ivan613 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Dobrý deň,chcel by som sa opýtať či z vás nemá niekto skúsenosť s nákupom nehnuteľnosti ktorú predáva exekutor.Moja priateľka chce kúpiť pozemok i s chatou bez čísla popisného v okr.Karviná.Majiteľ nekomunikuje ani si nepreberá poštu.Máme zistené že v chate trávi víkendy a má tam zariadenie.Neviete ako správne postupovať keď to priateľka kúpi?Aby nám povodný majiteľ nerobil problémy má tam dvoch psov.Aké hrozí riziko pri preberaní?Preberá sa to od exekútora alebo od majiteľa?Ako sa dá zabrániť tomu aby po predaji to nezničil.Čo urobiť s jeho majetkom ktorí je v chate?Musime ho niekde skladovať alebo ho možeme vyhodiť?Ďakujem za radu.Ivan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) Tak do toho bych vážně nešel. Koupit nemovitost i s původním majitelem, který evidentně s prodejem nesouhlasí, potažmo asi nemá kam jinam jít, na to bych asi neměl nervy. Obávám se, že to asi ve finále bude hodně, hodně špatný kšeft. Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Když to není v katastru, tak tam nemá logicky ani bydliště a není to zkolaudované na bydlení. Koupíš, borce po dobrém/zlém vystěhuješ. Naschválům nepředejdeš nijak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Ale stejně na to musí být povaha, snažit se zbavit člověka, který se dostal (i když třeba i svojí vinou), do životních nesnází a pro něj téměř neřešitelné situace. Rázem se z člověka stala jen nepotřebná a nechtěná věc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Přebrání proběhne u exekutora a majetek co je v chatě by měl vystěhovat ještě exekutor a uložit do exekutorské úschovy ( pokud se to nezměnilo ). Poškození bohužel nezabráníš a pokud by dělal bejvalej majitel nějaké trable, musíš volat policii. Na jednu stranu je takovej majetek za babku, ale srovnej si v hlavě, zda ti to stojí za případné těžkosti. Jo a zjisti si, zda je vůbec ta chatka na pozemku legálně ( abys nekoupil pozemek nějak zatíženej minulostí ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Nikde nevidim, ze by psal puvodni dotazovatel, ze to neni v katastru, jen,ze nema cislo popisne. Chata k rekreaci nemusi mit cislo popisne. A v katastru se takova chata vetsinou objevi jako zastavena plocha a nadvori, stavba pro rodinou rekreaci...Kazdopadne vzhledem k nasim zakonum a vymahatelnosti prava bych do takoveho "projektu" nesel, i kdyby mi to cele daval nekdo zadarmo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Karlos: Já myslím, že na to nelze takto pohlížet. Člověk, který to koupí se stane spíše jeho zachráncem a vyhození z chaty mu jenom pomůže, bude se muset začít o sebe starat. Je to práce spousta, jsou ubytovny apod. a kdo chce, ten má šanci začít znova. Sedět na chatě a případně se tam utápět v alkoholu nikomu nepomůže. Mám kolem sebe pár příkladů, kdy jednomu bylo toho druhého líto a druhý se pak smál jak na to vyzrál... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 15:50, Xenomorfus napsal: Nikde nevidim, ze by psal puvodni dotazovatel, ze to neni v katastru, jen,ze nema cislo popisne. Chata k rekreaci nemusi mit cislo popisne. A v katastru se takova chata vetsinou objevi jako zastavena plocha a nadvori, stavba pro rodinou rekreaci...Kazdopadne vzhledem k nasim zakonum a vymahatelnosti prava bych do takoveho "projektu" nesel, i kdyby mi to cele daval nekdo zadarmo.Taky nikde netvrdím, že to není v katastru, píšu, že si má zjistit, zda je tam ta chatka legálně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 15:54, kuncák7 napsal: Taky nikde netvrdím, že to není v katastru, píšu, že si má zjistit, zda je tam ta chatka legálně.A ja nikde nepisu, ze muj prispevek je reakci na Tebe ;-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 15:57, Xenomorfus napsal: A ja nikde nepisu, ze muj prispevek je reakci na Tebe ;-).Jasný, jsem chytlavej, sorry Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ace.Rimmer Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 chatu kup, dej mu tyden na vystehovani, upozorni ho že cokoliv tam provede je trestný čin a pokud neodejde tak zavolej policii že ti nekdo okupuje nemovitost a nechce ji opustit... žádná kovbojka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Zjisti si, jestli to není v těžebním pásmu nějaké šachty. Pocházím odtamtud. Rodiče tam stále bydlí (Doubrava) a zkolaudovat tam něco na trvalé bydlení je velice složitý proces. O tom tam něco postavit, tedy získat stavební povolení, ani nemluvím. Je to chudý kraj, všichni mladý utíkaj, takže jsou i nemovitosti levné. Teď tam kámoš prodával byt v Orlové 4+1 za 320 tisíc...jsem se ptal proč, v Praze za to nekoupíš garáž. Prostě tam ty ceny tak jsou nastavené díky možnostem zaměstnání a kupní síle.