Přejít na obsah

ze Života .....

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 11. 1. 2019 v 15:26, 5etter napsal:

To je ta dnešní elektronická, přetechnizovaná doba. Blbej kamínek a vyřadí z provozu celej vlak. Borci na Albatrosech nebo na Šlechtičnách takový problémy neřešili. Ale zase neměli na palubě internet.

Taky jsem při čtení ani nedutal.

já hopovi naprosto rozumím ..... v busu je totéž s plošinou pro vozejky ..... ta když si postaví hlavu, tak už ze zastávky nevodjedeš ..... a lidi se můžou posrat, páč za to může samozřejmě řidič :D

Odesláno

Mi je vzdycky lito tech cestujicich,proste maji pohodu a nejak si neuvedomuji,ze to ma na starost jeden clovek a nekdy se stane,ze je to nad jeho sily.

Zajimave je,ze kdyz si s nima povidam,pokud na to mam cas ,tak to pochopi-vetsinou.

Ypo to asi dobre zna,je s nima v blizsim kontaktu,nez ja.

Mam tu praci moc rad.  

Prihody si zapisuji,nektere nemuzu davat protoze jsou interni ,nektere sproste nebo hrozi nepochopeni.

Mozna jak nemam fb, tak se chci podelit,protoze to tady mam rad. Nejde mi o nejaky obdiv,nebo uctu-jen je to obcas zajimave.  

Odesláno (upraveno)

Děl se s náma dál, je to moc krásný. Ty jsi jak Bohumil Hrabal.

Otec jezdí s autobusem, tak k tomu mám blízko, čtu ty vaše historky rád.

Upraveno uživatelem 5etter
Odesláno

taky jsem chyt kamínek ale do brzd. Jel jsem včera na nákup, celá silnice jak na NHL, jeden kus ledu, jen v jedný obci mají nasypáno vehementně. Pořád jsem měl pocit že je něco špatně ale nic určitého. Pak zastavuju u kasy zpoplatněného vjezdu a jak otvírám okýno, slyším děsný pískání. Jak jsem zastavil, přestalo to, jasná diagnóza. Po rozjezdu zas, kravál jak když brzdí vlak, lidi se ohlíželi, děs. Doufal jsem že až budu odjíždět, při couvání to vypadne ale kdepak. Trošku to změnilo zvuk, kamínek se asi posunul. Jízda z náměstí k obchoďáku trošku lepší, když se jelo rychleji, pískalo to slabě. A na parkovišti zas naplno. Co s tím? Nic. Kola odmontovávat nebudu, rozhodně ne před obchodem ve sněhu. Musí to vydržet domů. Pak jsem doma na dvoře chvíli popojížděl dopředu a dozadu jestli to pomůže. Chvílema trošku. Až dnes, v garáži, když to bylo trochu v suchu, jsem pod to vlez, brnknul jsem prstem o krycí plech kotouče, odněkud vypadl kamínek a je klid.

Odesláno

Historek mam  hodne.Ale ve vsi ucte ,myslim ze jsou na chnmg  mnohem chytrejsi mistri slova,vtipnejsi vypraveci a zaslouzi si chvalit vic ,nez se to deje u mych postu.

Pro mne je zase  nejlepsi cteni ve vlaknech o hodinkach,bohuzel o nich vim tak malo ze jsem jen pozorovatel a abych furt psal supr,nadherny tak to mi prijde divny.

Mozna to je tim,jak sem od drahy.

Hloupejm staci malo a jsou spokojeni.    :D

Odesláno

Dítě v autě...

D: a jaky písmenka jsou ve slově "kočka"

My: tak si to řekni pomalu a schválně jaký tam slyšíš?

D: KOČKAAAAAA, tak Á

My: dobře ale to je na konci, čím to začíná?

D: KOČKA... K!

My: paráda, a další písmenko? KOOOOOO...

D: O!

My: no skvělý! A dal? koČKA... ČKA...

D: hmmmm

My: no tak jak to asi může být dál?

