Přejít na obsah

ze Života .....

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bodejt by si stihal sundat nohu. Te vidim sedet za volantem, vobema rukama drzis tu vhs kameru a venujes pozornost ostreni a kompozici.

Nova doba. Se tesim na postup automatizace a az budou jezdit i autobusy bez ridicu - ty predpokladam budou nastaveny tak, ze se v podobnym pripade ani nepokusi brzdit ve prospech bezpoctu cestujicich uvnitr.

V té době bude mít pravděpodobně i běžný skútr antikolizní systém který za toho kdo nekouká zabrzdí.

Návštěvník YPO
Odesláno

Bodejt by si stihal sundat nohu. Te vidim sedet za volantem, vobema rukama drzis tu vhs kameru a venujes pozornost ostreni a kompozici.

Nova doba. Se tesim na postup automatizace a az budou jezdit i autobusy bez ridicu - ty predpokladam budou nastaveny tak, ze se v podobnym pripade ani nepokusi brzdit ve prospech bezpoctu cestujicich uvnitr.

Covece nevim jestli je tvuj prispevek humor, ironie nebo vytka ..... nejak to nedokazu rozklicovat.

Ale predstav si situaci kdy na leve strane to krovi neni..... ja bych ho videl o dve vteriny driv a zacal intenzivne brzdit protoze bych nevedel ze to nakonec zastavi....... vzadu by se v tom lepsim pripade potlouklo tak sest lidi na sedackach kde se neni o co zaprit ..... no a pan by v klidu odjel pac se vlastne nic nestalo..... prijela by policie a rikala by mi ...... ses kreten ? ...... prazdna silnice a mas tu potluceny lidi......

No a vod toho je ta kamera, ktera mi chrani prdel a je ve vyspelejsich zemich standardni vybava autobusu jak vepredu tak vzadu.

Odesláno (upraveno)

YPO: kamera je urcite super vec, souhlasim. Muze byt ale i dvousecna zbran, to je si treba uvedomit.

Ty krovi u krizovatek je totalni chujovina, take me to irituje. To je ale problem po celem uzemi hl. m. Prahy.

Dopadlo to dobre, coz je hlavni. S cim ale nemohu uplne souhlasit, je to, ze bez kamery jsi uplne v loji.

1. r.z mopedu, 2. svedectvi pasazeru autobusu, popr. kamerovy system MKS ( v tomto miste nechci, ale jsou dalsi prujezdove kamery pobliz. 3. nahodny svedek ( ten zde asi rovnez nebyl ).

To je pro poradek, neni se hadat. Co zajima me, je to, proc jsi najizdel pred krizovatkou na stred vozovky? Mozna to zkresluje ta kamera, nevim...

Nic by to nemenilo na zavineni nehody, to rozhodne netvrdim. Jen by me to zajimalo, jsi tam neco objizdel? ( viz. paragraf 11 odst. 1 zak. 361/2000 Sb. )

Opravdu me to zajima, dik.

Edit: bud rad, ze mas svou kameru, az budou kamery erarni a budou vse nahravat na centralu. Sam vis, dobre sam...

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Covece nevim jestli je tvuj prispevek humor, ironie nebo vytka ..... nejak to nedokazu rozklicovat.

Ale predstav si situaci kdy na leve strane to krovi neni..... ja bych ho videl o dve vteriny driv a zacal intenzivne brzdit protoze bych nevedel ze to nakonec zastavi....... vzadu by se v tom lepsim pripade potlouklo tak sest lidi na sedackach kde se neni o co zaprit ..... no a pan by v klidu odjel pac se vlastne nic nestalo..... prijela by policie a rikala by mi ...... ses kreten ? ...... prazdna silnice a mas tu potluceny lidi......

No a vod toho je ta kamera, ktera mi chrani prdel a je ve vyspelejsich zemich standardni vybava autobusu jak vepredu tak vzadu.

No ve mne aby se cert vyznal. Zcela vazne minim 1 prispevek z tisice. Akorat si ted nevzpominam, jestli jsem se ho uz dopustil nebo ne.

Nicmene jsou to 2 asociace, ktery ve mne to video vyvolalo, krome toho hnedyho pruhu.

Za prve, ze byla doba, kdy obsluha kamery vyzadovala celeho cloveka a ze autobusak to snad ani bejt nemohl. I kdyz mozny je asi vsechno:

no a druha asociace vyvolala predstavu autonomne rizenyho busu a spojuje situaci, co by se delo, kdybys na tu brzdu stihnul slapnout viz. presne ten tvuj popis z 2.odstavce, a diskuze, jak se ma zachovat autonomni rizeni v pripade hrozici kolize, kdyz neexistuje moznost spravneho reseni - zda poskodit lidi uvnitr nebo venku.

A jako vytku to ber taky, tohle video kazi reseni myho obcasnyho splinu z prace - protoze jako profesionalniho cyklistu me nikdo nezamestna, jako dzigolo bych si nevydelal ani na slanou vodu a kdyz to ted vidim, ani k autobusum bych neutikal.

Odesláno

YPO: .... Co zajima me, je to, proc jsi najizdel pred krizovatkou na stred vozovky? Mozna to zkresluje ta kamera, nevim...

Nic by to nemenilo na zavineni nehody, to rozhodne netvrdim. Jen by me to zajimalo, jsi tam neco objizdel? ( viz. paragraf 11 odst. 1 zak. 361/2000 Sb....

Aby měl o trošku víc času zareagovat, kdyby stejný střelec vyjel zprava. Nic v protisměru nejelo, dobrý tah.