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan613 Odesláno 11. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Chata je tam postavená legálne a dotyčný má trvalé bydlisko v úplne inom meste.Trávi tam len víkendy.Organic v Doubrave mám tiež barák na Hraniciach.Čo máme zistené tak dotyčný má dlhy z podnikania cca 700 000 kč.Vlečie sa to už pár rokov. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 (upraveno) V 11. 4. 2016 v 15:54, Josef01 napsal: Karlos: Já myslím, že na to nelze takto pohlížet. Člověk, který to koupí se stane spíše jeho zachráncem a vyhození z chaty mu jenom pomůže, bude se muset začít o sebe starat. Je to práce spousta, jsou ubytovny apod. a kdo chce, ten má šanci začít znova. Sedět na chatě a případně se tam utápět v alkoholu nikomu nepomůže. Mám kolem sebe pár příkladů, kdy jednomu bylo toho druhého líto a druhý se pak smál jak na to vyzrál...Já vím, já vím, v tomhle stádiu už je pozdě na lítost a lidskost, ale stejně bych to nemohl. Spíš jsem se jen tak nahlas zamyslel jak málo dnes člověk znamená a jak málo někoho zajímá. Zato o kus majetku se všichni jen perou, majitel nemajitel, co je nám po něm. Trochu to připomíná kroužení supů nad umírajícím zvířetem. Ovšem supi jsou milosrdnější, ti alespoň počkají, až zvíře zhasne. Lidé ne. Uhni dědku... Upraveno 11. dubna 2016 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan613 Odesláno 11. dubna 2016 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 16:31, Karlos napsal: Já vím, já vím, v tomhle stádiu už je pozdě na lítost a lidskost, ale stejně bych to nemohl. Spíš jsem se jen tak nahlas zamyslel jak málo dnes člověk znamená a jak málo někoho zajímá. Zato o kus majetku se všichni jen perou, majitel nemajitel, co je nám po něm. Trochu to připomíná kroužení supů nad umírajícím zvířetem. Ovšem supi jsou milosrdnější, ti alespoň počkají, až zvíře zhasne. Lidé ne. Uhni dědku...Keby tam mal dotyčný trvalé bydlisko tak do toho priateľka nejde.On to používa na odpočinok cez víkend.Možno mu to pomože a preberie sa a začne niečo robiť.Možno to niekomu pripadá ako hyenizmus.Podľa mňa by to hyenizmus bol keby sme ho pripravili o jedinú strechu nad hlavou no on má kde bývať.A veritelia dostanú aspoň niečo.Dlhy má dnes kde kdo ale musia sa platiť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 16:13, Ace.Rimmer napsal: chatu kup, dej mu tyden na vystehovani, upozorni ho že cokoliv tam provede je trestný čin a pokud neodejde tak zavolej policii že ti nekdo okupuje nemovitost a nechce ji opustit... žádná kovbojka... přesně. Před třinácti lety jsem takhle koupil v nedobrovolné dražbě barák. Dražební společnost vyřešila jen papíry, vyzvala bývalého majitele k předání (na to nečekaně nereagoval) a zbytek jsem si musel řešit sám. Bývalí majitelé zadlužení až po uši a jezdili si tam na víkendy na chalupu a měli z toho prdel. Po dobrým to nešlo, nakonec jsme za asistence policie vyměnili zámky, udělali soupis majetku a barák zapečetili.Do měsíce si to vystěhovali, zbylo po nich několik kontejnerů bordelu a trvalý bydliště jsem rušil čtyřem lidem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 V 11. 4. 2016 v 15:57, Xenomorfus napsal: A ja nikde nepisu, ze muj prispevek je reakci na Tebe ;-).V katastru s popisným číslem a příslušnou kolaudací... to ti je asi jasné jak to bylo myšleno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
farkyostrava Odesláno 11. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. dubna 2016 Hele pokud to ma hlavu a patu... je v katastru zakreslena chata atd. jdi do toho ...klidne mi pisni do SZ....delam v tom.... a ber dokud muzes tady je na ostravsku spousta profiku co to proste koupi poresi a proda s prirazkou ..proste kseft...tak pokud jsi koncak a muzes chces ...ber...ale porad se s nekym kdo te tim provede ...exekutor ti to proda a je mu sumak jestli to ma pravni vady atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se