D: Kočka leze dírou, pes oknem.......

Odesláno

Hopa26, super story. Ty a YPO byste měli psát hlavně příhody z natáčení. YPO to pravda poslední dobou trochu fláká, asi mu v práci všechno funguje už konečném bezchybně, lidí voněj, na konečné 30 minut pauza a nové hajzly a cyklisti zastavují, pouští, dávají přednost a zdraví zářivým úsměvem. Prostě pohádka máje.

Odesláno

jeden můj, bohužel už nežijící kamarád byl taky mašinfíra, jezdil většinou na místní trati s tou hroznou škatulí na přesýpání lidí, přezdívanou šukafon. To byly historky! Uváznutí ve sněhu bylo to nejmenší, u toho jsme byli účastni v přímém přenosu. Tenkrát byla zlatá éra CB vysílaček a on ji vozil ve vlaku. Byly i lepší kousky. Baba mu utrhla dveře, došla mu nafta kousek od nádraží a nejveselejší kousek byl hořící motor. Tam je pod podlahou. Lidi uhněte, já potřebuju otevřít motor. Lidi uhněte, ono to asi hoří! No jó, jasně, hoří, to víš že jo. Otevřel poklop motoru, kouř, smrad. Uááá panika, lidi prchají. Já vám říkal že to hoří. Jednou tady byla na nádraží výroční výstavka lokomotiv a já ho tam načapal když se chystal na jízdu. Tak jsme mu ten stroj s bráchou prohlídli. On otevřel skříň elektroinstalace a já koukám, tam jedno relé zaklíněné kolíkem na prádlo. Co to je? No to je takovej bezpečnostní haj... , bez toho to nepojede. Ono je v tom krámu vždycky něco špatně, spravit to nejde a tak se musí ten bezpečnostní haj.. zabezpečit.

Odesláno

Tak jeste jednu dam.  :)   Kdyz jste na mne tak hodni.

Jo jo,dedecku ,vypravej. Jak to chodilo na draze! 

Dobre mile deti.   

Jedu ted z bazenu,mam po treninku ,endorfiny venku na max a probiram se zapiskama  a rikam si,kdybych to fakt vydal knizne,tak by se to asi libilo.  

Uvazoval jsem i proc ,je to podle mne proto,ze lidi docela hodne vlakem jezdej,kazdyho potkalo neco podobneho,ma k tomu co rict,nadrazaci ho serou hovno delaj a berou hafo keš.  :D

Odesláno
  V 12. 1. 2019 v 12:02, hopa26 napsal:

Tak jeste jednu dam. :) Kdyz jste na mne tak hodni.

Jo jo,dedecku ,vypravej. Jak to chodilo na draze!

Dobre mile deti.

Jedu ted z bazenu,mam po treninku ,endorfiny venku na max a probiram se zapiskama a rikam si,kdybych to fakt vydal knizne,tak by se to asi libilo.

Uvazoval jsem i proc ,je to podle mne proto,ze lidi docela hodne vlakem jezdej,kazdyho potkalo neco podobneho,ma k tomu co rict,nadrazaci ho serou hovno delaj a berou hafo keš. :D

To si nemyslím. Lidi na dráze mají takovou profesní hrdost. Dost často to dělají opravdu dlouho a prostě mají tu práci rádi a berou jí trochu jako poslání. Tvé příběhy jsou takové lidské, to je na nich hezké. Já ČD rád, byť je spousta věcí zastaralých atd. Tak ti zaměstnanci jsou pokladem té firmy. O to víc mě štve co se tam dělo v managementu. Nedávno jsem dělal pro bývalého CEO a to musela být katastrofa. Ostatně dlouho to byl největší zaměstnavatel v zemi. A dělat na dráze bylo bvelmi prestižní historicky. Neviděl jsem průvodčího, který by ženě nepomohl s kuframa a nesnažil se i nějaké nestandardní situace vyřešit. Předat info, postarat se o cestující.

