kdojinej Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Zůstalo mi v hlavě, co tu onehdá Vít napsal, když si kupoval polárky, bylo to něco jako zhodnocení a zároveň vyjádření spokojenosti ve stylu: tak tyhle jsem si konečně koupil, splnil si sen, bez toho aniž bych musel omezovat svoji rodinu. Což se mi moc líbilo.Takže moje otázka je, jak dlouho jste šetřili na vaše definitivní ("definitivní")? Nebo ještě šetříte?
Porsche_911 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Definitivní? To zní tak .. svobodně
Daemonultimate Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) Definitivní??? Jsi si jist, že jsi na správném fóru??? Ale píšeš to v uvozovkách, tak asi jo. Já ještě nenašetřil a jen tak to nebude. Jsou jiný věci který maj přednost. Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem Daemonultimate
JaRooN Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Většina z nás má jako cíl cestu. Definitivní neexistují...
Návštěvník Mitak Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Na definitivní šetřím pořád a asi vždycky budu.
semi001 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Každý aktuální, jsou definitivní přeci Jen Tenge kupuje a když jede domů, přemýšlí o výměně
tenge Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) SEMI: Legrácky, že ...na to Vás užije.. PS: definitivní nejsou..to je jen zbožné přání na něco šetřit..cesta má kupu odboček.. Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem tenge
pebe Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Na definitvní pořád šetřim a pořád to zdražuje, nekonečné šetření
xcmaniax Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Možná zajímavější je, jak dlouho jste odolávali než jste utratili za "definitivní" tolik kolik jste utratili. Tedy před pár lety jsem si řikal, jestli nejsem padlej na hlavu dát za hodinky 30 a dnes mám v hodinkách násobek bez nějaký zásadní změny v příjmech a psychice. Tedy to připustit, že hodinky jsou víc nebo míň zásadní část cash flow:-D
snake Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Kdyz se zapojil Tenge-muzu taky... :) Definitivni jsem zatim nenasel-takze nemuzu udat cas-po ktery bych na ne setril...ale co jsem zatim mel-neda se rict,ze nejdrazsi byly nejlepsi...o cene to myslim neni...to je ale do jineho vlakna...nazor,ze cesta je cil-se da pouzit-proste me bavi zkouset hodinky...
semi001 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 10:37, tenge napsal: SEMI: Legrácky, že ...na to Vás užije.. PS: definitivní nejsou..to je jen zbožné přání na něco šetřit..cesta má kupu odboček..Sem zkoušel tvou ostražitost
Tomak Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Já si Omegy SMP, který jsem si v 15-ti vyhlédl koupil ve 30-ti. Mám je pořád, tj. pět let a možná je nikdy neprodám.Tohle kouzlo ale funguje jen díky tomu, že mimo ně mám i jiné kousky, za poslední rok jsem měl na ruce téměr výhradně Breitling Colt.
Chosef76 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Možná ta definitiva v názvu vlákna je zavádějící. Členů, kteří jen přikupují hodinky a neprodávají tu nejspíše moc nebude.Přiznávám, že jsem pacient. Je mi jedno, kolik hodinky stojí...pokud se pro ně rozhodnu, nejsem spokojený, pokud si je nekoupím. Každopádně nikdy bych neohrozil rodinný rozpočet. Žena moji vášeň toleruje, stejně jako já respektuji její vrtochy. První definitivní po roce, druhé definitivní po dvou letech, v tomto intervalu ( ale spíše dříve) koupím třetí definitivní. Sent from my iPhone using Tapatalk
jencekgs Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Tak jsem asi jiny, definitivni mam zatim 3 roky. Zkusil jsem k nim par na doplneni, ale uz nemam cca mesic ani zadne jine otloukanky, takze 100% OWG a naprosty klid, pohoda a spokojenost. Hodinky mi plne vyhovuji a dokud tech 200g ponorkove oceli naplnene olejem unesu na ruce, budou moje definitivni.
lucid Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Já několik definitivních mám, alespoň si to myslím. Ale rozhodně to není o ceně. Některé z těch, které mi rukama jen prošly, byly často násobně dražší.
azeppelin Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Lidí, kteří šetří na definitivky, lépe řečeno vysněné, znám pár mimo chronomag. Jeden mi říkal pět let (Moony). Takoví ty hodinky už nikdy nepustí a budou je léta oprašovat. Druhá varianta, nechronomagoři, kteří si koupí hodinky za nárazové prémie, při příležitosti nějakého úspěchu, jubilea atd. Ti také hodinky netočí. Sorta sběratelů cizeluje sbírku a neustále něco shání a nikdy nemají dost. Zpravidla od deseti kusů výš. Chronomag je vymykající se diagnóza.
Nino Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 Mě napadá, že koupě "definitivních hodinek" pro člověka, který před tím toužil a kupoval víc kusů a touha po jiných se mu vracela - by musela být spjatá s nějakou vnitřní změnou. A ty poslední by si nakoupil pro uspokojení té touhy, ale spíš jako rituál, oběť nebo památku na své touhy. Ve wikipedii i jinde jde najít "potlač" i indiánů. Nakonec jim ten zvyk zakázali jako "více než zbytečný, rozhazovačný a neproduktivní". Já myslím, že prostě jen v té době neměli indiáni chronomag ( a naopak).
Anela Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 První definitivní jsem si... prostě koupil. Na ty poslední jsem zatím... nenašetřil
lucid Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 11:58, Nino napsal: ... Ve wikipedii i jinde jde najít "potlač" i indiánů. Nakonec jim ten zvyk zakázali jako "více než zbytečný, rozhazovačný a neproduktivní". Já myslím, že prostě jen v té době neměli indiáni chronomag ( a naopak).No, myslím že jednou z hlavních funkcí potlače bylo okázalé plýtvání, kterým jeden náčelník demonstroval druhému že on "na to má". Pokud by chtěl někdo hodinky určitých značek a modelů takhle okázale ničit, pak se dobrovolně hlásím, že se jich raději potupně ujmu. Netýká se ale Festin a fíků.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se