Přejít na obsah

ze Života .....

Návštěvník YPO

Doporučené příspěvky

@YPO já si na tebe vždycky vzpomenu na konečný u nás na Zbraslavi, když jdu kolem té buňky,kam musíte chodit na záchod, jak si na to nadával. Hádám ale, že po konci 165 už 139 nejezdíš, co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, Seamaster napsal:

Alfa jsou slinti 15 a min...digi wifi generace

Přesně, na nic jiného už bych si netroufnul .... sem už jak opuštěná souška v lese.

před 1 minutou, kral083 napsal:

@YPO já si na tebe vždycky vzpomenu na konečný u nás na Zbraslavi, když jdu kolem té buňky,kam musíte chodit na záchod, jak si na to nadával. Hádám ale, že po konci 165 už 139 nejezdíš, co?

Už sem tam pár let nebyl, jezdím víceméně jenom jednu linku. 

Bylo to nedůstojné po hodině jízdy sr@t, v plastový boudě "metr" od seskupení lidí stojících v zastávce. Ani nevím, že tam končí 139, myslel sem, že končí stále v Modřanech. To musí mít řidiči radost, dyť tam není vůbec místo na "klouby".

Odkaz ke komentáři

V 6. 1. 2025 v 11:26, YPO napsal:

Zprávy z terénu:

Stojím vám takhle v odpolední špičce na velmi frekventované zastávce plné lidí a čekám až se pracující lid vracející se z dřiny nakýbluje do salónu.

Zvoním, zavírám dveře a všimnu si nohy ven z vozu. Koukám na kameru a ve dveřích stojí zástupce generace Alfa, který je opřený o dveře, aby nešly zavřít.

Kyseliny mi začaly jezdit mezi žaludkem a krkem. Říkám si: klid to ustojíš!!! 

Zvoním znovu a h@vno … ani se nehnul.

Periferně vidím další dva zástupce generace Alfa jak se šourají k vozu a nastupují. Noha z mezidveří zmizela a kyselina mi vjela do nosu.

Sedačka mě vystřelila ven z kukaně a řvu na ně: vypadněte všichni tři ven ... (dramatická pauza) ... HNED!!! Nechtělo se jim, až když sem vykulil oči … tak to šlo.

Tím by příběh mohl skončit s tím, že jsem čekal stížnost za výtržnictví směrem ke klientovi.

Za dva dny podepisuji svou první !!! pochvalu.

Pochvala: Řidič autobusu XXX/X dnes v 15:27 chladnokrevně vykázal z přepravy partu nevychovaných adolescentů (bránili zavření dveří ve stanici XY) a nenechal se vyprovokovat k nějakému nadměrnému konfliktu. Dobře zvládnutá situace. Potlesk.

Tímto děkuji anonymnímu slušnému člověkovi, který se mě zastal a dodal sil do dalšího dne.

Jeden z těch pasažérů to i natočil...

• Haha 2
Odkaz ke komentáři

před 18 hodinami, Waya03 napsal:

Nám chodí autobusáci na konečný chcát na plot, imho zlatá buňka.

Je to zvěř. 

Možná by pomohlo tohle:

000.png

Odkaz ke komentáři

Díky za tipy, to bych mohl zkusit. Oni už tam mají v trávě před plotem takové velké kolo vydupané, takže přesně vím kam bych to měl stříknout.

Nedávno z té zastávky jezdila i náhradní doprava, nejaký Valenta, tak jsme je poprosili ať nám nechčijou na plot. Hned druhý den nám ten pán už z dálky vesele hlásil: "Nebojte, už nechodím k Vám na plot, dneska jsem byl tady o dva metry vedle" (tedy už na plot u sousedů).

Jen se děsím kam chodí srát, to jsem ještě nikde nenašel.

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři

V 8. 1. 2025 v 10:53, Waya03 napsal:

Díky za tipy, to bych mohl zkusit. Oni už tam mají v trávě před plotem takové velké kolo vydupané, takže přesně vím kam bych to měl stříknout.

Nedávno z té zastávky jezdila i náhradní doprava, nejaký Valenta, tak jsme je poprosili ať nám nechčijou na plot. Hned druhý den nám ten pán už z dálky vesele hlásil: "Nebojte, už nechodím k Vám na plot, dneska jsem byl tady o dva metry vedle" (tedy už na plot u sousedů).

Tak snad jednou budeš mít štěstí .... :):angel:

Snmekobrazovky2025-01-09163256.jpg.0108c93f451025384210f6eba786154e.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak to zase pěkně klouzalo, nejen tady na jihozápadě ... Hlavně, když to ještě dopadne alespoň takhle, pak holt jen v klidu čekat na pomoc ....

Snmekobrazovky2025-01-09145909.thumb.jpg.511814c62014f5cb894aedbaac2e5df0.jpg

Odkaz ke komentáři

Tohle je linka za trest. Úzká stezka v údolí kde se mají problém vyhnout osobní auta, samá zatáčka, vracečky, skály, padající stromy. Víc škody než užitku, protože tam za den převezeš max 100 lidí.

