorubec, už oddělal troje hodinky, takže skončil u digitálek. Ty stálé vibrace asi neustojí žádné mechanické hodinky. U střelby bych to viděl podobně.

Odkaz ke komentáři

IPSC jsem střílel taky, dlouhá léta a s hodinkama mi to nic neudělalo. Ale (jak jsem psal dřív), stačilo 20 minut střelby brokovnicí a bondovky se zastavily.

Od tý doby ani na střílení, ani na golf, ani snad na šachy mechaniky neberu.

Odkaz ke komentáři

Já jsem si právě na střelnici koupil quartzky. Už jsem přemejšlel, že bych je prodal a nosil jen automaty, ale jak to tady tak čtu, tak se jich budu držet dál.

Vliv to určitě mít bude, jinak by zkušební střelci ve zbrojovce nenosili speciální rukavice, tam odstávají zabrat i klouby.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...