Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Krabicka- myslím, že u tebe bude ten factor x spočívat v tom, že jseš fakt ujetej na úplný detaily, co do zpracování a vnímáš i věci, které jiní nevidí ani když jim je ukážeš a naplňuje tě, když najdeš něco, co je dokonale zpracované a ještě za lepší cenu, než to dokáže nejbližší konkurence, což zní i celkem logicky a nebudeš v tom určitě sám.

Nadruhou stranu je hromada lidí, kteří to vnímají čistě emocionálně a tvůj pohled nechápou, protože oni na svět koukají prostě jinak.

Já jsem tak někde uprostřed, takže tě celkem chápu. Na stejném principu třeba funguju, když si vybírám mobil.

Seru na značku a její historii i na marketingový keci kolem.

Hledám nejlepší poměr cena/výkon/kvalita/vzhled atd. Nemusím mít iphone, jen protože je kolem něho aura, jako kráva, pokud nevyjde, jako vítěz v poměru cena/výkon/kvalita atd. Pak nemám problém ho vzít, prostě nepotřebuju MI. za každou cenu. Chápu, ale oba pohledy na věc a ani jeden není špatně a rozumím tomu, co oba tábory k jejich pohledu na věc vede. Tak do nikoho nerýpu, protože si myslím, že je to jen o tom chtít pochopit druhou stranu a nechat ego spát, což co si budem povídat, dělá problém občas asi všem a to včetně mě.

Upraveno uživatelem MíraMíra
  • Odpovědi 207
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Parametrove srovnani je nesmysl. V meritelnych parametrech (vyrobni tolerance atd.) budou naprosto srovnatelne, specifikacne je na tom Tudor lepe (vodotesnost, He ventil), ale to je v tehle kategorii naprosto nepodstatne. Pokud jsou podstatne pro Tebe, vyber si podle nich a bud spokojeny se svym vyberem. Pak ale nema smysl obhajovat se proti Subum. Lidi, co si porizuji Suby, tak si za svoje penize nekupuji metry vodotesnosti, ale neco uplne jineho.

Slo mi ciste o funkcni stranku veci - parametrove porovnani, that's all. ;) Nevyhlasil jsem tu miss sympatie. :)

Odesláno (upraveno)

pro Krabicka3:

Mám za to, že na dotaz, proč je cena jedněch hodinek dvojnásobně vyšší než cena druhých, jsem odpověděl.

Zda jsou Suby předražené, nakonec není vůbec komplexní otázka, a odpověď na ni je překvapivě jednoduchá. Když se za danou cenu, která výrobci a prodejci dává ekonomicky smysl, prodávají v dostatečném množství, aby výrobci i prodejcům generovaly požadovaný profit, nemohou být "předražené". To je podstata tržní ceny.  

Pokud chceš jen srovnání technických parametrů, je nesmysl dávat do kontextu s cenou. Jestli si hodinky vybíráš primárně podle technických vlastností, je to stejně v pořádku, jako když někdo jiný přihlíží k dalším faktorům, za které je pak ochotný připlatit. Každý má své preference, podle kterých se při nákupu řídí. Preference více lidí nelze vzájemně hodnotit jako lepší a horší.

Osobně jsem dost alergický na otřepanou frázi "cena/výkon", protože pojem výkon, není-li myšlena fyzikální veličina, je opět jen subjektivní mix kritérií.

Upraveno uživatelem JohnDoe
Odesláno

Ok, tak já teda taky něco přidám... :)

Víc neznamená automaticky lepší. Tudory jsou 42, vyšší WR, ale taky jsou to už relativně velké hodinky - nedá se ale říct, že by díky tomu byly horší nebo lepší - jak to komu vyhovuje. Tak stejně tah, spona...

Větší hodnotu Subů vidím v tom, že...

1) jsou na nich použity hodnotnější materiály (bílé zlato, platina)

2) jiná ocel (zase - neříkám, jestli lepší nebo horší, ale nikdo jiný ji, na rozdíl od titanu, nepoužívá)

3) strojek - sice nižší rezerva, nicméně osvědčený opravdu mnoha zkušenostmi, ten z Tudorů je možná lepší, možná taky ne, to se teprve dozvíme v průběhu času...

4) samozřejmě historie a značka

5) +2/-2 vs. COSC - COSC neznamená vůbec nic, certifikují se strojky před montáží, relativně často jsou pak finální hodinky mimo

6) poslední věc, co mě napadá, pokud jsem to pochopil správně, tak pro mě opravdu hodně sympatická věc - Rolex testuje KAŽDÉ hodinky jednotlivě na přesnost, vodotěsnost, rezervu chodu, že sedí ručky...prostě kontrola by opravdu měla být každý kus a ne jen namátkově...