Zajímavé je, že když jsem dělal pro jednoho soukromého dopravce (finanční a strategické plány atd..tedy ne přímo v provozu) tak tam tot nebylo. Ta firemní kultura ČD tu vznikala desítky let a podle mě je skvělá a je o lidech :)

Odesláno

Jinak tady vývoj počtu zaměstnanců po revoluci, po válce měli přes 0,5 mil zaměstnanců. Přijde mi to zajímavé ;)

1109f5bf00af3c32db176e07e8463c8b.jpg

Odesláno

Kdyz sem tam byl na zacviku,delal jsem ruzne opravy s chlapama ,spravne mam jen cumet ,ale bavilo mne to .

Prisli jsme tam 4 adepti na firu ,z toho 2 netahla co jim dilna nevonela.Jsem tam zacinal,takze pohoda. 

Prvni seznameni s chlapama, lezeni pod masinu.Kde co je se naucit,ze tam je i spina znacna ,vymena oleje ..
Tma tam ,rikam partakoj,predakoj: Dej mi nejakou lampu,nechtel ,ale pujcil mi celovku ,novou z ponku ,extra pro ni dosel. "Bud na ni vopatrnej,jo"
Ja : "neboj jasny" . 01.gif 

Sem ji zapomnel v kanale na 1 koleji ,pak se slo delat neco jinyho. 04.gif 

Za par dnu opet do jamy,rikam dej mi lampu a on,ja ji nemam!!!
Prej na mne ,ze sem mu ji nevratil. 
Sem se nas ral,rikam mu uplne presvedcenej " ty vole,daval sem Ti ji do ponku,presne si to pamatuju!Ale to je jasny,kdyz je nekdo novej tak se to hodi,hned se z nej udela zlodej!!! Mracil sem se. A asi i presvedcive!

On ,omluvne. "Hele to ne,ja to tak nemyslel ,vyfasuju novou,mohl si ji pujcit nekdo jinej. " 

Rikam mu ",jo to udelej.Odpoustim Ti to obvineni,do smrti dobry,ale nedelej ze mne kurva nejakyho zlodeje,to nesnasim".....

Za dalsi 3 dny byla regionova opet na provozni na prvni kolej.Vlezem do kanalu,on chmata po tme po koleji po odlozenem filtru a nasel tam tu puvodni mnou zapomenutou lampu. 04.gif 04.gif 04.gif 

Musel sem utikat pryc velkou rychlosti a vratit se az za hodinu na svacinu -v ruce jsem drzel koupenou čabajku na usmirenou.01.gif mozna by mne na miste zabil. 04.gif

Odesláno

Jindy se zase rekonstruovalo wc

K ty rekonstrukci :
Zachod v regionove je diky dosazenemu vakuovemu systemu vcelku choulostiva vec. Regionova je predelana 810,kde ho vna driv padala na koleje,po rekonstrukci je tam velka nadrz,i na splachovani ,zadelana ve strope.
V tuhych mrazech to zamrza.

Takze seu nas v depu dosazovalo do mist kolem ventilu male topeni,do okruhu se zaradilo tecko ,odbocka dve hadice a maly topeni ,zebrovany ,ktere prostor temperuje.

Montaz docela na pytel,stojis na staflich,pul tela ve strope a uvnitr tma.
Partak pupik tlustej se tam nevesel,hopo vlez tam . 
A podaval naradi: 13ku stranovej,topeni,hadici,siky ,kombinacky,lampu,desitku nastrckovou racnu s curem .
Naradi mel pekny. 04.gif 
Hotovo,napustime vodu,zadeklujem a jdem do pr dele. 
Druhej den mi rika ,zapomnel zamknout ponk pres noc. 
"Ty vole nemam tam novy,ty velky siky,od Knipexu ,nemas je? "

Ja: "uz jdi do pr dele,sam nic nedelam ,vcera jsem s nima delal to topeni,ale naradi sis balil sam. "
On: "Hmmm,ja vim,se jen ptam"