Odkaz ke komentáři

Zprávy z terénu II.

Povídání o knoflíku a pásku. (loňské léto)

Jdu se na konečný vyčůrat do boudy, rozepínám kraťasy a ulít mi první knoflík. Spadnul na takovou tu plošku, která se po zatížení sklopí a náklad spadne do jímky. Knoflík je lehký, takže zůstal ležet na plošce.

Stojím nad tím knoflíkem, potím se (v boudě asi 50 stupňů) a přemýšlím, jestli pro něj sáhnu nebo raději nesáhnu. Zhruba po dvaceti vteřinách dumání si říkám „kašlu na něj mám pásek, to nějak vydržím“.

Udělal jsem, co jsem potřeboval, zapínám zbylé knoflíky – beru do ruky pásek a ulítla i přezka z pásku - spadla vedle toho knoflíku, ploška se sklopila a oboje šup do útrob kadibudky.

Začal jsem se smát jako vůl, udělal na pásku uzel a dokončil směnu.

Poučení No1: choďte močit na plot, nebo na zadní kolo.

Poučení No2: tenhle pásek si nekupujte, nebo pravidelně kontrolujte

PS-HKN-CO-01.JPG

IMG_0568.JPG

• Like 1
Odkaz ke komentáři

před 11 minutami, Murphy97 napsal:

porad se da ta "ploska" sklopit a sahnout pod ni 😝

Já nejsem žádnej estét, ale některý věci prostě dělat nebudu. Stačí, když ob rok vybírám hajzl na chatě a to je můj obsah :D

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

V 8. 1. 2025 v 10:53, Waya03 napsal:

Spíš by pomohlo tohle 😉 https://cs.wikipedia.org/wiki/Elektrický_ohradník

• Haha 1
Odkaz ke komentáři

před 15 hodinami, YPO napsal:

Tohle je linka za trest. Úzká stezka v údolí kde se mají problém vyhnout osobní auta, samá zatáčka, vracečky, skály, padající stromy. Víc škody než užitku, protože tam za den převezeš max 100 lidí.

Dneska jsem si k článku o tom na Novinkách otevřel diskuzi a docela pobavil názor jednoho "odborníka" na věc:

Snmekobrazovky2025-01-10081515.png.869a7cdbd7559214bc87f76fa9f6a75f.png

Snmekobrazovky2025-01-10081711.png.f3902384caefd7bb74aa5bdc037f5607.png

Snmekobrazovky2025-01-10082053.png.2251972f367bddc58b2fb6e67f9b9ebd.png

a dal odkaz:

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/video-cestujici-tlacili-ve-snehu-autobus.A180122_133617_brno-zpravy_vh

Odkaz ke komentáři

Mě stačí ta věta tiskové mluvčí ve článku - natož číst diskuze:

Podle mluvčí dopravního podniku Barbory Lukšové se občas stává, že uvázlému vozu pomáhají cestující. „Řidič sám požádá, jestli by nemohli trolejbus nebo autobus roztlačit,“ uvedla.

Osobně bych nikdy tohle po nikom nechtěl a neudělal, ani kdyby mě k tomu nabádal vrchní velitel. Protože ten autobus může kamkoli sklouznout, couvnout, někoho zranit atd. a já pak budu chodit pět let po soudech.

Prostě to nejede - povětrnostní podmínky - porucha apod. a nazdar = počkej si na další spoj nebo šlapej pěšky - nejsme na Aljašce.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Překvapilo mě, jak je to zabezpečení autobusu absurdní. Autobus přijel na konečnou zastávku, společnou s tramvajemi. Lidi vystoupili a nešly mu zavřít dveře, tak neodjel. Čekali jsme 40 minut, než přijela rychlá rota z dispečinku a nějak ten spínač dveří oblbli a dostali autobus ze zastávky. Za ním kilometr stojících tramvají. V ranní dopravní špičce.

Odkaz ke komentáři

před 24 minutami, VS napsal:

Překvapilo mě, jak je to zabezpečení autobusu absurdní. Autobus přijel na konečnou zastávku, společnou s tramvajemi. Lidi vystoupili a nešly mu zavřít dveře, tak neodjel. Čekali jsme 40 minut, než přijela rychlá rota z dispečinku a nějak ten spínač dveří oblbli a dostali autobus ze zastávky. Za ním kilometr stojících tramvají. V ranní dopravní špičce.

Důvodů proč nejdou zavřít dveře může být několik, a to, že se bus nerozjede s otevřenýma dveřma není absurdní, ale je to pro vaší bezpečnost.

Nějak se mi nechce věřit těm 40 minutám, protože tramvaje mají prioritu i kdyby ten bus měl smykem odtáhnout tank.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...