Tyhle věci považuju za "měřitelnou" přednost Rolexek... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Zaloz radsi chlubici vlakno na ty keramicke Fastridery (co jsi nakonec koupil, jak sam rikas srdcem..) ... To nejsou zrovna bezne hodinky, par fotek, popis a dojmy z prvni ruky by byly fajn.. :-)

Odesláno (upraveno)

Vágní "lepší / horší" často nedává ani smysl, aniž je definováno z jakého hlediska, nebo pro koho.

Jsou lepší hodinky ze zlata, nebo z oceli? Zlato se pěkně leskne a je hodnotnější, ale taky hodně měkké.

Je WR500 lepší než WR300? Z mého pohledu je to úplně stejné, protože se nepotopím ani do 10m...

Je nižší cena hodinek lepší než vyšší? Z pohledu kupujícího ano, ale prodávající by nejspíš nesouhlasil.

Odesláno

@krabicka3

Jediné řešení pro tebe vidím v praktické komparaci ... kup oboje a až budeš mít dostatek dat pro nějaké objektivní závěry, tak nám je předlož. Do té doby jde jen o posuzování něčeho nečíma očima ... a na otázku jaké bys koupil, kdyby stáli stejně sis zkusil odpovědět ?

Já jsem měl Tudory i Rolexy a rozdíl jsem moc neviděl, ale nakonec to byly Tudory co šly dřív z domu, vlastně jen pro ten pocit ... každopádně oddělovat vnímání a pocity dost dobře nejde, jinak bys vůbec nezaložil toto vlákno :)

Odesláno (upraveno)

Emoce a pocity z hodinek, auta, domu, ale i nové košile jsou součástí nákupního rozhodování každého racionálního jedince a na racionalitě takovému rozhodnutí nikterak neubírají. Právě naopak. Nezohlednit je by mohlo nakonec znamenat, že budeš mít hodinky, které sice dokonale splňují tvé technické požadavky, ale na pohled se ti vůbec nelíbí, a s odporem se na ně díváš v hnusném domě, který sice obytnou plochou, uspořádáním místností a kdoví čím vším také odpovídá tvým požadavkům, ovšem jímá tě z něj hrůza, protože v něm nějaký psychopat vyvraždil čtyřčlennou rodinu, což vedlo k úžasně nízké ceně. Naprosto iracionální by tedy bylo naopak rozhodování založené jen na technických datech.

Pokud na něm ale někdo trvá, není nijak zvlášť složité sestavit algoritmus, do kterého postupně dosadíš hodnoty vybraných parametrů několika hodinek a máš vybráno.

Odesláno

to krabicka3- hodně tady operuješ s precizností provedení- třeba zde již zmíněné MM300 máš podle mého na min stejné úrovni zpracování jako Pelagosy za polovinu ceny. Prošly mi rukama čtyři kusy a všechny zvládly focení macroobjektivem bez jediné chybičky. Pravda Pelagosy jsem měl v ruce pouze dvakrát po deseti minutách. Jen jsem tím chtěl říct to, že prakticky každý hodinky maj, co se týče technickejch parametrů, konkurenci i mnohdy u daleko cenově nižších protějšků. 

A netvrď mi, že takovou věc jako hodinky nevybíráš i na základě emocí. To snad ani nelze

Odesláno

...no, je to asi už řečeno všechno. Takže někdo má rád mainstream, někdo garážovku, někdo je více pozér a někdo více technicky založený...podle toho si koupí, co mu vyhovuje a podle toho ti taky odpoví. Kvalita i agresivita odpovědí často stoupá s mírou založení daného jedince. Tvoji osobní zkušenost nic stejně nepřebije. Takže se do toho dej sám, budeš mít z objevování radost.

Odesláno

Emoce a pocity z hodinek, auta, domu, ale i nové košile jsou součástí nákupního rozhodování každého racionálního jedince a na racionalitě takovému rozhodnutí nikterak neubírají. Právě naopak. Nezohlednit je by mohlo nakonec znamenat, že budeš mít hodinky, které sice dokonale splňují tvé technické požadavky, ale na pohled se ti vůbec nelíbí, a s odporem se na ně díváš v hnusném domě, který sice obytnou plochou, uspořádáním místností a kdoví čím vším také odpovídá tvým požadavkům, ovšem jímá tě z něj hrůza, protože v něm nějaký psychopat vyvraždil čtyřčlennou rodinu, což vedlo k úžasně nízké ceně. Naprosto iracionální by tedy bylo naopak rozhodování založené jen na technických datech.