No ale mi to nedalo.Sel sem za strojmistrem a rikam,kde je regina 148? On jede na ten a ten vlak,ted stoji ve stanici,odjizdi na 30 minut,rano to prijelo. Sednu na kolo,dojedu do stanice ,pujcim si od vypravciho zidlicku,ctyrhranem odevru na zachode strop,a voala cerveny siky od Knipexu lezej vedle topenicka 03.gif 04.gif 

Napadla mne lest,ze je potichu vratim na dno suflete a reknu partakoj " Dival ses poradne? Neni to nekde vespodu? " 
A pak ho vym rdam " kam cumels tvl,dyk sou tady!!! " " ses slepej a obvinujes mne pac sem po ruce " 04.gif 

Nikde nikdo,jdu na to!

Jenomze,smula se mi nalepila na paty,zrovna kdyz jsem to tam daval,se vratil z obeda pristihnul mne jak se kradmo rozhlizim s klestema v ruce a davam je dovnitr. 04.gif 

Jak sem jindy pohotovej a nenecham se zaskocit ,neslo nic udelat 01.gif 
Se se teda priznal no. 
Takova ostuda,mohl jsem ho mit na lopate,ale stesti mi nepralo. 01.gif 

V jeho kriku " ty kuurrvooo ,hopo ty vole ,ty sees taakovaaa svine " jsem citil stopu lasky ,obdivu,ale i zarodek pratelstvi. 03.gif 

Odesláno

Hopo, to jsou tak krásné příběhy a hlavně, ty to umíš podat jak rozenej vypravěč. Byla by fakt škoda to nevydat jako knížku...

Odesláno

Leto 2018.

Mam dnes volno,sel sem si zaplavat,vylezu z bazenu na soukromem tel. zmeskany 2 hovory,cizi cislo a vysetrovatel nehod od ČD.

Euforie z povedeneho treninku se razem ztraci,naskakuji obavy.

Je to o neco vic nez mesic,co jsem trefil ten traktor,tzn priblizny cas kdy se cela nehoda uzavira,jsou hotove rozbory z rychlomeru,houkacky,stazena data z opakovace,ucinek a cas pouziti rychlobrzdy,vyhodnocen postup po nehode.....
Neni uplne neobvykle,ze se muze ukazat,ze jsem cokoliv zanedbal a razem jsem za kokota. 

Nehoda ma totiz dalsi pokracovani ohledne sumy opravy a pojistovny,to je ale na jindy-vzalo to hodne divokej prubeh a zemedelec velky spatny,je mi ho lito.

No lepilo mi.

Prvni  sem vytocil to cizi cislo.
"Dobry den,sekretariat reditele pro osobni dopravu,Koubova"
Ja : Dobry den,tady je Péťa,mam od Vas zmeskany hovor"
Ona "Pan Péťa? " 
Ja: "  Ne lidi mi tak rikaji,maji me radi,dal se jmenuji Horcicka"

Pani se zacala smat,prej Vy jste nasel tasku s notebokem a tabletem,ze? Rikam jojo. 
A ona,ze pan poslal libezbrief,kde vypsal jak sem za nim bezel a ze je rad  atd a ona ze je taky rada a podobny reci....

Uplne se mi u pr dele z toho cukru zacaly rojit vcely.     :-D 

Podekoval jsem,a volal vysetrovakovi uz vyrazne klidnejsi.
I ten mi podekoval a ze jsem prikladne vylepsil nas obraz,zase mne prej daj do novin,jak kdybych byl nejaka Mesarosova kozata a pry jsem navrzen prednostovi na odmenu.On jen ze si overuje,zda se to skutecne odehralo,prej ze se deje ,ze si lidi pisou pochvalu sami na sebe.   :-) 

Ja sem si pomyslel,ze sem radsi kdyz se o me nemluvi,nemusej mne ani mr dat,ani chvalit -abych si jen frcel vlackem krajinou a 14teho byla na uctu vyplata.    :-D   :-D     :-D 

Ale jasny sem rad,potesilo to

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...