Přejít na obsah

ze Života .....

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hmmm, tak teď si připadám jak ujetej umerickej "prepper", chystající se na všechny možné druhy apokalypsy...  :hannibal:

Občasné výpadky konektivity řešívám samostatným mobilním LTE modemem/routerem/AP s vlastní baterkou (ke kterému dětičky kvůli FUP neznají heslo), takže minimálně noťas+tablet mi vesele frčí dál, přičemž mobil s extra daty beru až jako sekundární rezervu "na ven". A naopak pro mrazivé zimní večery bez proudu mám zrovna ke kotli v pohotovosti redukci do UPS  (plyn jde i při výpadcích o něco déle), byť jsem ji k tomu účelu zatím ani jednou nepoužil. Ale kdybych snad v podobné "krajní nouzi" přistihnul někoho ze spolubydlících jak mi ten pištící bazmek nezodpovědně vyšťavuje něčím tak mrzkým jako PowerBanka nebo nabíječka, čekal by tu jeho krabičku (a nejspíš i dotyčného) okamžitý polní soud... 

:hang:

Odesláno

:-)))) Hele to máš uplně jedno, jak to máš technologicky pořešný, než dojdou ty který zdroje je vlastně stejně jenom otázka času. Prostě hypoteticky jednou by došlo i na všechny UPSky a i na plyn, na všechny FUPy atd.

Odesláno

Ještě bych jim mohl malovat web křídou na hliněnou tabulku a dělat Youtube z maňásků - třeba bychom tak v té Gretině pomatené představě o budoucnosti dokázali přežít o pár hodin dýl...  :speak_cool:

Odesláno

:-)))) Hele to máš uplně jedno, jak to máš technologicky pořešný, než dojdou ty který zdroje je vlastně stejně jenom otázka času. Prostě hypoteticky jednou by došlo i na všechny UPSky a i na plyn, na všechny FUPy atd.

a konečně by byl svět krásnej .... jako byl, když se psaly telegramy
Odesláno

Si děláte prdel, ale nechtěl bych zažít ten rozklad společnosti při výpadku energií ve velkoměstě nad tři dny.

Se podívejte z okna a řekněte si, ták a teď do sedmi ro rána nebude nic vidět a nic fungovat...

Odesláno

Si děláte prdel, ale nechtěl bych zažít ten rozklad společnosti při výpadku energií ve velkoměstě nad tři dny.Se podívejte z okna a řekněte si, ták a teď do sedmi ro rána nebude nic vidět a nic fungovat...

Naopak, já bych to zažít chtěl. Zažil jsem to před rokem na chatě a byla to paráda.

Odesláno

Tak tam asi byla fajn parta. V reálu by to bylo jinak, ke zločincům z přesvědčení by se pod rouškou tmy přidali zločinci z příležitosti, což mohou být klidně desítky procent populace. U firemní kriminality se říká, ze těch latentních je 60-80% (jak ti vyjde v jaké studii). No u rabování by to asi nebylo tak dramatický číslo, to není jako krást kafe a papír, ale fakt bych to zažít nechtěl.

Odesláno

No co - chvíli by se nad tou mizérií po hospodách držkovalo, ale bez "sociálna" a statisíců "followerů" by nikoho dlouho nebavilo ani nenakrmilo. Přiměřené procento evolučně slabších jedinců by mezitím pošlo na infekce, protože (bez pravidelné dávky Blesku, Influencerů/Trendsetterů a utěšování od lajkařů) už by si nedokázali ani utřít řiť. Ale hnusně řečeno, podobně jako války a jiné krize by to lidstvo jako celek jenom posílilo, protože (snad kromě myší a švábů) není na planetě přizpůsobivější invazní druh...  :smoke:

Odesláno (upraveno)

Naopak, já bych to zažít chtěl. Zažil jsem to před rokem na chatě a byla to paráda.

Zažít raději na chatě než třeba v Praze.... :D

Pokud by třeba výpadek zasáhl celý SČ kraj tak nikdo už pak nechtěl vědět co všechno by se dělo dál, jak to zařídit ....a hlavně lidem to nebudeme co? Říkat.

edit* myslím, že toho pána co to připravoval, vyhodnotil a z pozice své kompetence chtěl řešit v tichosti odešli...

Vyhodnoceni_cviceni_Blackout_2014_def_220414.pdf

Upraveno uživatelem horal
Odesláno

Si děláte prdel, ale nechtěl bych zažít ten rozklad společnosti při výpadku energií ve velkoměstě nad tři dny.

Se podívejte z okna a řekněte si, ták a teď do sedmi ro rána nebude nic vidět a nic fungovat...

Moje touha je tejdenní blackout. Knihovnu mám plnou knížek, který jsem ještě kvůli dětem nestačil přečíst, barák má vlastní pramen a miluju noční oblohu.

Navíc bychom asi dostali placený volno, páč lékárna bez elektriky jde blbě.