Pokud na něm ale někdo trvá, není nijak zvlášť složité sestavit algoritmus, do kterého postupně dosadíš hodnoty vybraných parametrů několika hodinek a máš vybráno.

On je každý nastavený jinak a tu tzv. emoční stránku věci projektuje v rámci různorodých faktorů. Když je někdo nastavený tak, že jej  přivádí k extatickému orgasmu parametrově vyšší technická úroveň zpracování a bazíruje třeba na tvrdosti ocele... je tak zkrátka takto nastavený a nemá posléze důvod být znechucen svými časoměřiči. V důsledku je to pořád sebeukájení ega, ať už se subama, damaskama, či tudorama.

Odesláno

Pro azeppelin:

Souhlas, preference jsou zcela individuální. Velmi zjednodušeně - emoce je z logiky věci za každým nákupem, kterým si dotyčný chce udělat radost, ať už mu ji v případě hodinek přinese barva ciferníku, WR, nebo počet kamenů ve strojku. 

Odesláno

...no, je to asi už řečeno všechno. Takže někdo má rád mainstream, někdo garážovku, někdo je více pozér a někdo více technicky založený...podle toho si koupí, co mu vyhovuje a podle toho ti taky odpoví. Kvalita i agresivita odpovědí často stoupá s mírou založení daného jedince. Tvoji osobní zkušenost nic stejně nepřebije. Takže se do toho dej sám, budeš mít z objevování radost.

A můžu bejt, Bedjo, technicky založenej s Rolbama na ruce? 

Odesláno

Pod to bych se podepsal.

Odesláno

Přesně tak, i ty "technické parametry" jsou subjektivní. Ja měl 8denní Portofina a pustil je. Ted mam všechno 50hodinovy rezervy a vůbec víc nepotřebuji. Pro mě parametr k ničemu ....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

A můžu bejt, Bedjo, technicky založenej s Rolbama na ruce? 

...pro mě za mě si na ruku dej co chceš, pokud nebudeš přihlouple pindat. Navíc kalibr Rolex je pro mě asi top v mnoha ohledech...ale pokud si technicky založený, tak se asi na takovou věc nemusíš ptát, že jo.

Odesláno

...pro mě za mě si na ruku dej co chceš, pokud nebudeš přihlouple pindat. Navíc kalibr Rolex je pro mě asi top v mnoha ohledech...ale pokud si technicky založený, tak se asi na takovou věc nemusíš ptát, že jo.

Ale tak raději se zeptám, ty jsi všechny uměl vždycky zaškatulkovat nejlépe. Není nad to, když se o sobě můžu dozvědět něco nového. Dík.

Odesláno (upraveno)

Pánové, tyhle psychologicko-sociální poučky a škatulkování už mi připomínají starou dobrou Murphologii...

Existují 2 kategorie lidí: Ti kteří lidi dělí na dvě kategorie - a ti kteří to nedělají  :P

Přepočítávat egoinvestice typu šperků a hodinek na karáty a tabulkové parametry je jistě možné, jenže se tím úplně pomíjí fakt, že chemické uspokojení které v nás jejich vlastnictví vyvolává vzniká úplně někde jinde. Je to jak s přáteli a nebo s ženskýma: některé můžete a jiné ne, po některých bezhlavě skočíte a jinde potřebujete čas, některé bez nostalgie odkopnete a jiné máte na celý život, protože vkus i chutě se s věkem mění... no a přitom právě píšu o hodinkách a před očima mám kousky které mi kdy visely na zápěstí, minulý týden "odkopnuté" GMT2c nevyjímaje...

Jestli v někom vyvolávají pozitivní emoce Rolby, Čutorky a nebo Konrádofky - místo hádání si je prostě kupte, udat se dají vždycky. Život je krátkej a prachy si do hrobu nevezmete  :speak_cool:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno

no mě to přijde že nejvíc o rolexu ví a nejvíc pindají ti co je nikdy ani neviděli ale nebereju jim to. nějaký důvot to určitě má že nám co je máme a milujeme, sem za náma chodí  a snaží se nám otevřít oči. mě to do jiných vláken jiných značek neláká na otevírání očí ale někdy číst ty pindy mi přijde až moc

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...