Přejít na obsah

Jak doručuje pošťák u vas?

Doporučené příspěvky

Dnes balíkovna, doručení do Alzaboxu. Stojím před Alzaboxem se zprávou o doručení v mobilu v ruce a hledám na terminálu, kde se píšou písmena. Aha, ono se v té zprávě píše ještě, že doručili jinam, na poštu, provozní důvody. Tak letím na poštu, abych čekal 15 minut, během kterých nestihli přede mnou obsloužit ani jednoho klienta. Ze 6 přepážek otevřeny 2, na jedné pošťák telefonoval a na druhé se poštačka snažila najít, kde mají obálky, které si klient u okénka chtěl koupit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v říjnu mi něco z anglie doručoval fedex, poslal jsem dokumenty, balík přišel, ale nic jsem neplatil.

mám zkušenost, že mi po měsíci přišla dodatečna faktura z fedexu u jedněch hodinek z usa, ale tady zatím nic.

není někde možnost zjistit, jestli nemám dluh vůči fedexu? děkuji za případné reakce

Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Hector napsal:

v říjnu mi něco z anglie doručoval fedex, poslal jsem dokumenty, balík přišel, ale nic jsem neplatil.

mám zkušenost, že mi po měsíci přišla dodatečna faktura z fedexu u jedněch hodinek z usa, ale tady zatím nic.

není někde možnost zjistit, jestli nemám dluh vůči fedexu? děkuji za případné reakce

Možná, jestli jsi tam zaregistrovanej?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Já když si naposledy objednal hodinky z Timestore, bylo to v úterý, tak vím, že to z obchodu odeslali ještě ten den, ale ještě ani v pátek se pošta neobtěžovala doručovat a balík ležel na depu v Budějovicích, čehož jsem dopátral po několikátém pokusu se někomu na poštu dovolat. Protože jsem nechtěl čekat do pondělka, nebo možná ještě déle, tak jsem se na toto depo osobně vydal a balík mi tam byl slavnostně předán s poznámkou, že mám štěstí, že balík neuvízl přes víkend někde v dodávce některého z řidičů. Takhle nějak si představuju heslo "Dnes podáte, zítra dodáme."...ale je vlastně pravda, že tento slogan už oficiálně dávno neplatí, takže bych jim nerad nějak křivdil.

Odkaz ke komentáři

Poprvé v životě jsem se nechal překecat prodejcem a použil Balikovnu, která se chlubí dodáním běžně do druhého dne:

20. 11. 2023

Obdrženy údaje k zásilce.

21. 11. 2023

Zásilka převzata do přepravy.

24. 11. 2023

Zásilka v přepravě.

27. 11. 2023

NA CESTĚ

NA CESTĚ

Dáme vědět, až dorazí....

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost se zasláním hodinek do Švýcarska a pokud ano, tak jakou společnost pro toto doporučujete + je potřeba vyplnit nějaký formulář? Díval jsem se, že ČP má na to CN 23, ale radši bych volil soukromého přepravce. Jedná se o prodej.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Ku*va! Mr*ky z Ceske posty!!! Snazim se jim vyhybat, co to jde. Nicmene obcas to "nejde". Takze Balikovna. Hlavne se vyhnout Balikovny pobocce Ceske posty, bo tam je to dycky na hodinu, duchodci, cikani and shit. Mam box kousek od baraku a vedle nej vecerku - Balikovnu. Takze do boxu. A co byste rekli, banda zku*vysynu se to ani nepokousela odvezt do boxu nebo na tu prodejnu, rovnou to nechali na te pobocce! Jenom poslali sms "Balik mate ulozen na jinem miste z provoznich duvodu." 

Odkaz ke komentáři

Pokud mám možnost tak vše objednávám jinde než na poště, protože z 99% stejně jdu na poštu. Je jedno jestli posílám domu nebo na firmu stejně dostanu o dva až 5 dní později vytištěný lístek, že jsem nebyl zastižen i když jsem doma nebo na firmě většinu dne.

Odkaz ke komentáři

CP je v soucasnem stavu odsouzena k zahube, nebo jeji zakaznici k nekonecne agonii... pokud uz je takhle vykostena a na nejlukrativnejsi sluzby ma konkurenci, nemuzeme cekat, ze kvalita sluzeb poroste, bohuzel.

Dost resim postu v ramci Nemecka a CR, kde mam dorucovaci adresy... reaguju ze prave proto, ze jsem zrovna nedavno se pozastavoval nad tim, jak se zrychlilo dorucovani zasilek v NEmecku vnitrostatne a tudiz mezinarodne... dneska je naproste bezne, ze me dopis/ balik do 2kg prijde pred dvere na trase Essen-Stuttgart (cca 450km)  do 22 hod od podani zasilky. Obycejny dopis stoji pritom 1 euro (u nas 27Kc), balik 5-6 euro.
Balik Stuttgart- Brno (700km), do 5kg, je na hranicich za cca 24 hod, dalsi 2 dny to dorucuji u nas, pac vse jde nevim proc pres balikovou 220 v Praze...
Celkove jde tedy ted o super cas, ale hadejte, cim to je. CP jiste ne.

V Nemecku zadna statni posta uz neni, tak sluzbu zajistuje DHL a vse jede jak po dratech.
Na zaklade udalosti v Nemecu, si dovolim nastinit, jak to dopadne u nas.
V Nemcku driv taky existovala instituce  Deutsche Bundespost, ekvivalent nasi CP, ktera ale prosla privatizaci a rozpadla se na 3 akciovky: Posta, Banka, Telekomunikace. Nasledne doslo k fuzi Posty a DHL...
Pricemz DHL nyni funguje pri tom neco jako nase Zasilkovna, kdy je mozny poslat/vyzvednout  i v reatail shopech...Treba se jednou dockame :)

Odkaz ke komentáři

Několikrát jsem teď objednával z Anglie od prodejce, který clo řeší za zákazníky, a přes DHL vždy balík doma do druhého dne. Zrovna teď mi pípla notifikace, že si mohu vyzvednout na pointu (v sámošce na rohu) včera objednané boty Barker.  

Před měsícem jsem z Anglie objednal na jiném shopu, který posílá přes UPS a tři týdny mi z UPS tvrdili, že je balík na proclení (přestože měl clo hradit prodejce) v Ruzyni a pak mi po naléhání napsali, že je ztracený, že balík nikdy neopustil Londýn. UPS to se mnou řešit nebude, protože má smlouvu s prodejcem a od prodejce už týden žádná odezva 😞     

Odkaz ke komentáři

Jeste male update k nepochopitelnym sluzbam CP, tentokrat k trackingu zasilek.
Proc, kurva, jsou u DHL jednotlive updaty hned a i s presnym casem, kdezto u te same zasilky CP ma statusy bez casu a jeste o X hodin zpetne?
Rano koukam, na tracking CP, jestli to bude dnes nebo ne, jestli mam jit do kanclu.... snapshot dnes 6am:
DHL uz ukazuje, ze je to od 2:30 v Brne na delivery depo a pripravuje se k doruceni
CP: Preprava zailky k dodaci poste

Takze kdybych se nepodival na DHL, tak bych asi zustal doma... hlaska na tracking CP ze to pripravuji k doruceni se objevila az po 7am nekdy....Ty presny data zjevne nekde jsou, kdyz si je DHL dokaze vyzobnout, nevim proc ne CP... to snad prepisuje nejakej vratnej rucne z Excelu do Excelu....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...