Odesláno

Tak tam asi byla fajn parta. V reálu by to bylo jinak, ke zločincům z přesvědčení by se pod rouškou tmy přidali zločinci z příležitosti, což mohou být klidně desítky procent populace. U firemní kriminality se říká, ze těch latentních je 60-80% (jak ti vyjde v jaké studii). No u rabování by to asi nebylo tak dramatický číslo, to není jako krást kafe a papír, ale fakt bych to zažít nechtěl.

Jo, lidi tu drzkujou, ale já si to užil-byl klid, je to v lese a aspoň nikdo neotravoval. Jen třetí den přitáhl soused benzínovéj agregát a ten dělal binec.

Odesláno

Si pamatuju, jak jsme jako děti byly u strejdy na chatě bez elektriky. Večer petrolejky (ale taky studená voda), sekání trávy ruční sekačkou, večer se lidi sešli v jedný chatě, aby si popovídali a popili... no pohádka. Tehdy nám to přišlo jako dobrodružství. Ale moje děti dneska? Nevím... Jiná doba holt.

Odesláno

Já bych to zažít chtěl, už mám plán abych tady tomu šéfoval :-) By mě zajímalo jestli by fungoval. Například lidí jako Zmizík bych musel pobodat aby mě respektovali, no Zmizíka třeba zrovna asi víckrát :-D

A teď bez legrace, teda ten plán mám (ono ta nespavost občas vede k nesmyslným myšlenkám), ale mám dost sebereflexe na to si přiznat, že bych já jako kápo nebyl nejlepší nápad. By to dopadlo jako ve filmu Derr Haumptmann - 'záběr na všechny kolem mrtvé, totální destrukci, hodně z toho jeho přičiněním a jen konstatování: " ok má práce zde je hotova,jdeme"' mimochodem skvělý film, dost jsem se u něj dost nasmál a dost se za to stydím.

A k tomuto tématu, znám pár lidi co doma mají zakopanou tu cisternu, generátor, panely. Jídlo na 20 let pro 4 lidi a mraky zbraní. A nikdo z nich není zrovna prepper, jen neví co by s penězma mi příjde trochu.

Odesláno

Si pamatuju, jak jsme jako děti byly u strejdy na chatě bez elektriky. Večer petrolejky (ale taky studená voda), sekání trávy ruční sekačkou, večer se lidi sešli v jedný chatě, aby si popovídali a popili... no pohádka. Tehdy nám to přišlo jako dobrodružství. Ale moje děti dneska? Nevím... Jiná doba holt.

Pošli je do oddílu ;) To je z mé zkušenosti to nejvíc, co může rodič pro své dítě udělat. Bez legrace.

Odesláno

kolik už máš dětí ?

Těžká otázka, o žádném zatím nevím, ale víš jak to je. Vlastní jsem myslelcten oddíl. Mimochodem několik kamarádů co jsou v tomhle aktivnější mnohem víc než 1x za rok stavba tábora říkala, že nové děti už neberou protože by to nedali. Ten zájem je prý obrovský. Já zažil předtím spíše opak, ale když už jsme někoho přesvědčili aby to zkusil, tak většinou vydržel a teď ten tábor jezdí stavět se mnou :)

U mě v rodině to moc k diskuzi nebylo a nějak jsem se kolem motal asi už od 3 let. Dědu podle mě do smrti mrzelo, že jsem se na to tak trochu vykašlal a mě vlastně taky...

Snažil jsem se tak nějak pokrýt, co tuším za Tvou otázkou. Bylo to mimo ?

Odesláno

Lezim nemocnej, sem vzteky bez sebe, pac nejsem zvyklej, aby mi neco bylo. 

Prestehoval jsem se od rodiny do staromladeneckyho pokoje, abych neroznasel bacily, pac i kaslu a smrkam. Nechci nakazit zenu ani deti.

Nechodim sem casto. V duchu si pripadam jak ranene zvire, ktery poznalo ze nadesla jaho posledni hodinka a chce si pojit nekde v soukromi a bokem.

Jak tady tak lezim, vzpominam na veci co sem tu pred 20 rokama provadel s nezletilejma divkama. 

Prisel malej Peta  na navstevu- je tady uskladnema spousta lega kolem mne, abysme nemeli po celym baraku komplikovany  stavby.

Mu rikam:"Peto, mi je blbe, mam teplotu, rymu a je mi mi smutno. Zazpivej mi neco, prosim. "

Pozoroval mne chvilku a spustil: Hodne stesti, zdravi-hodne stesti,zdravi!  :D

post-1144-0-56642900-1572549917_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tý jo... 505ka. To byly časy. A taky tram 52ka. A Lazarská cigárpauza (já cígo ne, všichni moji kámoši jo, ale vylez a mrznul jsem těch pár minut dycky s nima).

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Tý jo... 505ka. To byly časy. A taky tram 52ka. A Lazarská cigárpauza (já cígo ne, všichni moji kámoši jo, ale vylez a mrznul jsem těch pár minut dycky s nima).

Pár minut? Já to tam měl vždycky aspoň na 20 minut :-). Šel jsem radši pěšky dal.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...