969 Odesláno 10. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Tohle se tu už před nějakým časem řešilo, někde tu musí být dost obsažné vlákno, jen jsem línej ho hledatHodinky na pravé a jsem pravák, můj syn to má stejně. Jo a buk teda rozhodně nejsem.A jinak se říká, že kdo nosí hodinky na dominantní ruce, tak má minimálně částečně rozpolcenou osobnost.Tady se řešilo už úplně všechno, mám pocit.
wizard-ov Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Tož to já budu asi ta rozpolcená osobnost.... ale furt lepší, než hodinky na pravé ;o)
TomcatCZ Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Pravák a vždy na levé ruce, jinak je to pro me proti srsti :-)
atari Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Dříve jsem měl tendenci je nosit na pravé (jakožto pravák), ale údajně "se obvykle nenosí" na dominantní - od té doby už jen na levé a nemohl bych jinak
(z)denny Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Jednou jsem vzal hodinky na pravou a do hoďky jsem rozstřelil sklíčko o roh domu. Od té doby jen levá
969 Odesláno 10. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Po takhle traumatizujícím zážitku to asi chápu...
pastovic Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Jsem právak. Od 13.let je nosím jen na pravé. Měl jsem zlomené obě kosti v předloktí, 6 týdnu sádra, 14 dní ortéza, a ruka je sice narovnáná, ale jde vidět že je trochu křivá a hodinky mi na ni prostě vadí. Na levou už je ani nezkouším dávat.
lloffass Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 No tak ze zvědavosti po přečtení tohoto vlákna jsem zkusil poprvé v životě dát hodinky na pravou. Dvě minuty jsem to vydržel a už nikdy se k tomu nevrátím
azeppelin Odesláno 10. května 2016 Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Jsem pravák a pravičák, takže zpravidla pravou. Levou si svátečně udělám pěknou chvilku, jakoby vod cizího.
969 Odesláno 10. května 2016 Autor Nahlásit Odesláno 10. května 2016 Jsem pravák a pravičák, takže zpravidla pravou. Levou si svátečně udělám pěknou chvilku, jakoby vod cizího.No jistě. Kapitalismus. Proto nosím hodinky na pravé!
AndyAaron Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Ja jsem levak a nosim na leve, protoze deda za mnou kdysi prisel, donesl mi hodinky a pripnul mi je na levou. Ale obcas o ne mam strach, protoze je to dominantni ruka, tak s ni smatram vsude. Na prave jsem to kdysi zkousel a vydrzel to tyden. Pak uz to neslo.Prekvapuje me, ze je tu tolik pravaku, co nosi na prave. Ja zatim videl jenom takhle levaky.
Marhi Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Já většinou na pravé. Sice mi bylo divný že každý hodinky co jsem měl dostávali strašnou sodu, ale zvykl jsem si.Pak jsem po letech při zapínání švihl o zem citovkama po dědovi. Vyklouzli mi při zapínání.To rozhodlo. Jsi levej jak šavle musíš je nosit na pravý ruce.Tejden zvykání a už mi to nepřijde. Má to i výhodu že neřeším velikost korunky. A chrono se dá pustit i přes ruku.Nakonec je to jen síla zvyku.
OndraTce Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Pravák na levý. Vždycky. Chtěl jsem si teď zkusit dát hoďky na pravou ruku, ale nepodařilo se mi zacvaknout tah. Ale i tak za tu chvíli - hroznej pocit
AdaMoss Odesláno 11. května 2016 Nahlásit Odesláno 11. května 2016 Levák a na levé, strach nemám. Když se nějak výrazně poškodí, o důvod víc si koupit nové .
pastovic Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Odesláno 12. května 2016 Líbí se mi, jak si vždy každej najdeme důvod proč koupit nové.
backtothedrive Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Odesláno 12. května 2016 V 1.třídě mi otec koupil první dětské primky a slavnostně mi je nasadil na pravou ruku,protože sám nosil vždy na pravé ruce.Bylo období,kdy jsem nenosil hodinky vůbec,ale otec se okolo pořád pohyboval s hodinkama na pravé ruce a já ho vždy kopíroval.On je pravák,já jsem pravák.A tak každé další hodinky šly automaticky na pravou ruku.On mi to jednou vysvětloval tak,že praváksi dává automaticky větší pozor na pravou ruku,kterou více potřebuje a je pro něho důležitější.
AndyAaron Odesláno 12. května 2016 Nahlásit Odesláno 12. května 2016 To ma urcity smysl, na druhou stranu zase s dominantni rukou delas vic prace a pohybu. Vidim to sam, kdyz potrebuju neco odnekud vytahnout, tak tam smatram automaticky levou rukou a obcas ty hodinky prekazeji nebo o ne zavadim.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.