Přejít na obsah

Jaký dial upřednostňujete?

JaRooN

Doporučené příspěvky

Pánové, zaujal mě jeden z fenoménů chrono života. Nikde zde jsem to nenašel a celkem by mě to zajímalo.

Jaký dial na hodinkách upřednostňujete?

- bez číselných indexů

- indexy 3-6-9-12

- indexy 1 až 12

- california dial

- jiný - jaký?

Moc děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem starší, začínám zjišťovat, že čísla po celém obvodu jsou na odečet času nejlepší. Ale je pravda, že úplně prázdný cifr jen s číslama, jako třeba u pilotek, se mi taky moc nelíbí. Ono je těžké to takto hodnotit, já rozděluju hodinky podle užití a na každé se hodí něco jiného. Oblekovky bez čísel, potápky ideálně kulaté indexy s lumi, pilotky zase s číslama, ale je fakt, že pokud bych měl zvolit hodinky jedny, tak bych šel do čísel po celém obvodu s kombinací day/date.

• Dát hlas 1
Odkaz ke komentáři

3-6-9-12, zásadně s datumovkou. Několika pokusy a návraty jsem zjistil, že hodinky bez datumu prostě nedám. Pak mám rád i třeba čárky na každé hodině, bez minut. A za vrchol všeho považuji osobně ana-digi, soláry a rádiem řízené.

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Mne sa kedysi pacili najma rimske cislice a nepacili kruzkove indexy. Teraz sa mi uz pacia kruzkove indexy. Aj vselico ine sa mi paci. Nepaci sa mi minimalisticky prazdny cifernik kde su len rucicky a inak nic a nepacia sa mi same velke cisla ako pre prvacika ZS .

Odkaz ke komentáři

3-6-9-12, zásadně s datumovkou. Několika pokusy a návraty jsem zjistil, že hodinky bez datumu prostě nedám. Pak mám rád i třeba čárky na každé hodině, bez minut. A za vrchol všeho považuji osobně ana-digi, soláry a rádiem řízené.

Můžu jen souhlasit. Ana-digi s černým cifrem a vypínatelnými displeji,analogová  vteřinovka není,jen digi a možnost voleb různých funkcí,nebo kompletní vypnutí a pak ty displeje nejsou ani vidět. Asi je jasné o co jde. Lepší hodinky pro mne nejsou,chtěl jsem se oprostit,ale nejde to. Už je mám po třetí.

Odkaz ke komentáři

To záleží na hodinkách a jejich typu. Třeba na toolech koukám na přehlednost a na lumi, ta na číselných indexech často chybí, záleží na fontu a celkovém rozložení cifru, takže nejsem ten, kdo to má předem rozdaný. Nesnášim california dial a pokusy na limitkách třeba u Fortisu. Školní tabule a podobně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...