Odesláno

. Rezervační systém regiojetu mě přihrál do zvláštního kupé. 3 cca dvacíctky, princezny s upnutými šatičkami a topy přes ramínka, konfekční velikost 36 max. žvanící o facebooku a známých chlapcích cestou na výlet do Matičky a odkvetlá nezávisla intelektuálka s výraznými červenými brýlemi natvrdo dokazujici svoji osobnost rozvalováním se přes dvě sedačky s kopytama jedné princezně málem na klíně a mimikou v obličeji dávajíc jasně najevou, co si o koťatech myslí. :-))). Ten neúprosný střet nejde nepozorovat. Tu hru výrazů v tváři, gest, Teď independent lady vytáhla tabák, plničku, rozložila časák na klíně začala si plnit retka. Vedle ní pytel s tabákem s obrázkem dítěte s cigárem místo dudlíku. Tohle dostat k dispozici Dziga Vertov, to by byl dokument :-))). Tak zatímco to píšu, situace se mění. Zlatíčka jsou budoucí pedagožky z Moravy, hééj děcka, lady to evidentně zaujalo a neverbálně nepokrytě dává najevo zájem o jejich konverzaci o zkoušce z angličtiny myslí.. Nyní je však vyrušena. Na mobilu si vyťukala nějakou audioknihu, neumí to ztlumit a do kupe panoptika čte povídku Tatjana Medvecká. :-)))

Já se zblázním, to je neslutečná prdel

Odesláno (upraveno)

neska mohla bejt první mrtvola .... ani sem nestich sundat nohu z plynu

Tohle je moje noční můra. Ty lidi si vůbec neuvědomují, že  dobrzdit 40t soupravu nebo autobus není, jako auto. A tohle je evidentně řidič, kterej jezdí denně ...

Upraveno uživatelem Sphinxx
Návštěvník YPO
Odesláno

Aby měl o trošku víc času zareagovat, kdyby stejný střelec vyjel zprava. Nic v protisměru nejelo, dobrý tah.

:) tano je obecni chytrak a vysirka to uz je tu zname

takze drahy tano kdyz se na to video podivas strizlivej tak zjistis ze uprostred vozovky je propadlej kanal do kteryho kdyz vjedes tak ti vypadnou okna .... takze podle tve reci jsem se vyhybal nerovnosti na vozovce

Tak a

ted muzes buzerovat kuncaka nebo fotit seika na strome ;)

Odesláno

YPO: kamera je urcite super vec, souhlasim. Muze byt ale i dvousecna zbran, to je si treba uvedomit.

Ty krovi u krizovatek je totalni chujovina, take me to irituje. To je ale problem po celem uzemi hl. m. Prahy.

Dopadlo to dobre, coz je hlavni. S cim ale nemohu uplne souhlasit, je to, ze bez kamery jsi uplne v loji.

1. r.z mopedu, 2. svedectvi pasazeru autobusu, popr. kamerovy system MKS ( v tomto miste nechci, ale jsou dalsi prujezdove kamery pobliz. 3. nahodny svedek ( ten zde asi rovnez nebyl ).

To je pro poradek, neni se hadat. Co zajima me, je to, proc jsi najizdel pred krizovatkou na stred vozovky? Mozna to zkresluje ta kamera, nevim...

Kamaráde, já to nevidím tak jednoznačně.

RZ v případě poloprázdného autobusu si jen tak neopíšeš/nezapamatuješ a lidi v buse většinou čuměj do mobilu/novin nebo provozu nevěnují vůbec pozornost, tak nevím, jak by to bylo. Kamera je sice dvojsečná, ale skutek je jasný, tady měl dát moped přednost účastníkům jedoucím po hlavní, alespoň dle mého úsudku.

Odesláno

máš to dojíždění pestré :D

Super, zlatíčka změnila téma. Rozkošná brunetka s pevnými trojkami začala řešit motorky a řidičák. Dosud nemluvila. Hééj děcka je to na pi.piču, uplně na howno, jak ko.kot vole posílám do eshopu zpatky, rifle na motorku, protože je nenatahnu posem (rukou přejíždí na kolínkem), vole mi Richard řikal... lup a v půlce věty změna konverzace. Heeej děcka, na hlaváku stojí záchod dvackz, půjdeme na Václavák do Mekáče. Intelektuálka hledá v kabelce wazikaši, aby mohla spachat harakiri :-)))

Odesláno (upraveno)

Hasňa: nesouhlasim, to by platilo v pripade, ze krizovatka by byla tvaru T. Vedlejsi vyusteni by bylo zprava ve smeru ridice autobusu. Nicmene timto, pokud to tak bylo ho ridic mopedu videl pozdeji, to kvuli tomu krovi. Na zavineni na strane ridice mopedu to opet nic nemeni.

Sphinxx: ok Dave, tak nebude znat r.z ale alespon popise barvu mopedu a dalsi nalezitosti okolo a vec se min. ODLOZI na neznamce. O tom zadna ;)

Upraveno uživatelem tano
Odesláno

Super, zlatíčka změnila téma. Rozkošná brunetka s pevnými trojkami začala řešit motorky a řidičák. Dosud nemluvila. Hééj děcka je to na pi.piču, uplně na howno, jak ko.kot vole posílám do eshopu zpatky, rifle na motorku, protože je nenatahnu posem (rukou přejíždí na kolínkem), vole mi Richard řikal... lup a v půlce věty změna konverzace. Heeej děcka, na hlaváku stojí záchod dvackz, půjdeme na Václavák do Mekáče. Intelektuálka hledá v kabelce wazikaši, aby mohla spachat harakiri :-)))

Těším se na pokračování...je to jak telenovela, ještě by mohl přistoupit nějakej vychrtlej hipster...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...